Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Kumanda Panelindeki HTTPS Uyarı Mesajı Nedir

Google, 4 Nisan 2016 tarihinde Blogger’un HTTPS uygulamsına geçeceği mesajını tüm blogların kumanda panelinde bir mesaj ile belirtti. Blo...

...
Google, 4 Nisan 2016 tarihinde Blogger’un HTTPS uygulamsına geçeceği mesajını tüm blogların kumanda panelinde bir mesaj ile belirtti.

Google, 4 Nisan 2016 tarihinde Blogger’un HTTPS uygulamsına geçeceği mesajını tüm blogların kumanda panelinde bir mesaj ile belirtti. Blogger, HTTPS uygulaması 30 Eylül 2015 tarihin de, Google’un Online Güvenlik resmi bloğunda HTTPS’nin Blogger için yapılandırıldığı açıklaması yer almıştı. Blogger, blog’unuz da, HTTPS uygulasını etkinleştirme konusunda “Blogger HTTPS Güvenlik Güncellemesini Etkinleştirme” başlıklı yazmda belirtmiştim. Google sunucuları ile Blogger, Bilgisayar kullanıcıları ve Web site arasında Veri bütünlüğü ve Gizliliğini koruyan HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) güncellemesi için, Nisan 2016 tarihinde yeni bir uygulama başlatılacak. Tüm blog kullanıcılarının kumanda panelinde görülen ileti mesajı ise şu şekilde görülmekte.

“Nisan ayının sonunda sizlerle!

Tüm ziyaretçiler https://<your-blog>.blogspot.com adresini ziyaret ederek Blogspot alanındaki bloglarınızı şifreli bir bağlantı üzerinden görüntüleyebilecek. Bloglarınıza yönlendiren mevcut bağlantılar ve yer işaretleri çalışmaya devam edecek. Bu değişikliğin bir parçası olarak HTTPS Kullanılabilirliği ayarı kullanımdan kaldırılacak ve her zaman bloglarınızın HTTPS sürümleri olacak.

HTTPS Kullanılabilirliği mesajının anlamı nedir?

Nisan 2016 ayının sonunda, blog kumanda panelinde, Ayarlar Temel HTTPS/HTTPS Kullanılabilirliği seçeneği kaldırılarak tüm blogların otomatikman HTTPS protokolüne geçirileceği ve bu geçişten blog kullanıcılarının etkinlenmeyeceği ifade edilmektedir. 


Blogger HTTPS Protokol Ayarları

Google’un çok doğru olarak aldığı kararlardan biri de HTTPS protokolünün blogger kullanıcılar için tek seçenek olarak kullanılmasıdır. Çünki, blogunuzu farklı şekilde açtığınızda, Blogu görüntüle veya yerleşim sekmesinde iken blogu kaydet görüntüle gibi iki farklı link oluşmaktaydı. 

Birinde HTTP görülürken diğerinde HTTPS linki olarak görülebiliyordu. Bu durumda Web yönetici araçlarında veya arama sonuçlarında çift link bağlantısı oluşturmasına neden oluyordu. 

Nisan 2016 ayı sonunda yeni uygulamanın başlaması ile birlikte bu sorunlarda giderilmiş olacağına kesin gözüyle artık bakabileceğiz. 

Sizde konu hakkındaki düşüncelerimizi, paylaşarak yazıya ve okuyuculara faydalı yorumlar bırakabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.