Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome’da Sesli Aramayı Etkinleştirme

Google Chrome gibi hızlı sade ve güvenli bir tarayıcı kullanıyor, Chrome sesli arama özelliğini bilgisayarınıza kurmadı iseniz, Google Chr...

...
Google Chrome gibi hızlı sade ve güvenli bir tarayıcı kullanıyor, Chrome sesli arama özelliğini bilgisayarınıza kurmadı iseniz, Google Chrome Sesli arama özelliğini hemen kurarak diğer birçok özelliklerinden de yararlanabilirsiniz. Google’u herkes sadece bir arama motoru olarak bilir. Google’u bir arama motoru olarak bilmek diğer ürün faaliyetlerini bakıp da görememek teknolojiye ne kadar uzak olduğunuzun bir göstergesidir. Maalesef bazı çevreler beni Google aşığı, fanatiği gibi görebilir. Görmekte de haklıdır. 1998 senesinde Google Web hayatına arama motoru olarak başladığı günden, ğünümüze kadar olan sürede hep Google ve ürünlerinin birçoğu ile birlikte oldum. Geçmiş çok çabuk unutulabiliyor. Google Translate yani dil çeviri olmasaydı Facebook sayfalarına girdiğinizde okuduğunuz sayfalar ingilizce olacaktı. Tabiy ki sadece Facebook bir örnek teşkil etmekte. 

Dünya genelinde okuduğunuz tüm web site sayfa dili sizin anlayamacağınız diller ile yazılacağından küresel Dünya ile bağlantınızda aynı orantı ile az olacaktı. O dönemlerde Microsoft Windows da Bing translate aracını geliştirmeye çalışmaktaydı. Şu anda Sosyal paylaşım sitesi Facebook da Bing translateyi kullanmaya yeni başladı. Neyse bu konulara fazla giriş yapıp konuları dağıtmadan Google Chrome sesli arama konumuza geçelim ve Chrome tarayıcımıza nasıl kurulacağını kurulduktan sonra size vereceğim bir örnekle ne denli etkili olduğunu göreceksiniz. Lütfen aşağıdaki alıntıyı okuyun.

Chrome'da sesli arama ve sesli işlemArama yapmak, yol tarifleri almak, ileti göndermek gibi şeyleri yapmak için Google Chrome tarayıcınızla konuşabilirsiniz. Örneğin, Google'a yarın havanın nasıl olacağını sorabilir veya marketten çamaşır deterjanı almanız için bir hatırlatıcı ayarlamasını sağlayabilirsiniz. Sesli aramayı ayarlama.

Chrome'un son sürümüne güncelleyin.

Chrome'u zaten yüklediyseniz yeni bir sürüm olup olmadığını kontrol etmek için Chrome menüsü Google Chrome Hakkında'yı tıklayın. Chrome'unuz yoksa Google Chrome'u indirebilirsiniz.

Cihazınızda bir mikrofon ayarlayın.

Bazı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda yerleşik mikrofonlar bulunur, diğer bilgisayarlarda ise harici mikrofon kullanılması gerekir. Mikrofonu bilgisayarınızın sistem tercihleri altındaki ses ayarlarında veya denetim masasında test edebilmeniz gerekir Sesli arama başlatma.

Arama kutusunun sağ tarafındaki mikrofon simgesini tıklayın.

Şimdi Konuşun uyarısı görüntülendiğinde arama terimlerinizi söyleyin.
Mikrofon simgesini tıklamanızdan sonra Google, konuşmanızı dinler ve aramanızı başlatır. Sesli Arama işlevi söylediklerinizi anlamazsa, kastetmiş olabileceğiniz terimlerin bir listesini görüntüler ve siz de bunlardan birini tıklayabilirsiniz.
Google Chrome sesli arama uzantısını kurmak için giriş yapın.

Konuyu net anlamanız için aşağıda anlatılanları uygulayın :

Sesli Arama için bilgisayarınıza seslenin “ hesap “ karşınıza yeni Chrome tarayıcı sayfası açılacak en üst kısımda Hesap yazan linki açın. Bu linkten neler öğrenebilirsiniz kontrol edin.
1. Kullanabileceğiniz Hesap makinası
2. Kronometre
3. Yüzde hesaplama
4. İp adresiniz
5. Ekran klavyesi
6. Çekiliş
Dikkat ederseniz kullanabileceğiniz birçok uygulamaya Google Chrome ses cihazında “ hesap” diye seslenerek ulaştınız. Benzer konuları yazı içinde verilen ilgili linklerden takip edebilirsiniz. Google Chrome uzantısını anlatan Youtube video'sunu izleyin. Youtube videolarının Türkçe alt yazılı nasıl izleneceğini öğrenin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.