Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Slaytlar İle Bloguna Kod Eklemeden Slayt Oluştur

Google Drive, Google Slaytlar ile hiçbir kod kullanmadan web sitene 5 adet resim, yazı başlık metni ve link bağlantısı ile kendi slayt med...

...

Google Drive, Google Slaytlar ile hiçbir kod kullanmadan web sitene 5 adet resim, yazı başlık metni ve link bağlantısı ile kendi slayt medyanı oluştur.

Web site tasarımında usta olmayabilirsiniz. Kod bilginiz de olmayabilir. Ancak bugüne kadar çok arzu edipte yapamadığınız Slayt medyanızı hiçbir kod kullanmadan çok sevdiğiniz blog resimlerinden 5 adet seçip, kendi Slayt tasarımını artık yapabileceksin.

Google Slaytlar ile ilk kez kendi slayt medyanı yarattığında bu işin bu kadar kolay olabileceğine inanamayacaksın. Google Slaytlar ile ürün, gezi, kitap, yemek tarifi ve tanımlamalar gibi birçok işleri yaparak ufkunuz, ileriye bakış tarzınız değişecek. Hazırsanız hemen başlayalım.

Google Slayt İçin Gerekli Ön Bilgiler:

1. Web site yazılarınızdan Slayt resmi için 5 adet resmi masa üstüne kaydedin.

2. Bir metin dosyasına, Slayt yapacağınız yazı başlık metin ve bağlantı linkini birden beşe kadar alt alta not alın. Not alma işlemi bittiğinde resim yapılandırma işine başlayabiliriz.

3. Masa üstünde bulunan beş adet resminizi Google Slayt doküman ebatları ile uyumlu olması için şu ebatlarda düzenleyin. 740 x 280 px.

4. Resim ebatları 1 px.’den az yada fazla olabilir. Sorun yapmayın. Daha sonra resimleri kenarından tutup ayarlayabiliriz.

Kendi Slayt Medyanı Şimdi Oluştur:

1. Google Drive açın.

2. Sol üst kısımda Yeni butona tıklayın.

3. Google Slaytlar, Dokunun. Karşınıza Adsız sunu başlık ismi ile Slayt dokümanı açılacaktır.

4. Sağ tarafta Temalar ismi altında beğendiğiniz birçok farklı temadan birine tıklayın.

5. Seçtiğiniz tema üzerinde iken farenin sağ kısmına tıklayıp tema düzenini de seçebilirsin.
Resmi büyük izle;



6. Daha önceden hazırladınız Başlık metni ve Başlık link notunuzu açın.

7. Başlık ekle yazan metin alanına Başlık metnini yazın. Örnek Başlık metni:

Windows 10 Denetim Masası Komutlarına Kısa Yoldan Ulaşma

Başlık linki: 

https://guney59.blogspot.com.tr/2015/08/windows-10-denetim-masas-komutlarna-ksa.html

8. Başlık metin boyutunu 36 olarak belirleyin. Farklı renk veya yazı görsellerini üst menüden seçip değiştirebilirsiniz.

9. Başlık metnini seçin ve biraz önce kaydettiğiniz Başlık metin linkini üst menüde bulunan Bağlantı ekle, simgesine tıklayıp linkinizi ekleyin. Rengi değişirse seçin beyaz yapın.

10. Bir alt kısma tıklayın ve Menü çubuğunda şu adımları takip ederek resminizi ekleyin, Ekle→ Görüntü.

11. Eklediğiniz resme tıklayın ve üst, alt,yan kısımlarda bulunan genişletme noktaları ile çerçeve içine hizalayın. Resim ve Başlık metni için tüm yapmanız gereken bunlardan ibaret. Dikkat ederseniz hiçbir kod kullanmadık.

12. Yeni bir resim eklemek için, Menü çubuğunda bulunan sol köşedeki + Yeni Slayt (Ctrl+M) dokunun. Yeni bir pencere açılacak yukarıda anlatılan ilgili adımları takip ederek devam edin.

Slayt Medyanıza Animasyon ekleme:

1. Menüden Geçişi Değiştir tıklayın. Animasyonlar ismi ile açılan pencere içinde Geçiş yok yazan pencereyi genişletin. Karartma, Sağdan, Soldan, Çerçeve gibi animasyonları göreceksiniz. Herhangi birini seçin. Oynata tıklayın ve Animasyonun ön izlemesini yapın.

2. Hangi animasyon hoşunuza giderse Tüm slaytlara uygula ismine tıklayarak düzenlediğiniz Slayt medyanızı bitirin.

3. Slayt hızını Yavaş, Orta, Hızlı olarak seçebilirsiniz. Varsayılan slayt hızlı olarak karşınıza gelir. Son olarak Yaptığınız Slayt Medyanızı Web ortamında yayınladıktan sonra kodları web sitenize eklemekten başka bir şey kalmıyor.

Slayt Medyasını Yayınlama İşlemleri:

1. Menüdeki, Dosya ismine dokunun ve Web’de yayınla seçeneğine tıklayın.

2. Web’de yayınla penceresi açılacaktır.

3. Ekle sekmesine tıklayın. Bu alanda, Slayt boyutu, Slaytları otomatik olarak ilerlet, Oynatıcı yüklendiğinde slayt gösterisini hemen başlat, Son slayttan sonra slayt gösterisini yeniden başlat, seçeneklerini yapılandırın. Aşağıda örneği verilen resmi inceleyin.


4. Yaptığımız Slayt Medyasını web ortamında yayınladığınız da size bir iframe kodu verecektir. Blog temanızın genişliğine göre kod içinde bulunan Genişlik ve Yükseklik ayarlarını değiştirip temanız ile uyumlu hale getirin. Resmi inceleyin.


Yukarıda anlatılan konu size uzun ve can sıkıcı gibi gelebilir. Ancak bir kez uyguladıktan sonra tüm bu işlemleri tekrar yapmanız 10 dakikanızı dahi almayacaktır. İstediğiniz kadar Slayt yapabilirsiniz. Yaptığınız işlem, Google Drive kotanızı etkilemez ve aşağıya düşürmez. Konu hakkında sormak istediklerinizi yorum penceresinden ileterek yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.