Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome 67 çıktı

Dünya tarayıcı sıralamasında birinci sırada yerini koruyan Google Chrome 67. sürümünü kullanıma sundu. Google bugün Windows, Mac ve Lin...

...
Dünya tarayıcı sıralamasında birinci sırada yerini koruyan Google Chrome 67. sürümünü kullanıma sundu.
Google bugün Windows, Mac ve Linux için Chrome 67'yi başlattı . Masaüstü sürümde yeni API'ler ve BigInt desteği, her zamanki güvenlik iyileştirmeleri ve yeni geliştirici özellikleri bulunuyor. En son sürüme tarayıcınızın yerleşik güncelleyicisini kullanarak güncelleyebilir veya doğrudan google.com/chrome adresinden indirebilirsiniz.

1 milyardan fazla kullanıcıya, sahip Chrome tarayıcısı ve web geliştiricilerini göz önüne almalıyız önemli bir platform.
Bu sürümdeki en büyük eklenti Genel Sensör API'sidir . Birçok yerel uygulamada ve oyunda kullanılan sensör verileri artık bir API aracılığıyla web uygulamalarında kullanılabilir. Bu, yerleşik bir dizi  sensör sınıfına sahip bir temel Sensör arabiriminden oluşur.


Google , aşağıdaki sensör özelliklerini ve nasıl kullanılacağına ilişkin örnekleri sunar :
İvmeölçer : 3 boyutlu videoda hareket etmek için cihazın hareketini kullanın. İvmeölçer sensör ölçümleri cihazın hareket hızını x, y ve z koordinatları cinsinden sağlar (yukarıda gösterildiği gibi).
Jiroskop : Bir masa üstü labirenti uygulamak için cihazın yönünü kullanın .
Yönlendirme Sensörü : Bu, iki veya daha fazla sensörden gelen okumaları birleştiren bir füzyon sensörü denir , bu durumda ivmeölçer ve jiroskop. Sadece jiroskop kullanılarak uygulanan bir labirent konum işaretleyicisini sadece iki boyutta taşıyabilirken, biri yönlendirme sensörüyle uygulanan bir kullanıcının aygıtı bir köşeyi döndürmek için fiziksel olarak döndürmesini gerektirebilir.
Hareket Sensörleri : Bu, bir manyetometrenin yanı sıra ivmeölçer ve jiroskop içeren bir füzyon sensörüdür. Bunun en açık kullanım durumu, sanal bir pusuladır.


API'lerden bahsetmişken, Chrome 67 ayrıca mobil cihazlarda ve masaüstlerinde artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik deneyimlerinin oluşturulmasını sağlayan WebXR Aygıt API'sini de içerir. 

360 derecelik videoları, sürükleyici çevrede sunulan geleneksel 2D (veya 3D) videoları, veri görselleştirmesini, ev alışverişini ve hatta sanatı da kullanmasını umuyor.

Her zaman olduğu gibi, Chrome 67 , V8 JavaScript altyapısına bir güncelleme içerir : 6.7 sürümü. En büyük değişiklik BigInt desteği varsayılan olarak etkinleştirildi

Kaynak:https://venturebeat.com/2018/05/29/chrome-67-arrives-with-generic-sensor-api-and-bigint-support/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.