Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Ana sayfa Menüsünü Renklendirin

Blogger, statik sayfalar (Ana Sayfa) sekmesine maus ’u yanaştırdığınızda arka plan rengini değiştirip, Hover , vurgu uyguladığınızda, etik...

...
Blogger sayfalar menüsünün arka planının renklendirinmesi
Blogger, statik sayfalar (Ana Sayfa) sekmesine maus’u yanaştırdığınızda arka plan rengini değiştirip, Hover, vurgu uyguladığınızda, etiketlerden oluşan kategorileri muhtelif renkler ile güzelleştirebilmek için yapılması gereken işlemler. Uygulamayı bir kez yaptıktan sonra, okuyucularınıza yatay ana sayfa menü çubuğuna maus ile yanaştıklarında etiket arka plan renklerinin değiştiğini hissettirin.

Yatay ana sayfa menü çubuğunda etiketlerin renklendirilmesi:

Blogger kumanda paneline giriş yapın.
→ şablon → Özelleştir → Gelişmiş,
→ Sekme arka planı,
→ Seçilen renk sekmesinden bir renk beğenerek tıklayın.
Ana sayfa sekme renginin değiştiğini göreceksiniz. Seçtiğiniz renk blog’unuz ile uyumlu ise kaydedin. Ana sayfayı yeni bir sekmede açarak, maus'u etiketleriniz üzerinde gezdirdiğinizde etiket arka plan renginin değiştiğini göreceksiniz.
Blogger şablonda arka plan renk değişimi

17 yorum

  1. yardımlarınız için minnettarım.teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @KIRMIZI YAĞMURLAR
      Blog'unuz güzel.Bende teşekkür ederim.

      Sil
    2. merhabalar her gun sızı takıp etmekteyım ama bır kac sorum olucaktı ıletısım bolumunu bulamamdımm sızden rıcam kurdugum blogere bakmanız ve ıkı seyı yapamadım 1.google arama motorunda çıkmıyorum.2.reklam yayınlamak ıstıyorum sıtemde ama olmuyor rca etsem 0sinandeniz@gmail.com adresinden yardımcı olurmusunuz ? http://nexusjell.blogspot.com.tr/

      Sil
    3. @sinan deniz:
      Bey merhaba, Blogger ayarlarda iletişim diye bir bölüm yok.Google drivede hazırlayarak iletişim formu yapabilirsiniz.Veya birçok hazır kodlar da mevcut.Sidebarınızda iletişim formu gadget'ini görüyorum.Herhalde siz menü kısmına eklemek istiyorsunuz.Google drive ile yapabilirsiniz.Link verim.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2012/05/blogger-iletisim-formu-nasl-yaplr.html
      Google aramalarda çıkmak için resim boyutlarınızı biraz küçülmeniz blogun kaynaklarını azaltmanız gerekir.Büyük ihtimal Bootlar okuyamadan çıkıyor.Web araçlarını kullanarak hataları görebilirsiniz.Reklam yayınlamak için Adsense başvurusu yapmanız gerekiyor.6 aylık bir blog olması, özgün içerik ve yazı içinde yanlış yönlendirmeler olmaması gerekiyor.Adsense için menü kısmında Adsense sekmesine tıklayarak birçok bilgi bulabilirsiniz.Teşekkür ederim.

      Sil
    4. teşekkürler adnan bey yani şimdi google de çıkmam için temel olarak ne yapmam lazım rica etsem su adrese cevap atarmısınız
      0sinandeniz@gmail.com

      Sil
    5. @sinan deniz:
      Bey blogunuz yeni ve biraz zaman geçmesi gerekiyor.Web araçalrından site haritası gönderdiniz mi? İndex almanız için bunlar gerekli uygulamalar.Birde dikkatimi çekti resim kaynağına baktım.WP'den aktarılmış resimler.Herhalde Wp de kullanıyorsunuz.Sorularınızı cevaplıyorum. Tekrar mail göndermeye gerek yok olduğunu düşünüyorum.Günde en az bir veya 2 yazı yazın ki Google bootları blogunuza gelme alışkanlığı kazansın.Teşekkür ederim.Kolay gelsin.

      Sil
    6. @KIRMIZI YAĞMURLAR :
      Merhaba, çok özür dilerim yazınızı daha önce fark etmemiş ve cevap yazamamıştım.Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. merhaba hocam ben blogda menü içinde alt başlık lar yapmak istiyorum nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Kizilmaske Maske
      Merhaba yazı içinde bağlantı verebilirdim.Ancak okuyucuların çoğüunun bu bağlantılara bakma gibi bşr alışkanlığı olmadığından bağlantı bırakmadım. Menü çubuğunda menü oluştura tıklayarak istediniz konuya ulaşabilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com/search/label/Men%C3%BC%20Olu%C5%9Fturma

      Sil
  3. adnan bey merhaba. bloggerda şablonun slider kısmı otomatik hareket etmiyor. nasıl düzeltebiliriz? yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @b.senturk
      Herhalde önizlemeyi kasdettiniz.Şablon önizlemeye birkaç kez tıklayın.Ancak şablonda Blogger geliştiricileri çalışma yapmaktalar.Bazne göstermeyebilir.

      Sil
    2. hayır adnan bey ön izlemede sorun yok. blogu açtığımda slaytın 3-5 saniyede bir değişmesi gerekiyor ya onu diyorum. manuel yön oklarına basınca değişiyor kendiliğinden değişmiyor. aramadığım yer kalmadı bulamadım çözemedim. slayt efektleri ve boyutu çok güzel o yüzden ısrarla arıyorum. yoksa temayı değiştireceğim en son çare. bi bakarsanız sevinirim. http://radiobecks.blogspot.com/

      Sil
    3. @b.senturk
      Bey, kod içinde auto yazan bir yer olamalı başta yada son kısımdadır.var slider num yazan kısımda olabilir.Slider sayısı kaç tane bakın ctrl+f tıklayın ve slider sayısını aratın. Auto yazısı oralarda bir yerde olalı.On ya da of konumundadır.Şu anda çalışıyor.Herhalde yaptınız.

      Sil
    4. temayı değiştirdim :)) yinede teşekkür ederim bir dahakine aklımda olsun

      Sil
    5. @b.senturk
      Bey, merhaba. Farkındayım.problem yaşarsanız menü çubuğunda "menü oluşturma" etiketinden uygulamaları inceleyebilirsiniz.

      Sil
  4. Adnan bey Bloğunuzu henüz keşfettim. Şöyle bir baktığımda gerçekten çok faydalı konuları paylaşmış ve yardımınızı esirgememişsiniz. Bloğumu oluştururken oldukça çok sorun yaşıyorum ve sürekli araştırarak sorunları çözmeye çalışıyorum. Dolayısıyla zaman alıyor ve oyalıyor. Şu bi gerçek ki çok okumak ve araştırmak gerekiyor ve siz de tam bir blog doktoru olmuşsunuz. Sizi tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @se ya
      Merhaba, yazınızı okuduğumda ilk blog yazmaya başladığım günleri hatırladım.O günlerde şuna karar vermiştim.İnsanlar blog yazmak için bu kadar zorlanmaması için ne yapabilirler.İşte bu düşünce ile blog başlığına soy ismimi ve paylaşım adını verdim.Haklısınız yazmakla kalmadı yardımcıda oldum.Aslında işin sırrı neyi, nerde, hangi isimle aramakta yatmakta.İnanın daha aramasını dahi bilmeyen birçok yazar arkadaşımız mevcut.Sadece bakmak yetmiyor.bBakmak ile görmek bir olduğu sürece (teorik ve pratik) bir bütün oluşturuyor.Bu kavramı çözen hemen ilerliyor.Blog'un en güzel taraflarından biride insanı araştırmacı yapması.Araştırmacılık zaten yapımda var.Blog ile tam bütünleşme sağladı.Bu bütünleşmeyi elimden geldiğince aktarmaya çalışıyorum.Değerli yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim.Sorun yaşadığınız yerleri yazarsanız her zaman yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar görüşme dileklerimle.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.