Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Header Dikey Yükseklik Ayarı

Blogger varsayılan tema üst başlık ( Header ) yatay sınır çizgisi ile, tarayıcı yatay sınırları arasında kalan yaklaşık 60 px. ebatlarınd...

...

Blogger varsayılan tema üst başlık ( Header ) yatay sınır çizgisi ile, tarayıcı yatay sınırları arasında kalan yaklaşık 60 px. ebatlarındaki boş satır yüksekliğini hiçbir kod kullanmadan Blogger varsayılan şablon kodlarına müdehale ederek düzenleme. Blogger’un mevcut Navbar eklentisi blog temanızın üst kısmında yaklaşık 30 Px.’lik alan kaplamaktadır. 

Diğer 30 Px.’lik alan da Blogger Temanız için varsayılan sınır yüksekliği olup, şablon kodlarınız da görülmektedir. 30 px. + 30 px.= 60 px.’lik yüksekliği giderebilmek için iki işlem yapmamız gerekiyor.

CANLI DEMO

Blogger header 60 Px.’lik üst yüksekliğin 1 px. değerine düşürülmesi için ilgili adımlar :

1. Blogger Navbar’ın tamamen kaldırılması.

2. Navbar kaldırıldıktan sonra, Blogger şablon kodlarına müdehale ederek yükseklik sınırının düşürülmesi veya sıfır duruma getirilmesi. Tüm işlemler sonucunda Blog temanızın üst yatay sınır yüksekliği ile, tarayıcı penceresi altındaki sınır yüksekliğinin giderilmiş resmini inceleyin.


Tarayıcı sınır yüksekliği

Açıklamalar :

→ 1. adım için Navbar’ı kullanmak istiyorsanız, 2. adım uygulamaya alınacak 30 px. değerini o px. olarak ayarlayacağız. Ancak Navbar kaldırılmadığından 30 px’lik bir boşluk devam edecektir.

Navbar’ı tamamen kaldırmak için sorununuz yoksa aşağıdaki linki inceleyerek nasıl kaldırılacağını öğrenebilirsiniz.

Blogger Navbar'ı Kaldır Videolu Anlatım

→ Navbar’ın kaldırıldığını varsayarak anlatıma devam ediyoruz. Navbar’ı kaldırarak 30 px. alanı kullanılacak duruma getirdikten sonra ;

1. Blogger şablon kodlarını açın ve CTRL +F ile aşağıdaki ismi aratın. Aşağıdaki resmi inceleyin.

( Content Margin Top )

<Variable name="content.margin" description="Content Margin Top" type="length" default="20px" value="30px"/>


Şablon kodlarında Content Margin Top görünümü

2. Bulduğunuz grup kod satırının son kısmındaki value 30 px. değerini 1 px. olarak değişin ve blog’u kaydedin. Göz zevkinize göre bu değeri yükselterek uygun gördüğünüz bir değer ile değişebilirsiniz. Temanız da farklı değerler olabilir sizi yanıltmasın.

3. Tüm işlemleri eksiksiz yaptı iseniz, Blog temanızın, üst ve alt boşluklarının 60 + 60 = 120 px. düşürüldüğünü göreceksiniz. 120 px. yaklaşık 300 x 120 px değerlerindeki bir resmin büyüklüğüne eşittir. Diğer bir anlatım ile ana sayfanızda herhangi bir yazınızın kesilerek devamını oku alanı kadar yer kaplamaktadır. Bu yazı birçok blog yazarının sorununu çözeceğini ümit ediyorum.

⇔ Daha fazlası için Tema Tasarım konularına bakabilirsiniz.

Bu arada emeğe saygı duymayan bir çok kopicilerin yazıya kaynak vermeden yayınlayacağını da biliyorum. Onlara tek bir lafım var ! Aman dikkat edin de kopyalayarak hazırladığınız o güzelim emekleriniz bir gün son bulup, bloglarınız kapanmasın

2013 senesinde yazdım tekrar hatırlatmak istiyorum. Google en son teknolojik Spam algoritmaları ile birçok konuyu tespit ederek, uygun zaman ve zeminde birçok blog’u askıya alarak kapatıyor. Sizde bu kapatılan blog'ların içinde yer almayın. Yol yakınken kendi özgün düşüncelerinizi yazın ve bundan zevk alın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.