Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wix Web Sitenize Google Özel Arama Formu Ekleme

Wix ücretsiz web sitenize Google Özel Arama Formu ekleyerek okuyucularınızın aradıklarını Google güvencesi ile bulmalarına yardımcı olab...

...

Wix ücretsiz web sitenize Google Özel Arama Formu ekleyerek okuyucularınızın aradıklarını Google güvencesi ile bulmalarına yardımcı olabilirsiniz. Wix site eklentileri arasında bulunan arama formu araçları çok sağlıklı çalışmıyor. Bu neden ile, ne yapabiliriz düşüncesinden hareket ederek Wix Web siteme Google Özel Arama Formunu ekledim. Bu araştırmanın boşa gitmemesi için de yaptığım işlemleri okumakta olduğunuz makaleme aktardım. Wix site kullanıcıları için rehber olabileceğini düşündüğüm bu yazı, umarım faydalı bir çalışma olacaktır. 

Ayrıca, Wix site yapılandırma ile ilgili birçok konuları da peş peşe yazmayı düşünüyorum. Wix sitesi ile ilgileniyor ne yapacağınızı bilmiyorsanız blog veya web sitemi takip ederek yararlanabilirsiniz.

Wix ile hemen bir site kurabilir, bir çok ücretsiz şablon arasından Temanızı beğenerek web sitenizi oluşturabilirsiniz. 

Wix siteniz yoksa Makale altında verilen giriş bilgileri ile hemen ücretsiz bir wix sitesi sahibi olmayı düşünebilirsiniz. Wix ile daha önceden oluşturduğunuz bir web siteniz varsa, web sitenize Google Özel Arama Formunun, nasıl ekleneceğini aşağıda adım adım takip ederek kuruluma geçebilirsiniz.

Wix Sitenize Google Özel Arama Formu Nasıl Eklenir?

1. Google Özel Arama formu için buradan giriş yapın.

2. “Arama Motorunu düzenle” ismine tıklayın.

3. Arama yapılacak siteler başlık ismi altına Wix site linkinizi yazmadan önce, Wix site URL yapılandırma açıklamalarını okuyun. Benim seçimim, “Sitenin tamamı” olduğu için bu seçeneği seçiyorum. Siz de aynı seçeneği seçebilir veya farklı bir seçenek kullanabilirsiniz. Örnek seçim;

Sitenin tamamı : http://adnanguney.wix.com/guney59/*


Arama yapılacak siteler pencere görseli

4. Hemen alt ksmında Ülke dilinizi seçin.

5. Arama motoru tanımlayan ismin otomatik alt kısma kaydedildiğini göreceksiniz. Eklenen ismi beğeniyorsanız devam edin veya değiştirin. Gelişmiş seçenekleri atlayarak devam ediyoruz.

6. Oluştur butonuna tıklayarak, İlk Google Özel Arama formunuzu oluşturun. Kayıt sonrası karşınıza, “Tebrikler! Özel arama motorunuzu başarıyla oluşturdunuz.” iletisi gelecektir. Arama motorunuzdaki yapılandırmanın nasıl olması gerektiğini aşağıda verilen bağlantıdan inceleyin.

Google özel arama formunu yapılandırma


 Tebrikler! Özel arama motorunuzu başarıyla oluşturdunuz görseli

7. Kontrol paneli butonuna tıklayarak panelinizi yapılandırın veya “Kodu Al” butonu ile hemen kodunuzu alın ve Wix sitenizi açın.

Wix sitenize Google Özel Arama Formu Ekleme :

1. Wix sitenizde sayacı ekleyeceğiniz alanı belirleyin.

2. Sol Menü de bulunan, EklemekAdd” (+) sigesine tıklayın. Açılan pencerede en altta “MoreDaha, ismine tıklayın ve HTML CODE simgesini açın.



Html Code simge penceresi


3. Google Özel Arama Form kodlarını, Html Code pencere içine yapıştırın. Görseli konumlandırın ve Wix sitenizi kaydederek yayımlayın.

4. Özel Not: Wix özel arama penceresini, Görünüm ve tarz → Düzen → Google tarafından barındırılan → Yeni pencere, seçenekleri seçerek yapılandırın.


Wix özel arama pencere yapılandırması

Wix ile ücretsiz site kurmayı mı düşünüyorsunuz? Hemen buradan Wix sitesine giriş yaparak kişisel veya Ticari sitenizi birçok ücretsiz şablon içinden seçip, kullanıcı isminizi belirleyip Web de yayımlayabilirsiniz.


 Wix ücretsiz sitenizi kurmaya başlayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.