Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Header Menü arası margin otomatik düzeltme

Varsayılan Blogger şablonu kullanıyorsanız, Statik Menü gezinme çubuğu ve Açılır Menü çubuğu Header başlık resmi arasında 20 Px.’lik ya...

...
Varsayılan Blogger şablonu kullanıyorsanız, Statik Menü gezinme çubuğu ve Açılır Menü çubuğu Header başlık resmi arasında 20 Px.’lik yatay satır olarak oluşan boşluğu giderebileceğiniz CSS eklentisi. Blog’unuz da oluşan bu boşlukların giderilmesi ile ilgili açıklama yazılarını yayınlamıştım. Bu yayınlar ile yapılan açıklamalar da, üst statik menü ile başlık ( Header ) arası boşluğun ve Başlık ( Header )  ile alt açılır menü arasındaki boşluğun kod yardımı ile giderilmesi anlatılmaktaydı. İşinize yarayacak her bir anlatımı ayrı ayrı kullanmak için aşağıda verilen bağlantıları inceleyip blog’unuzu özelleştirin.

Statik ve Açılır Menü arası yatay satır boşluğunu gideren eklenti :

Yukarıda gördüğünüz resim de, üst kısımdaki statik gezinme menü çubuğu ile hemen alt kısımda açılır başlıklı menü çubuğu arasındaki boşluk vurgulanmıştır.
Aşağıda görülen resimde de kod eklendikten sonra eklentilerin arasındaki yatay boşlukların yok olduğunu görüyorsunuz.

CSS kodu eklemek için adımlar :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Şablon → HTML’yi Düzenle ile şablon kodlarını açın.
3. CTRL + F ile aşağıdaki etiketi bulun.
]]></b:skin>
4. Bulduğunuz etiketin hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin ve blog’unuzu kaydedin.
/*------ Widget header marj GP------*/
.widget {
margin: 2px 0;
 }
Blog'unuzda yatay satır boşluklarının düzeldiğini göreceksiniz. Yaptığımız işlem ile son durumun ne olduğunu Adnan Güney klasik blog’ndan görebilirsiniz. Blog’um da göreceğiniz açılır menü çubuğu eklentisini sizde kullanabilirsiniz. İlgili Link :

Blog’unuzun tasarımı için zorlanıyor musunuz ? Blogger’un varsayalın ve Özel tasarlanmış blog şablonları için tüm yardım bilgilerine Menü çubuğundaki Tema Tasarım ismine tıklayarak ulaşabilir anlaşılmayan yerleri sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.