Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger başlık ve menü arasındaki boşluğu azaltma

Blogger şablon ana sayfa başlık ( header ) ile Menü çubuğu arasında yaklaşık 30 px. yüksekliğindeki boşluğu 5 px. yüksekliğe, yapacağınız...

...
Blogger şablon ana sayfa başlık (header) ile Menü çubuğu arasında yaklaşık 30 px. yüksekliğindeki boşluğu 5 px. yüksekliğe, yapacağınız küçük bir ayar ile düşürebiliriz.
Ayrıca, site ana sayfa üst kısmında görülen Navbar gadged eklentisi header başlık kısmında 60 px. yer tutmakta olup, bu gadgeti kaldırmanız mümkün değildi. Navbar gadgetinide kaldırarak 30 px lik bir yükseklikten tasarruf sağlayabilirsiniz.
Blogger Navbar gadget’inide kaldırdıktan sonra son olarak 30 px. yüksekliğinde kalan boşluk için henüz bir kod çalıştıramadım. Buradaki 30 px. yüksekliği düşürebileceğimiz kodlar Blogger sunucularında barındırıldıklarından müdehale edemiyorum. İlerleyen zaman içinde eksik kalan 30 px. yüksekliğin de kaldırılması için gerekli kodu çalıştırdığımda sizlerle paylaşacağım.

Menü ile Header başlık çubuğu arasındaki boşluğu kaldırmak için ilgili adımlar :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Yerleşim sekmesini açın.
3. Üst bilgi ile Sayfalar gadgeti arasındaki “Gadget Ekle” isminin üzerine sayfalar gadgetini tutun ve bırakın. Ortada kalan “Gadget Ekle” sekmesinin yok olduğunu göreceksiniz.
4. Blog’unuzu kaydedin ve önizleme yapın. Arada kalan 30 px. lik boşluk görülmeyecektir.
Aşağıda konuyu anlatan ilgili YouTube videoyu izleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.