Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Site Veri İşaretleyicisi Nedir

Veri işaretleyici sitenizin Google bilgi grafiği ürünlerinde daha iyi sunulmasını için, içerik veri kalıbını anlatan fareyle işaretleme We...

...
Veri işaretleyici sitenizin Google bilgi grafiği ürünlerinde daha iyi sunulmasını için, içerik veri kalıbını anlatan fareyle işaretleme Web Yönetici Aracıdır.Site başlık yazısı, başlık url, resim, tarih, gibi veri niteliği taşıyan tüm işlemleri farenizle işaretleyerek siteniz hakkında bilgi verirsiniz. İçerik verilerini sitenizi en iyi tanımlayan tanıtım aracı olarak düşünebilirsiniz.
Google’a sunulan bu veriler arama sonuçlarında sitenizi en iyi şekilde tanımlanmasına imkan tanır. Verilerinizin işaretlenmesi ile, web yönetici panelinizde bir grup oluşturulur. Google sitenizi taradığında bu bilgileri kullanarak arama sonucu sayfalarında zengin snippet’ler (kısa içerik parçaları veya satırları) ile tanıtır.
Veri işaretlemede desteklenen veri türleri nelerdir :
Makaleler, Restoranlar, Filmler, Etkinlikler, Ürünler, TV Bölümleri, Yerel ,Yazılım , Uygulamalar, İşletmeler den oluşmaktadır.
Siteniz için veri işaretlenmesini tamamladığınızda otomatik veri grub’u oluşturularak grub numarası verilir.Yazı verilerinizde herhangi bir kategori seçip, o kategori içindeki yazıları işaretlemeye başlamanız, veri türünün daha iyi anlaşılır grup olmasına neden olur. Burada dikkat edilecek önemli bir konu, sayfanızı sildiğiniz de veya değişiklik yaptığınızda veri işaretleyiciye sitenizin yeni veri yapısını tekrar anlatmanız gerekmektedir.
Yukarıda sizlere veri işaretlemenin ne olduğu ve neden önemli olduğu hakkında kısa bir açıklama yaptım. Bir sonraki yazımızda verilerimizi tek sayfa ve çok sayfalı olarak nasıl işaretlememiz gerektiği konusunda bilgi akışı sağlayacağım. Hatta zaman bulabilirsem veri işaretlemenin nasıl yapılacağı konusunda video da ekleyebilirim.
Guney59 Paylaşım Blog'una 08 Ocak 2014 tarihinde yazar Adnan Güney tarafından yazılmıştır.

6 yorum

  1. Merhaba Adnan Abi,

    Öncellikle bu güzel yazıyı paylaştığın için teşekkürler. Yalnız benim bu otomatik yapılandırılan veriler ile başım dertte.

    Otomatik yapılanan verilerinin tamam benim sitemde hatalı. Aşağıda ki resimde sorun ortada abi. Bir çözümü var mıdır acaba?

    Resim: http://i.hizliresim.com/KrDGq1.png

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Unforqiven Zey;
      Hatom veri işaretliyiciye pek aldırma. Schema veri işaretlemeyi kullan.Diğerleri yakında kaldırılacak.Hiçbir işe yaramıyorlar zaten.Diğer veri işaretlemede hata düzenlemeden birşey anlamayacaksın.Adam hat var demiş listelemiş.Düzenleme yapsanda aynı hatalar çıkacak. Schema en sağlıklı çalışan.Boş zamnında veri işaretlemeni yap.Diğer veri işaretleme sitemide tüm bilgileri burdan alıyor.Mantıken düşün veri bir tanedir.Birçok farklı veri olmaz.

      Sil
    2. Bilgiler için teşekkürler Adnan Abi. Hemen Schema'yı araştırmaya koyulayım :)

      Sil
    3. @Unforqiven Zey;
      Bu linkten başlayabilirsin.
      1. http://guney59.blogspot.com.tr/2013/12/blogger-sablonundaki-schema-nedir.html
      2. http://guney59.blogspot.com.tr/2014/01/site-icin-yapsal-veri-isaretleme.html

      Sil
    4. İlgili konu linkleri teşekkürler Adnan abi. Akşam yapmaya başlarım.

      Sil
    5. Unforqiven Zey ;
      Bende teşekkür ederim kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.