Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Kayıtlarını Yapılandırın

Blogger Ana Sayfa ve Ayarlarınızı yapılandırın. Bloglarımızda yazılarımızı yazıyor ve yayınlıyoruz. Blogumuzun ana sayfasında zaman zaman ...

...
Blogger Ana Sayfa ve Ayarlarınızı yapılandırın. Bloglarımızda yazılarımızı yazıyor ve yayınlıyoruz. Blogumuzun ana sayfasında zaman zaman değiştirmek istediğimiz farklı eklentilerin olmasını istemiş olabilirsiniz.Hatta bu eklentiler siz ayarlarını yapana kadar bloğunuzun ana sayfasında görülmeyebilir.İşte bu eklentileri bilmeyen blogunu yeni kurmuş arkadaşların bu önemli konudan yararlanabilmesi için bu bilgiler verilmiştir. Aşağıda görülen resim,blogunuzun kayıt ayarları ve ana sayfada görülmesini yada görülmemesini istediğimiz bizlerin seçimleri ile aktif olacak en önemli kullanıcı panelimizdir. Şablon kodlarımızda yanlışlıkla resimde görülen ayarların "bunların hepsi kottur" silinmesi blogunuzdaki bazı uygulamaların çalışmaması anlamına gelmektedir. 
Blog şablon kodlarınızda veya herhangi bir kod eklediğinizde ki bu işlemleri yapmadan önce kesin tema yedeğinizi alın. İlgili makale linki:
https://guney59.blogspot.com.tr/2012/03/blogunuzu-iki-sekilde-yedekleyeceginizi.html

Blog Kayıtlarını Yapılandır 
Yukarıdaki resimde gördüğünüz ayarlara ulaşmak için blogunuzun;

Tasarım → Yerleşim → Blog kayıtları kısmına tıklayın. Yukarıda gördüğünüz ayarlar açılmış olacaktır.

Ana Sayfa Kayıt Sayısı: Blogunuzda yazdığınız yazıların ana sayfada kaç adet olarak görülmesini sağlar.

Bağlantı metni: Bağlantı metni ismine farklı ad da verilebiliyor. Blogger yazı kesme, atlama aralığı, yazının devamı gibi. Blog ana sayfamızın kullanımında ve yazılarımızın blog edit ayarlarını kullanarak farklı görüntü ve şekiller elde etmemiz mümkün. Makale linki: https://guney59.blogspot.com.tr/2011/12/3-blogger-yayn-edit-ayarlar-nedir-ne.html

Kayıt sayfası seçeneklerinde tarihi, gönderen olarak adınızı, gönderme saatinizi, yorum yayınlanma sayısını ve yorum denetimini, kaydınıza verilen bağlantıları, tepkileri vs. resimde gördüğünüz tüm işlemleri açabilir veya kapatabilirsiniz.Bu kısımdaki kutucukların işaretlenmesi ile eklentileri aktif hale getirmiş oluyorsunuz.

Örneğin sosyal paylaşım düğmesini aktif edebilirsiniz yada pasif hale getirip addthis.com'dan alabileceğiniz bir addthis sosyal paylaşım kodunu html şablonunuzda kullanmak isteyebilirsiniz. Blogger  tamamen özelleştirmelere izin veren özgün bir blog yapısına sahiptir. 16x16 px ebadında favari iconu olarak kullanmak istediğiniz resmi favicon sitesinden temin edebilirsiniz. 
http://favicon.htmlkit.com/favicon/

Blogunuzda birçok uygulamaları kullanmanız mümkün. Örneğin blogunuza favico diye adlandırılan, blogunuzun tarayıcısında köşe kısmında görülen küçük resimden ibarattir. Yazılarınıza popüler yayınlar ekleyerek daha akıcı hale getirin. Hatta blogunuza sayaç ekleyerek okuyucu kitlenizi takip edebilir, Html şablonunuza ekleyeceğiniz küçük kod parçaları ile sayfanızın otomatik olarak tek tıklama ile yukarı çıkmasını, sağlayabilirsiniz.

Blog veya sitemi takibe alarak güncel makalelerden ve yayınlanmış daha fazla bilgilerden yararlanabilirsiniz. Makaleyi beüendiniz mi? Arkadaşlarınz ile paylaşın, onları bilgilendirmek için bu makalenin linkini gönderin. Dilerseniz Sosyal medyadan takip edin, düşüncelerinizi sizde yazın. 

8 yorum

  1. Adnan bey merhaba ön izleme yaptığım zaman yazım olmamasına rağmen kayıtlar kısmında -1 yazıyor nedeni ne olabilir?ve yayın yaptığım zaman da örneğin tplmada 5 ise ön izleme kısmın da 4 olarak gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Blog Realite
      Merhaba, yazılar kısmında görülen taslak yazıdır.Yayında görülmez ama sayı olarak vardır.Taslak yayınlarsanız sayı beşe tamamlanır.Toplamda 5 görülür ancak yayın sayısı 4 olur.Taslak yazıyı yayınladığınızda toplam sayıları 5 olarak görülmeye başlayacaktır.

      Sil
    2. -1 olarak gözükmesi dikkatimi çekti ayrıca taslak olarak kaydettiğim bir yazı yok. Eğer -1 olarak gözükmesi bir sorun değilse dikkate almayacağım.

      Sil
    3. @Blog Realite
      Yayınladığınız yazılar arasında aynı yazıyı yanlışlıkla tekrar yayınlamış olabilirsiniz.Bir kontrol edin.Blog editöründe denemek için bir şey yapsanızda editör yazıyı otomatik kaydeder.Taslak kısmına atar.Başlık olmayabilir.başlıksız bir yazı olabilir.O zamanda taslak yazı olarak görmeniz gerekirdi.Tekrar kontrol edin siz taslak kaydetmemiş olabilirsiniz.Birde aynı yazıdan ike tane varsa ve aynıysa -1 görülebilir.

      Sil
    4. Adnan Bey Hiç yazı yazmadım ve önizleme yaptığımda kayıtlar kısmında yani(denetleme bekleyen yorumlar,yayınlanan yorumlar kısmının altında) kayıtlar kısmı -1 olarak gözüküyor yani yayın yapıldıkça 8 herzaman 7 gözükecek ama sol tarafta olan önizleme nin altında olan kayıtlar menüsünün içindeki yayınlar eşit gözükecek yani hiç yayın olmdan bu şekilde gözükmesi yani sağ taraftaki izleyiciler kısmının üstündeki kayıtlar kısmının -1 gözükmesinin bir açıklaması varmıdır?hiç yayın olmadığını tekrar yineleyim.

      Sil
    5. @Blog Realite
      Yazınızın aynısından çift yazı yokasa sorun yok.Blogger geliştiriciler çalışmalar yapıyor.Bundan kaynaklanmış da olabilir.Bir müddet bekleyin.Düzelmezse görüşelim.Şablon olarak blogger kullanıyorsanız tamam ama farklı bir şablon kullanıyorsanız yeniden şablon yükleyin.Yaptığınız özel ayarların kaybolacağını hatırlatmak isterim.Tekrar ayar yapmanız gerekecek.Size bir zararı olmaz.Ama insanı rahatsız eder.Görüşmek üzere.Blogunuzun linkini bırakabilirsiniz.

      Sil
  2. Adnan bey merhaba. Bloğumda atlama aralığı ile ilgili önceden problem yaşamıyor devamı kısmını problemsiz yapıyordum. Bloğumu da incelerseniz göreceksiniz nedenini bilemiyorum ama atlama aralığı veremiyorum ve yazılarım uzunca çıkıyor. İnanın kafam çok karıştı. Sanırım bu gidişle blog yazmayı bırakacağım. Pes ettim artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. se ya; Merhaba,öncelikle blog yazmayı bırakmayın.Blog yazmak çok samimi bir arkadaşınızla muhabbet etmek gibidir.Düşüncelerinizi bu arkadaşınız ile paylaşırsınız.Blog ayarları çok kolaydır.Bu koduda devamlı bana yorum göndererek bilgi alabilirsiniz.Şimdi hemen blogunuzu düzenleyelim sizde zevkle devam edin.Blogunuzu düzenlemek 10 dk.mı bile almaz.Ancak sizin bilerek ve anlayarak yapmanız benim için önemlidir.Sıkılmayın şimdi başlayalım.
      önce bu temaya ihtiyacınız yok.Blogger teması kullanın.Boş basit bir temayı önizleyin beğendiğiniz şablondan yükleyin.Genişlik ayarlarını bu linkten bakarak yapabilirsiniz.Size resimli olarak birçok ayar hakkında fikir verecektir.takıldığınız yerde yorum atın hemen cevaplarım.
      1. http://guney59.blogspot.com/2013/05/blogunu-kur.html
      2. http://guney59.blogspot.com/2012/12/blogunuzu-yeni-actnz-ne-yapacaksnz.html
      3. http://guney59.blogspot.com/2013/04/blog-baslgna-resim-ekleme.html
      4. http://guney59.blogspot.com/2012/10/dinamik-blog-gelismis-ayarlari-hakkinda.html
      Genel kullanım için linkler:
      http://guney59.blogspot.com/2013/04/blog-css-kodunuz-silinmesin-cozumu.html
      Bu linkler sizi bayağı geliştirecektir.Anlaşılmayan yerleri ilgili konu altından bana yorum atın.Bunaldığınızda bırakın sonra devam edin.Görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.