Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yapılandırılmış Veri Aracının Görünümü Değişti

Google, Web Yönetici Araçları, Yapılandırılmış veri sidebar menü sekmesinde bulunan Yapılandırılmış veri işaretleme aracının görünümü değ...

...
Google, Web Yönetici Araçları, Yapılandırılmış veri sidebar menü sekmesinde bulunan Yapılandırılmış veri işaretleme aracının görünümü değişti. 21.01.2015 tarih ve sabah 06.00 zaman diliminde, Google, Web Yönetici Araçları, Yapılandırılmış veri araçları eski görünümü ile açılış ve veri okuma hataları vermeye başlamıştı. Bu hatalar yaklaşık bir haftadır devam etmekteydi. Bugüne kadar kolay kolay hata vermeyen Web Yönetici Araçları’nın hata vermesinin bir tek nedeni olabilirdi. Sunucu çalışması yada veri araçlarının kullanımının değişmesi. Her halukar da her iki düşüncem de geçerli olabilirdi. Veri araçları başka bir sunucuya taşınabilir veya aynı sunucu üzerinde yeni uygulama modülünün değişmesi söz konusu olabilirdi !
Yaklaşık 4 saatten fazla bir süredir Web Yönetici Araçları, Yapılandırılmış veri denemelerimde sistemin halen çalışmadığını görüyorum. Belli ki çalışmalar halen devam ediyor. Mevcut sistem artık şu şekilde çalışacak. Ancak veri sonuçları henüz görülmediğinden tam sonucu uygulamanın çalışmasından sonra göreceğiz. Sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz. Siz de nasıl bir çalışma yapıldığını görmek için ilgili adımları izleyin.
2. Site/Blog’unuzu açın.
3. Arama görünümü →  Yapılandırılmış veri yolunu takip edin.
4. Açılan veri sayfasında hatalı bir URL üzerine tıklayın.

5. Canlı verileri test et mavi butona tıklayın.
6. Yapılandırılmış veri test sayfasının Google Develeopers sayfasına taşındığını göreceksiniz.
Yeni yapılandırma sayfasını görmek için Google Develeopers Testing Tool giriş yapın.
7. web site Url’nizi canlı test etmek için gittiğiniz sayfada veri sayfasını okunması için geçen sürede hata mesajını göreceksiniz. Yeni uygulamanın daha mı iyi yoksa daha mı kötü olduğunu sistemin çalışmasından sonra göreceğiz. Sistemin çalışmasından sonra alacağım sonuçlar için yeni yazımda buluşmak üzere. İzlemede kalın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.