Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Feedburner 576K Besleme Hatasını Düzelt

Sosyal paylaşım site Rss verileri ve Feedburner site girişinizde 576K besleme dosya hata uyarısı ile karşılaşabilirsiniz. Her site Rss...

...
Sosyal paylaşım site Rss verileri ve Feedburner site girişinizde 576K besleme dosya hata uyarısı ile karşılaşabilirsiniz. Her site Rss beslemelerinin kendine özgü bir boyutu vardır. Bu boyutu aştığında yeni yazılarınız paylaşılmaz. Rss besleme hatalarını bazı siteler üyelerine bildirirken bazılarıda bu hataları bildirmezler. Herhalde, hata bildirimi ile üye kaybı yaşayacağını düşündüklerinden olsa gerek. Ancak bence en makbul olanı hatayı bildiren sitelerdir.Çünki üyelerini kollayan her site başarılı olmuştur.
RSS besleme hatası yaşadınız mı bilemem, ancak şahsi olarak birçok blog ve sosyal paylaşım siteleri ile çalışma yaptığımdan sizlere yaşanan ve çözüme kavuşturulan, sizlerinde yaşayabileceği bu konuyu aşağıda anlatmak istiyorum.
Aşağıda anlatacağım konu hakkında doğru dürüst bir bilgiye ulaşma şansınız olmadığından iyice okuyup tarayıcı yer işaretlerine eklemenizi tavsiye ederim.
Blogger , Chrome , Google Gmail , Google Plus ve web yönetici araçları ile ilgili sorunları vermiş olduğum başlıklar ile sorunlar köşemiz etiketlerinde topluyorum. Başınız sıkıştığında sidebarda kategoriler sekmesinden inceleyebilirsiniz.
Feedburner veya sosyal paylaşım site ayarlarında karşınıza çıkacak hata kodu ingilizce olarak şu şekilde.


Feedburner Besleme Hatası nasıl düzeltilir
İngilizce Hata açıklaması :
“Your feed filesize is larger than 576K. You need to reduce its size in order for FeedBurner to process it. Tips for controlling feed file size with Blogger can be found in Tech Tips on FeedBurner Forums, our support site. “
Hataya neden olan konunun Türkçe açıklaması :
“Besleme dosya boyutu 576K daha büyüktür. Sen FeedBurner işlemek için sırayla boyutunu azaltmak gerekir. Blogger ile yem dosya boyutunu kontrol etmek için ipuçları destek sitesi, FeedBurner Forumlar Teknik İpuçları bulunabilir.”
Feedburner hatanın çözümü için yönlerdiği siteye giriş yaptığınızda feeds bilgilerinizi yazıp kontrol ettiğinizde hatalar çıkıyor.Ancak burda sadece bakmakla yetineceksiniz. Şahsen ben burdan bir çözüm bulamadım. Sayfa altında site size kendine bağlantı veren bir resim koymanızı öneriyor.Bende güldüm geçtim. Gerisini söylemiyorum…. :)) Siz anladınız!
Feedburner besleme dosya boyutu 576K içerik okunamam hatasının çözümü :
1. Blog içeriğinizin Feedburner sayfasında görülme miktarı 576K miktarını (kb) geçtiğinde hata verecektir.Sorunun çözümü için sayfanızda yayınlanan yazılarınızı azaltmak sorunu çözebilir.Sorunu çözemedi iseniz okumaya devam edin.
2. Feedburner.com a giriş yaptıktan sonra açılan sayfada, Düzen yem detayları (Edit Feed Details) yazan bağlantıya tıklayın ve ayarların açılması sağlayın.
3. Açılan sayfada Orijinal besleme (Original feed) yazan satırın karşısında bulunan satırın son kısmına şunu ekleyin.
Blogunuzun orjinal feed linki :

http://blogadı.blogspot.com/feeds/posts/default
Sonuna ekleyeceğiniz link bağlantısı :
?max-results=5
Ekleme yaptıktan sonra hepsi şu şekilde görülecektir :
http://blogadı.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=3
Sondaki 3 rakamını 4 veya 5 yapabilirsiniz.
Son kısma yazdığınız rakam görülecek yazınızın sayısıdır. Günde kaç yazı giriyorsanız ona göre ayar yapabilirsiniz.Çok fazla giriş yapmayın.
4. Al kısımda yem bilgilerini kaydet (Save Feed Details) tıklayın. Yaptığınız işlemin doğruluğunu gösteren onayı göreceksiniz.
Yazılarınız sosyal paylaşım sitelerinde 50 yazıyı çekecek şekilde ayarlanmış olabilir.Bu 50 yazıda KB cinsinden dolduğundan hata verir. Yukarıda anlatılanları uyguladığınızda hatayı gidermiş olacaksınız.
Feedburner sitesinde yapılan işlem sonucunu gösteren örnek resmi inceleyin.

 576K Feedburner rss dosya hatasını ve çözümü

3 yorum

  1. Hocam merhaba oyun bloğumu feedburner a kaydedemedim şöle bir hata alıyorum
    The URL does not appear to reference a valid XML file. We encountered the following problem: Error on line 18: The reference to entity "zx" must end with the ';' delimiter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halis Demirci ; Bey merhaba, URL hatası alıyorsunuz.Blog URL'nizi bir kontrol edin.Şu linki bir inceleyin lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/2012/10/feedburner-nedir.html

      Sil
  2. Hocam merhaba oyun bloğumu feedburner a kaydedemedim şöle bir hata alıyorum
    The URL does not appear to reference a valid XML file. We encountered the following problem: Error on line 18: The reference to entity "zx" must end with the ';' delimiter.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.