Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger web sitene Adsense Eşleştirilen içerik reklam birimi ekleme

Google ürünlerinden ücretsiz Blogger web sitenize Bunlarda ilginizi çekebilir görünümlü Adsense Eşleştirilen içerik reklam birimi ekleyeb...

...
Google ürünlerinden ücretsiz Blogger web sitenize Bunlarda ilginizi çekebilir görünümlü Adsense Eşleştirilen içerik reklam birimi ekleyebilirsiniz.

Bir önceki makalemizde, farklı bir platform sergileyen Wordpress Adsense Eşleştirilen içerik reklam birimi nedir önemi ve nasıl oluşturulur? konu başlığını incelemiştik. AdnanGuney.Com Wordpress web sitemde de uyguladığım Adsense Eşleştirilen içerik reklam birimi yazımdan sonra neden? Guney59 paylaşım Blogger, blogumda da aynı Adsense Eşleştirilen içerik reklam birimi olmasın doğaçlama fikrinden kaynaklanan bu makale gündeme geldi. Umarım okuyup, uyguladıktan sonra bu içeriğe değer verip beğenirsiniz.

Adsense Eşleştirilen içerik reklam birimi, Eşleştirilen içerik, içeriğinizi site ziyaretçilerine tanıtmaya ilişkin basit bir yöntem sunan ücretsiz bir öneri aracıdır.

Okurlarınızın ilgisini çekecek daha fazla içerek sunarak, sitenizin sayfa görüntüleme sayısını, sitenizde geçirilen süreyi, okurlarınızın sitenize bağlılığını, reklam gösterim sayısını ve nihayetinde reklam gelirinizi artırabilirsiniz.
Bu reklam birimi "Related posts" ilgili mesajlar, benzer yazılar veya şunlarda hoşunuza gidebilir eklentisine benzemektedir.

Blogger ve Wordpress web sitesindeki herhangi bir makale alt satırları görüntülerseniz canlı uygulamayı görebilirsiniz.

Eşleştirilen içerik kullanmaya uygunluk

Eşleştirilen içerik özelliği belirli yayıncılar tarafından kullanılabilir. Uygunluk sağlayabilmeniz için minimum trafik hacmi ve benzersiz sayfa sayısı koşullarını karşılayan bir siteye sahip olmanız gerekir. Bu koşulları, Eşleştirilen içeriğin ziyaretçilerinize kaliteli bir deneyim sunması için devreye sokulur. Eşleştirilen içerik birimleri oluşturmaya uygun olup olmadığınızı görmek için AdSense hesabınızda Reklamlarım sayfasını inceleyin.Sitenize bağlı olarak, uygunluğunuzu kontrol edin.

Eşleştirilen içerik birimi oluşturmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

Yeni bir Eşleştirilen içerik birimi oluşturmak için: AdSense hesabınızda oturum açın.
Soldaki gezinme panelinde Reklamlarım'ı tıklayın.
+Yeni reklam birimi'ni tıklayın.
Eşleştirilen İçerik'i seçin.
Reklamlarınız içinde kendinizin tanımlama yapabilmesi için, Eşleştirilen içerik birimine bir ad verin.

Kaydet ve kodu al'ı tıklayın.Reklam kodunu kopyalayın ve kodu dönüştürmek için buradan giriş yapın veya bildiğiniz bir kod dönüştürme web sitesini bulup Adsense kodları dönüştürün.

Blogger şablon kodlarınızı açın ve şu etiketi bulun.

<data:post.body/>


Bu etiketten birkaç adet olabilir. Genel de ilk veya ikinci etikettir.

Şimdi notepad gibi bir metin editör açın. Aşağıdaki kodları metin editörüne yapıştırın.

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>  
<div style="text-align:center;margin-top: 5px;"> 
Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek</div> 
</b:if>



Blogger şablon kodlarına eklenmiş Adsense kod görünümü;
Bu Satıra : Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek. Yapıştır. Metin editöründeki tüm kodları şimdi kopyalayın ve " <data:post.body/> etiketinin üst kısmına ekleyin. Üstte eklerseniz reklam üst kısımda, alt kısma eklerseniz reklam alt kısımda görülür. Önerim alt kısma eklenmesidir.


Kırmızı renkle gösterilen rakamsal değer reklam ile yazı arasındaki boşluğu belirler. 5px yerine başka bir değer girebilirsiniz.

Mavi renkle 
gösterilen kodlar reklamların ana sayfada değil sadece yazı başlığına tıklayıp yazının içerisine girince gözükmesini sağlar. Eğer ana sayfada yazıların tamamını gösteriyorsanız mavi renkle yazdığım kodları silebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.