Blogger’un Menü Başlık çubuğu olarak da isimlendirilen Statik ve Dinamik sayfalar sekmesi ile açılmasını istediğiniz aynı kategorideki (et...
CANLI DEMO
Blogger kumanda panelinizde iki şekilde menü bağlantı linki yapabilirsiniz, bunlar ;
→ Statik bağlantı linkleri. Tek bir sayfadan oluşmakta olup, herhangi bir etiket bağlantısı veremezsiniz. Statik bağlantılar, Ana sayfa, Hakkında, Hakkımda, İletişim isimleri ile anılırlar.Statik Sayfalar linki nerededir ve nasıl oluşturulur ?
→ Blogger kumanda panelinizi açın. Açılan kumanda panelinizin sol seçenek isimlerinde Sayfalar olarak gördüğünüz isim Statik tek sayfalık bağlantılardır. Statik Sayfa için resmi inceleyin. Dinamik Sayfalar linki nerededir ve nasıl oluşturulur ?
→ Dinamik sayfalar ile etiketlerinizden oluşan menüler yapılır. Ancak bu menüler yatay ve tek sıra halinde olup, aynı etiket ismine verdiğiniz tüm yazıları belirlediğiniz yayın adedine göre eskiden yeniye göre bir hiyararşi takip ederek sıralı olarak açılmasını sağlarlar. Varsayılan Blogger temanız ile açılır menü yapamazsınız. Özel tasarımlı şablonlardaki kod yardımı ile açılır Menü yapmanız mümkündür.
⇒ Açılır Menü nasıl yapabilirsiniz inceleyin.
→ Blogger kumanda panelinizi açın. Açılan kumanda panelinizin sol tarafındaki Yerleşim ismine tıklayın.
→ Sayfalar gadgedini oluşturmak için, Gadged ekle → Sayfalar seçeneği ile Sayfalar gadgetini ekleyin.
→Başlık Üst bilgi yapılandırma gadgedi altına, sayfalar Gadgedini sürükleyip bırakın ve blogu kaydedin. Bu aşamalardan sonra artık etiketlerimizden menü linki oluşturma aşamasına geldik.
→ Sayfalar Gadgedinizi açın. Harici bağlantı ekle mavi linke tıklayın ve açılan pencereyi aşağıda inceleyerek devam edelim.
→ Harici bağlantıları açtığınızda iki seçenek karşınıza gelecek. Bunlar ;
Etiket ismi : Bu kısma etiketinizin ismini girin.
Web adresi : Aynı isim ile etiket oluşturduğunuz yazılarınız için hazırlayacağınız link bağlantılarının ekleneceği en hassas kısımdır. Her iki pencere yapılandırmasını bir örnek yazı ve resimle açıklayalım.
İlk pencereye Etiket ismini ekleyin. Örnek : Adsense etiketimiz olsun.
İkinci pencereye ekleyeceğimiz link yapısı şu şekilde olacaktır.
http://guney10.blogspot.com.tr/search/label/Adsense
Kelimelerin açıklamalarını inceleyelim.
search : Ara, label : Etiket, Adsense : Sizlerin oluşturacağı bir etiket ismidir. Bu Link yapısını okumaya çalışırsak şöyle bir yapı çıkacaktır.
Guney10 Türkçe Blogunda Adsense ismindeki etiket yazıları bul ve sıralayarak aç.
Bu anlatımdan sonra etiketlere link nasıl atanacağı mantığını herhalde anladınız. Anlaşılmayan yerler için yorum yazarak yardım alabilirsiniz. Yukarıda anlatılan etiket ve link yapımızı aşağıdaki resimde inceleyin.
Web adresi ekliyorum link çalışmıyor sorunu :
Eklediğiniz etiketler bazen uzun olabilir. Uzun etiketlerin Html dili ile okunmaya çalışıldığında % de gibi işaretler ile karşılaşacaksınız. Böyle bir hatayı önlemeniz için yapabilecekleriniz nelerdir ;1. Ekleyeceğiniz etiket için ilgili yazınızı açın. Yazının altında yazıya verdiğiniz etiket üzerine fareyi götürün ve sağ clik ile Bağlantı adresini kopyala ismine tıklayın.
2. Kopyaladığınız linki biraz önce anlattığımız Web adresi penceresine yapıştırın. Kesinlikle hatalı link uyarısı almayacaksınız.
Ayrıca ⇒ Menü Oluşturma ile ilgili diğer konularada bakabilirsiniz.
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.