Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger İçin Alexa Site Kaydı Nasıl Yapılır

Alexa ’nın yeni görünümlü sitesinde, site kaydetme, site bilgilerini düzenleme, Alexa trafik widget’ini sitenize eklemek için yapılması g...

...
Alexa Site Kaydı Nasıl Yapılır
Alexa ’nın yeni görünümlü sitesinde, site kaydetme, site bilgilerini düzenleme, Alexa trafik widget’ini sitenize eklemek için yapılması gereken adımlar.Yakın zamana kadar birçok site, görünümlerini değiştirdi.Yeni yıla yeni görünümlerini tamamlamış olarak giriş yapacaklar. Çok doğal olarak blog’larınıza eklediğiniz widgetlerin eklenti sekmeleri de yerlerini değiştirmiş oldu. Bu nedenle Alexa Witged eklentileri hakkında eski anlatımlarımız da güncelliğini yitirmeye başladı. Bende sizlere yardımcı olması açısından, Alexa kaydı ve Widget’i için yapılması gerekenleri aşağıda adım adım sıralıyorum.
Yeni blogcu veya eski blog’u olupta Alexa kaydı olmayanlar için bir başlangıç klavuzu ile başlayalım.
Alexa Sitesinde yapılacak uygulama adımları :
1. Alexa sitemizin kaydının yapılması için alacağımız meta etiketi, doğrulama kodunun blog şablonuna eklenerek Alexa onayının alınması. (Site iddia)

Alexa site kaydı ilk kuraldır hemen başlayalım
2. Site bilgilerimizin düzenlenmesi. (Site açıklaması ve iletişim bilgileri)
Alexa kayıt işlemi sonucu Site bilgilerimizin düzenlenmesi gerekmektedir
3. Alexa Dünya ve Ülke trafik bilgilerinin görülmesini sağlayan Widged’inizin alınarak blogger gadget’lerinize eklenmesi.
Alexa Widged'i nasıl alınır ?
Yukarıda anlatılan konuları uygulamak için ilk adımlar :
Alexa sitesine giriş yapın. Üyeliğiniz yoksa, üyelik işlemlerinizi tamamlayın.
→ 1. Adım : Alexa sitemizin kaydının yapılması için “Sitenizi İddia” sekmesine tıklayın.
Açılan pencerede Sahipliğini doğrulayın kutucuğunu işarteleyin ve alt kısıma sitenizin URL bilgisini yazarak, ( Örnek URL : http://guney5.blogspot.com/ ) Başlayın butonuna tıklayın.
Yeni açılan pencerede şu işlemleri yapacaksınız.
→ 2. Adım : Free (Ücretsiz) Kaydolma yazısına tıkla. Karşınıza meta etiketini alacağınız bölüm gelecektir. Burda dikkat edceğiniz bir konu mevcuttur. Kullanmış olduğunuz tarayıcı ceviri yaptı ise çeviriyi orjinal olarak belirleyin. Bunu yapmazsanız kod araları açık olacağından meta etiketini onaylamayacaktır.Devam ediyoruz.
→ Sağ tarafta pencerede “Coment" yazısının hemen altındaki meta etiketinin başlangıc ve bitiş kısmına kadar kopyalıyoruz. Kopyalayacağımız meta etiketi örneği aşağıda gördüğünüz şekildedir.Lütfen hem kodu hemde resmi inceleyin.
Alexa sitemizin kaydının yapılması için alacağımız meta etiketi örneği ;

<meta name="alexaVerifyID" content="c49GmGXXlMqn69UPOqFIaDO4zIk" />
Alexa sitesindeki meta etiket görselimiz :
Alexa meta etiketi nasıl alınır
→ Kopyaladığınız etiketi, Blogger kumanda paneli → Şablon → HTML’yi düzenle tıklayın ve şablonun en üst kısımda bulunan aşağıdaki kodu bularak hemen altına yapıştırın ve kaydedin.
<head> 
→ Kayıt işleminden sonra Alexa sitesine dönerek kodu aldığımız pencere altında Verify My Id (2 no’lu seçenek ) tıklayarak doğrulamayı sağlayın. Yapılan işlem doğru ise yeşil renkle ile görülecektir. Yaptığınız işlemde hata varsa tekrar yazının başından okuyarak deneyin. Devam butonuna tıklayın, yeni pencereye geçelim.
→ Artık zor işlemleri bitirdiniz.Şimdi de sitemizi tanıtan bilgilerimizi yazmanıza sıra geldi.
Açılan pencerede ;
3. Adım : Site Title : Site başlığınızı yazın Örnek: Guney5
Site açıklamaları : Sitenizde başlık dan sonra yazdığınız açıklamalar
Örnek : Blogger,Wordpress,Tumblr,Google sites uygulama ve yenilikleri hakkında araştırma geliştirme blogu
→ Sağ tarafta açılır pencereyi açın ve ülkenizi yazın. Alt kısımda iletişim ve kişisel bilgilerinizi doldurarak kaydet butonuna tıklayın.Bitirdiğinizi bir mesaj olarak size bildireceklerdir.
Yoruldunuz mu ? Az kaldı Alexa Trafik Widget’ini blogunuza Gadget olarak eklemek istemiyor musunuz ? Devam edelim…
Alexa Trafik Widget’ini blog'unuza Gadget olarak eklemek için ilk adımlar :
→ Alexa site ana sayfasında sol üst köşedeki menüde ürünler ismine tıklayın en alt kısımda site sahipleri için yazısına tıklayın. Bulamadınız mı ? Buraya tıklayarak direk giriş yapın. Artık bundan sonrası cocuk oyuncağı. Blog URL’nizi yazın beğendiğiniz Widged’i seçin ve kodu alarak blogunuzda, → Yerleşim → Gadget ekle → HTML/JavaScript’i bulun ve kodunuzu yapıştırarak kaydedin. Yeni Alexa Widged’inizi sitenizde istediğiniz alana konumlandırın.

Alexa trafik widgeti
Konu hakkında yardıma mı ihtiyacınız var ? Çekinmeyin yorum yazarak bilgi alın. Yazıyı beğendi iseniz paylaşın. Blog’umu izlemek, takip etmek istiyorsanız Sidebar çubuğunda tüm araçları bulabilirsiniz.
Alexa Trafik Widget’inin klasik blogumda nasıl görüldüğünü merak ediyor musunuz ?
Guney5 blog’uma bakabilirsiniz.
Blog’a giriş yaptığınızda Özel Popüler yazılar benzeri etiketlerden oluşan gadgetleri göreceksiniz.Beğendiğiniz herhangi bir Gadget altındaki linke tıkladığınızda nasıl yapıldığını öğrenerek blog’larınızda kullanabilirsiniz.

14 yorum

  1. Hiç üye olmadan blogumun bilgilerini kaydettim peki ama bilgileri değiştirmek istediğimde napıcam?

    YanıtlaSil
  2. Az önce sorduğum soruyu cevaplamanıza gerek kalmadı :) Şimdi anladım nasıl yapacağımı.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Andrea Pirlo
      Yorumlarınız spam'a düşmüş ancak gördüm.Diğer sorunuzu bile yeni okuyacağım.Kolay gelsin.

      Sil
  3. iyi günler Adnan bey. Ben normal site için bir soru ile rahatsız edeceğim sizi izninizle. Seo çalışması yapmaya çalışıyorum ve bu sizin dediğiniz alexa kaydını aynı şekilde yaptım ve hiçbir sorun olmadan sonuçlandırdım. Yalnız google ve diğer arama motorlarında anahtar kelimelerde ilk sayfalarda çıkmak için yapmam gereken diğer maddeler nelerdir ?

    cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Yavuz KOÇ
      Bey iyi günler.Ricaederim hiçbir zaman rahatsız olmam lütfen rahat olun.Sitenizi gördüm Alexa kodunu eklemişsiniz.Keyword 3 anahtarlarınızda boş şu anda.Gördüğüm kadarı ile medical satış yapıyorsunuz.Site kaynak sayfanızda title etiketiniz neden boş anlayamadım.Coment kısmındada aynı kodlama mevcut.Tüm yapılandırma Jı ile biten id'inize bağlanmış.Bu id hatalı veri gönderirse site kayıtlarınız kesinlikle aramalarda da çok az çıkar.Diğer bir konuda site açılışınızda intro kullanıyorsunuz.Google'un hiç sevmedi ve bootlarında hemen kaçtığı bir sistem.Belki nofollow vrdiniz ama bir şekilde bunlar okunur yada algılanır.Meta etiketleri bile çok kısa zaman içinde kaldırılacak.Sitenizi web yönetici araçlarında veri işlem etiketleme kısmından Google'a bilgi vererek daha çabuk tanıtabilirsiniz.Yazılarınızdaki etieket kelimeler zaten var.Veri işlemcide sitenizin ne ile ilgili olduğunu anlatmanız Google'un sitenizi algılamasına yardımcı olacaktır.Biraz olsun herhalde yardımcı olabilmişimdir.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Teşekkürler Adnan Bey gerçekten çok faydalı bilgiler aldım emeğinize sağlık..

      Sil
    3. @Yavuz KOÇ
      Bey bende teşekkür ederim.Umarım faydalı olabilmişimdir.Blog menü kısmında seo etiketi ve web araçları etiketinden bu tür yazıları anlatıyorum.Boş bir zamanda bakarsanız değişik bilgilere raslayabilirsiniz.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. İyi günler Adnan Bey.

    Öncelikle yazınız için teşekkür ediyorum ve size bu konuyla alakalı bir soru sormak istiyorum izninizle. Bu yazınızdaki tüm maddeleri uygulayıp normal internet sitem için denedim ve başarılı oldum. Anahtar kelime bazında arama motorlarında ilk sayfada çıkmak için izlemem gereken adımlar nelerdir acaba ?

    Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Yavuz KOÇ
      Bey yorumlar herhalde mükerrer çıkmış.

      Sil
    2. Evet Adnan Bey sanırım internetle alakalı bir problemden mütevellit bir kaç kere aynı yorum yüklenmiş.

      Sil
    3. @Yavuz KOÇ
      Bey sorun değil alışkınım bu tür konulara.

      Sil
  6. Hocam kolay gelsin. Benim blogspot tabanlı günde 3-4 k hit alan blogum var. Bu hesabımla ilgisi olmayan bir blog. Alexa ile hiç uğraşmadan blogum Türkiye sıralamasında 11.000'lere kadar geldi. 11.000'e geldiğimde hitim 2.500 falandı, şimdi 4k'ya dayanmasına rağmen her hün sıralama geriliyor, yani yükseliyor. Şimdi 20.000'lerde. Sanırım sizin de 2.000'lerdeydi yanlış mı hatırlıyorum? Şimdi sizin de gerilemiş. Merak ettiğim hit neredeyse 2 katına çıktığı halde alexada neden gerilemiş olabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gregor hamza
      Merhaba Türkiye Tr uzantısına geçmesi sonucu bu rakamlar hergün değişebilir.Önemli olan sistemin çalışıp çalışmadığını bilmek.Sistem şu anda çalışıyor ve yüksek sayılar geriliyor.yani hit de buna paralel olarak değişecek.Evet Alexa 2000 lere gelmişti Şu anda 1000 lerde ve veri akışı devam ediyor.Buda bize sistemin doğru çalıştığını gösteriyor.Şu anda Chroem Alexa tarayıcı uzantısı yazımda sırf bu veriyi takip etmek için resim ekledim.2 şubat tarihli bir yazı bu.Şu anda bir gün geçti 1 milyon oldu.Hızla düzeliyor diyebiliriz.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.