Web Push, web sitelerinin browser üzerinden kullanıcılarının izni ile bildirim göndermelerini sağlayan bir servistir. Push Bildirimleri ne...
Web Push, web sitelerinin browser üzerinden kullanıcılarının izni ile bildirim göndermelerini sağlayan bir servistir. Push Bildirimleri nedir? Push ile ilgili diğer bilgilere Push Bildirimler kategorisinden ulaşabilirsiniz.
Push, kısa sürede tüm web sitelerinin kullanmak istediği bir uygulama ve eklentiye dönüştü. Rss, veya email ile abone olmanın da önüne geçerek okuyucu kitlesi üzerinde büyük etkiye sahip oldu ve olmaya da devam ediyor.
Push, İtme bildirimleri, bugün satılan her mobil cihaza entegre edilmiş bir iletişim kanalıdır.
Push bildirimleri, uygulamaların kullanıcıların yanıt verebileceği kısa mesajları ile kullanıcılara ulaşmayı sağlar.
İtme bildirimleridir ilk ve genellikle en önemli iletişim kanalı uygulamalar tarafından kullanılır.
Hemen hemen her büyük uygulama, işlemler ve yeniden etkileşim için push bildirimleri kullanır.
İtme bildirim teknolojisi olan hızla gelişen basit bir mesaj iletim sisteminden zengin ve interaktif bir ortamda çalışır.
Push Hakkında
Kullanıcılar, cihazlarında hangi uygulamalara sahip olduklarını hatırlamakta zorlanıyorlar. Bildirimler ile bu hizmetlerin kullanıcılara zamanında ve alakalı bilgiler sunmasına yardımcı olunuyor ve bu şekilde unutulmadan her zaman aklınızın bir tarafında saklı kalıyor.
Yapılan bir araştırmada, mobil kullanıcıların günde ortalama 63.5’inin bildirim aldığını ve çoğu bildirimlerin ileti ve e-posta uygulamalardan geldiğini gösteriyor.
Çekirdek noktalara bildirim göndermek yalnızca, kullanıcıları uygulama ve hizmetlerden seçtikleri bilgilere uyarmanın bir yoludur. Bildirimler, e-posta, SMS ve VoIP gibi diğer iletişim ortamları da dahil olmak üzere hemen hemen her olası kullanım durumunu ve hizmet türünü kapsamaktadır.
Push bildirimleri hakkında bilinmesi gereken üç şey:
Üç temel bildirim türü: İşlem, Sistem ve Kullanıcı bildirimleri.
İşlem Bildirimleri:İşlem bildirimleri, kullanıcıları olaylardan haberdar etmek için kullanılır. Örneğin, bir kullanıcıya bir paketin gönderildiğini veya uçuşlarının ertelendiğini bildirmek.
Sistem Bildirimleri:
Sistem bildirimleri, kullanıcılara yeni ürün özellikleri veya fırsatları hakkında bilgi vermek için kullanılır. Örneğin, bir kullanıcıyı yeni bir ürün özelliğine veya tatil indiriminde bildirme.
Kullanıcı Bildirimleri:
Kullanıcı bildirimleri, e-posta veya sosyal ağ uygulaması gibi, kullanıcılara yeni iletileri arkadaşlarından bildirmek için kullanılır.
Web Push için bir örnek vermek gerekirse, Facebook'ta sizinle ilgili herhangi biri faaliyette bulunduğunda, web tarayıcınızın sağ alt köşesinde bir bildirim penceresi açılır. Evet, tam da Web'in ittiği şey, Push; budur işte…
Web Push hakkında kısa bilgiler edindiğimize göre, bir sonraki makalemizde, Push eklenti ve uygulaması, ayrıca Wordpress ve Blogger da nasıl yapılacağı bilgilerini aktaracağız. Konuyla ilgilenen yayıncı arkadaşlar bizi takip ederek güncel kalabilirler. Push hakkındaki düşüncelerinizi sizde belirtebilirsiniz.
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.