Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger şablon Kodlarında Yapılan Yenilikler

Blogger geliştiriciler, blog şablon kodlarında yaptıkları son yenilikleri Gadget nitelik açıklaması ile devam ediyor. Son zamanlarda dikk...

...

Blogger geliştiriciler, blog şablon kodlarında yaptıkları son yenilikleri Gadget nitelik açıklaması ile devam ediyor. Son zamanlarda dikkat etti iseniz Adsense gadgetini açtığınızda reklamların görüldüğü pencere içinin boş olduğunu fark edeceksiniz. Hatta zaman zaman reklamlarınızın görülmediğini de gözlemlemiş olabilirsiniz. Örneğin kullanmış olduğum Dinamik Blogger Blogger Adnan Güney, Adsense reklam onayı olduğu halde reklamlar görülmemekte.

Diğer bir örnek ise, blogunuzu açtığınız ana sayfa kumanda paneline giriş yapın Blogu görüntüle sol taraftaki ok işaretine tıklayın açılan pencerenin dikey çubukla kaydırıldığı izleyin. Birkaç tane blogunuz varsa bu işlemi diğerleri ile deneyin. Birinde kaydırma çubuğu görülürken diğerinde kaydırma çubuğunun görülmediğini deneyerek inceleyin. Bu çalışmaların kısa süreceğini panik yapmamanız gerektiğini vurgulamak isterim. Kısa zamanda hepsi düzelecek ve eski durumuna dönecektir.

Ücretsiz olarak kullanıma sürülen Blogger’un bu çalışmalarının arkasında farklı bir düşünceler olabilir. Yapılan bu çalışmaların nerede ise WordPress blog ayarlarına geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Kişisel düşüncem, Blogger’u iki farklı platformda çalıştırabilirler. Birincisi yine ücretsiz ve alt domain Subdomain (blogspot.com) olarak çalıştırmak. Diğer seçenek ise, domain.com URL yapısı ile çalıştırmak. domain.com özel alan adı ve düşük bir ücret ile çalışmalar devam edebilir.

Wordpress de olduğu gibi geliştiricilerin sağladığı eklentiler ile devam ettirilebilir. Aynı işlem şu anda bloglarımız da gadgetler ile devam ettiriliyor. Blogger gadgetleri açtığınızda yıllardır değişmeyen 28 ve 29 adet gadget sayısının değişmediğini ancak bunlarda da iyileştirme yapıldığını gözlemlemişsinizdir. Dikkat ederseniz Şablon modülüne yeni eklenen farklı bir temanın da olmadığını biliyoruz.

Henüz tam sonuçlar hakkında bir açıklama yapılmasa da, bir şeylerin yapıldığı kesin. İlerleyen zaman içinde yapılmak istenenleri yaşayacağız. Sizlerin de farklı düşünce ve görüşleri varsa yorum kısmından belirtebilirsiniz. Son zamanlarda Blogger üzerinde yapılan değişikleri aşağıdaki resimlerden inceleyebilirsiniz.
Gadget nitelik açıklaması

Adsense boş gadget pencere görünümü

Adsense çalışan gadget pencere görünümü

Blogger ana sayfada görülen dikey kaydırma çubuğu

Blogger ana sayfada görülmeyen dikey kaydırma çubuğu


Blogger değişmeyen gadget sayısı

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.