Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yazı Altında çıkan Benzer yazılar çift görüntüyü düzeltme

Blogger, blog makale altında çıkan Benzer yazılar “ Related posts ” çift eklenti görüntüsü nasıl düzeltilir? Blog okuyucu kitlenize far...

...

Blogger, blog makale altında çıkan Benzer yazılarRelated posts” çift eklenti görüntüsü nasıl düzeltilir? Blog okuyucu kitlenize farklı yazılarınızı öneren “Related posts” Benzer yazılar eklentisi kullanırız. Blog okuyucunuz, herhangi bir makaleyi okurken son satıra geldiğinde yazı altında diğer yazılarınızı incelemesi için öneri mahiyetinde makalenize uyumlu yazı önerileri çıkmaktadır. Bu eklentinin ismi Benzer yazılar diğer ismi ise “Related posts” olarak bilinmektedir.

Blog Tema tasarımınızı düzenlerken daha önceden eklemiş olduğunuz Benzer yazılar eklenti kodlarını silip farklı bir Related posts eklentisi kullanmış olabilirsiniz. Ancak! sildiğinizi sandığınız benzer yazılar kodlarından geride bazı artıklar kalabilir. Sildiğinizi sandığınız bu kod artıkları bir süre sonra Web yönetici araçlarında karşınıza “Engellenen kaynaklar” olarak çıkacaktır. Web yönetici araçlarında karşınıza çıkan benzer yazıları Engellenen kaynaklar bölümünde nasıl düzeltebileceğinizi aşağıda adım adım inceleyelim.
Web yönetici araçlarında Engellenen benzer yazılar için görsel

Web yönetici araçları blog tasarımınızdaki hatalı kodu tespit etti ve bize bildirdi. Ancak siz ne kadar Web yönetici araçlarını kullanıyor ve bu bilgilerden haberdar oluyorsunuz? Bu konuyu kendi kendinize sorgulamanızı tavsiye ederim. Şu anda bilmediğiniz ancak zamanı geldiğinde mutlaka kesin bilmeniz gereken bu konuları öğrenecek ve hataları düzeltmek isteyeceksiniz. Yazımıza devam edelim ve hatanın önce Web yönetici araçlarında nasıl bulunacağını görelim sonrada nasıl düzelteceğimizi anlayalım.

Web yönetici araçlarında Engellenen kaynağın tespiti :

1. Web yönetici araçlarına giriş yapın.

2. Sırası ile adımları takip ederek, Engellenen kaynaklara ulaşın. Google dizini → Engellenen kaynaklar, ismine tıklayın. Yaptığınız kontrol sonucu herhangi bir hata almamış olabilirsiniz ancak bu durum hata olmayacağı anlamına gelmemektedir. Devamlı bu menüleri kontrol edin.

3. Engellenen kaynaklar ismine tıkladığınızda sadece tek bir link görebilirsiniz. Bu sizi aldatmasın. Resmi inceleyin.
Web yönetici araçları, Engellenen kaynak linki

4. Bu linki açın ve tekrar tıklayın. Blogunuza eklediğiniz eklenti özelliğine göre, yukarıda ikinci resimde verilen görüntüye benzer linklerinizi göreceksiniz.

NOT: Bu aşamadan sonra yapacağımız işlemde her makalede link göremeyebilirsiniz. Veya her makalenizin kod kaynağında da görülebilir. Şunu unutmayın gördüğünüz linklerden birinde dahi olsa arayacağımız hata linki diğer sayfalarınıza bağlantı verdiğinden dolayı karşınıza her çıktığında bulduğunuzu silmeniz gerekecek.

5. Açılan sayfada herhangi bir linke tıklayın. Karşınıza düzenleme yapabileceğiniz pencere gelecek. Bu düzenlemeyi nasıl yapacağız okumaya devam edin.
Web yönetici araçları, Hatalı link düzeltme penceresi

Hatalı linkin makalede düzeltilmesi :

1. Açılan penceredeki Kaynak linkini yeni sayada açın.

2. Yazı altındaki kalem simgesi “Yazıyı düzenle” ile yazınızı yeni sekmede açın.

3. Sol köşeden HTML ismine tıklayarak makalenin kaynak kodlarını açın ve örnekte verdiğim gibi hatalı linki bulun ve silin blogunuzu önizleme yapın ve yazınızı güncelleyin. 
Yazı editöründeki hatalı link görünümü

Biraz önce açtığınız yazınızı F5 ile yenileyin ve artık çift görülen benzer yazıların görülmediğini göreceksiniz. Yazı hatanızı gördüğümüz pencereye dönün ve Google gibi getir ismine tıklayarak yazı için yaptığınız değişiklikleri Google Web yönetici araçlarında beyan edin. 
Makaleyi beğendi iseniz paylaşın, takipte kalın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.