Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Gmail ve Inbox İzin Ayarı Nasıl Yapılandırılır

Google, Gmail ve Inbox mail servis sistem yapısı gereği, tarayıcınızda görülen iç içe girmiş üçgen şeklindeki İzin verme istemi nasıl ya...

...

Google, Gmail ve Inbox mail servis sistem yapısı gereği, tarayıcınızda görülen iç içe girmiş üçgen şeklindeki İzin verme istemi nasıl yapılandırılır? Google hesabınız ile giriş yaptığınız mail hizmetlerinde zaman zaman iç içe geçmiş izin yetkisi isteyen üçgen simgesi çıkmaktadır.

Bilgisayarınızın tarayıcı penceresinde çıkan bu izin talebi, ( Bu sayfa bir servis işleyici yüklemek istiyor ) cümlesi ifade etmektedir. Bilgisayar kullanan birçok kullanıcının bu simgeden haberi dahi olmadığını yakın çevrelerimde yaptığım araştırma sonucu biliyorum.

Maus’u simgenin üzerine getirdiğinizde bu ifadeyi okuyacaksınız. Bu ifadeyi biraz daha açalım ve yardım formundaki bu yazıyı inceleyelim.

Web sitesi içerik ayarlarını yapma

Chrome'un çerezler, resimler ve eklentiler gibi şeyleri nasıl işleyeceğini içerik ayarlarınızda belirleyebilirsiniz. Bu ayarlar, web sitelerinin size hangi içeriği göstereceklerini ve tarama yaptığınız sırada hangi bilgileri kullanabileceklerini kontrol eder.
Üçgen simge alt nitelik tanımı, “Bu sayfa bir servis işleyici yüklemek istiyor”

Chrome tarayıcı içerik ayarlarınızda izin verme :

1. Chrome tarayıcı penceresinde bulunan üçgen Simgeye tıklayın, “İzin ver” seçeneğini seçin.

Chrome tarayıcı penceresindeki izin verme penceresi

2. Resimde görülen alt bağlantı linkine tıklayarak, Protokol işleyicileri → Etkin protokol işleyicileri, Site başlık isminin altındaki pencereyi genişleterek açın ve inbox.google.com linkini seçip alt kısımdan Bitti ile devam edebilirsiniz. Bu aşamadan sonra güvenle mail görüntüleme gönderme vs gibi işlemlerinize devam edebilirsiniz.
Protokol işleyicileri penceresi

3. Windows 10 kullanıcısı iseniz Bitti ismine tıkladığınızda ayarlarınız kaydedilemeyecek ve Windows 10 ayarlardan yetki verilme mesajı alacaksınız.
Varsayılan ayarlarınızı düzenleme

4. Varsayılan ayarlarınızı düzenlemek için, Ayarlar → Sistem → Varsayılan uygulamalara gidin. 
E-Posta → Varsayılan, Google Chrome veya kullandığınız mail sistemini seçin.
Varsayılan ayarlar E-Posta seçimi

Google Chrome tarayıcıda içerik ayarlarını yapılandırma :

Yukarıda anlatılan, Chrome tarayıcı E-Posta izin simgesini göremiyor ve bu ayarların olup olmadığını merak ediyorsanız farklı bir takip sistemi yapabilirsiniz.

1. Chrome tarayıcı sağ üstteki üç çizgili simgeye tıklayın ve sırası ile adımları takip edin.

2. Ayarlar → Gizlilik → İçerik ayarları (Dikey çubuğu kaydır) → İşleyiciler → İşleyicileri yönet, ismini açıp ayarlarınızı kontrol edin ve yukarıda anlatılan şekilde yapılandırın.
Google Chrome tarayıcı İşleyicileri yönetme ayarları

Google Chrome, Web sitesi içerik ayarlarını yapılandırma ile daha fazla bilgi için okuyabileceğiniz makaleler bölünü bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.