Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Navbar'ı Kaldır Videolu Anlatım

Taslak (Draft) Blogger kurulumundan günümüze kadar gelen, Blogger Navbar gadget eklentisi Blogger şablon kodlarından hatasız nasıl kald...

...
Blogger Navbar nasıl kaldırılır
Taslak (Draft) Blogger kurulumundan günümüze kadar gelen, Blogger Navbar gadget eklentisi Blogger şablon kodlarından hatasız nasıl kaldırılır ile ilgili yazılı ve video’lu anlatım. Blogger temanız header kısmında bulunan Navbar’ı gadget olarak kaldıramazsınız. Blogger’un atıf gadgeti olarak bilinen Navbar, günümüz teknoloji koşulları gereği eklenen birçok eklentiden sonra kullanılmayan atık bir gadget durumu haline gelmiştir. Gadget içine eklenen kapama seçeneği ile gadget’i pasif konuma getirebiliyorsunuz. 
Ancak pasif görülmeyen bir gadget de olsa gadget’in içinde bulunan kodlar, şablon içinde bulunmaktadır. Her ne kadar gadget çalışmasa da şablon içindeki kodlar tema'nıza yük getirmektedir. Navbar gadget’ini gizleyebilir, kapatabilir veya tamamen silebilirsiniz.
Navbar Seçenekleri :
1. Kapama : Gadget’i açın seçeneklerden kapatın ve kaydedin.
2. Aşağıdaki kodu CSS olarak eklediğinizde sayfadan gizlersiniz.
.date-header {display :none !important;}
3. Gadget olarak çalışan ancak silemediğiniz Navbar’ı Blogger şablon kodlarından bularak nasıl silineğinizi aşağıdaki YouTube video’sunu izleyerek silebilirsiniz.
5. Blogger Navbar için silineceğiniz kodları aşağıda inceleyin. Emin olmak için öğretici video izleyin. Blogger şablon içinde sileceğiniz Navbar kod resmine tıklayarak büyük izleyin.

Önemli NOT: Blogger Navbar’ı tekrar gadget olarak ekleyemezsiniz. Ancak yeni bir tema seçiminde otomatik Navbar eklenir. Aynı temanızı kullanırken Blogger navbar eklentinizi geri getirebilmek için, Blog temanızın mutlaka yedeğini alın. Uygulama tarihi ve küçük bir açıklamayı metin dosyasına ekleyerek temanızı saklayın. İstediğiniz zaman Temanızı geri yükleyerek Blogger Navbar’ı tekrar kullanabilirsiniz.
Blogger şablon kodlarında Navbar nerededir ?
1. Blogger’a giriş yapın. Kumanda paneli Şablon ismine tıklayın.
2. HTML’yi Düzenle tıklayın.
3. Widget’e atla seçenekler içindeki Navbar 1 ismine tıklayarak silme işlemini yapın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.