Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Alexa Site Kaydı Meta Etiketi Ekleme ve Web Site Onayı Alma

Alexa sitesi 08 Nisan 2016 tarihinde yeni site görünümüne geçti. Yeni site platformunda Web site kaydı, Meta Etiketi alma ve Web Site on...

...

Alexa sitesi 08 Nisan 2016 tarihinde yeni site görünümüne geçti. Yeni site platformunda Web site kaydı, Meta Etiketi alma ve Web Site onayı nasıl alınır ile ilgili açıklamalar. Alexa sitesi uzun bir zamandır 08 Nisan 2016 tarihinde site görünümünün değişeceğini site platformunda küçük bir mesaj bölümü ile duyurmaya çalışmıştı. Belirlenen süre kısa bir süre önce doldu ve eski site görünümünde yer alan Dashboard gösterge paneli ayarları da görülmez oldu. Alexa site üyeliğiniz mevcut ise Alexa web sitesine giriş yaptığınızda eskiden kullandığınız ve görünümü farklı olan Dashboard, gösterge paneli ayarlar seçeneğini göremeyeceksiniz. 

Hatta eski alışık olduğunuz web site penceresini de göremeyeceksiniz. Alexa sitesindeki araçlar ayarlar, Dashboard gösterge paneli düşündüğünüz eski görünümünden çok farklı olarak karşınıza çıkacaktır. İşte yeni Dashboard penceresinin görünümünü aşağıdaki resimde görebilirsiniz.


Alexa Dashboard gösterge paneli yeni site ayarları penceresi

Alexa sitesindeki yeni Dashboard gösterge panel penceresini yukarıdaki resimde gördük. Hemen eski Dashboard gösterge panel penceresini hatırlamak için aşağıdaki resmi inceleyerek arasındaki farkı görelim.


Alexa platformundaki eski Dashboard gösterge panel penceresi

Yukarıda eski ve yeni Alexa site yapılandırmasından sonraki değişimleri gösteren resimleri incelediniz. Alexa yeni site platformunda sizde yeni bir kullanıcı iseniz ve web sitenizi Alexa’a kayıt edip, meta etiketlerini web sitenize keleyerek sitenizin sizin olduğunu onaylatmak “Claim, İddia”, istiyorsanız aşağıda anlatılanları takip ederek uygulamaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca okuyun : Alexa.com Seo ve trafiği neden bu kadar önemlidir

Alexa sitesine kayıt olma ve meta etiketi ekleyerek onaylama aşamaları :

  1. Alexa sitesine giriş yapın. Üye kayıt işleminizi tamamlayın.
  2. Bağlantıyı açın, http://www.alexa.com/siteowners/claim
  3. Web site URL’sini girin. Örnek : guney59.blogspot.com.tr, ve "Devam" düğmesine tıklayın.
  4. Açılan pencerede, Yöntem 2’i seçin.
  5. Meta etiketi kopyalayın, tarayıcınızda dil çeviri açıksa orjinal konumda kodları alın.
  6. Tarayıcı yeni bir pencerede veya sekmede blogunuza giriş yapın.
  7. Alexa meta kodunu ekleyeceğiniz Blog’unuzun şablon → Html’yi düzenle ile şablon kodlarınızı açın. En üst kısımda bulunan “ head” kodunun hemen altına Alexa meta etiketini ekleyin ve kaydedin.
  8. Alexa sitesine dönün ve “Verify my ID” kimliği doğrula, sekmesine tıklayın. Sitenizin başarılı olarak iddia edildiği yeşil onay iletisi çıkacaktır.Bir müddet sonra Alexa panelinizde blogspot uzantısının TR olduğunu göreceksiniz.
  9. Kumanda panelinde iken sitenizin altında “Siteyi düzenle” seçeneğini seçerek kişisel bilgilerinizi özellikle tanıtmanızı öneririm.
Not: Blogger’un, blogspot.com uzantılı Dinamik Görünümlü şablonlarında HTML kodlarını ekleseniz de web sitenizi desteklemediğini unutmayın.

30 Nisan 2016 bugün pasifik saatine göre 02.00 den sonra, Blogger, Blogspot.com uzantılı tüm bloglar, Https uygulamasına geçiş yapacak. Alexa sitesinin yeni Https uygulamasındaki tepkileri ve veri okumasındaki durumunu takip edeceğiz. 

Alexa, yardım dosyalarında Https protolündeki blog verilerini okumayacağını beyan etmişti. Yarından sonra bu durum ne kadar geçerli olacak hep beraber izleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.