Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Alexa Uzantısı İle Dünya Site Trafiğini Öğren

Blogger için, Alexa trafik site kaydını incelemiştik , tüm Dünya sitelerini incelememize yarayan Alexa trafik uzantısını nasıl kurup kulla...

...
Chrome Web mağazası Alexa uzantısı
Blogger için, Alexa trafik site kaydını incelemiştik, tüm Dünya sitelerini incelememize yarayan Alexa trafik uzantısını nasıl kurup kullanacağız inceleyelim.Dünya üzerindeki tüm site değerlerini görerek, siteler hakkında fikir edinmek blog yazarları için neden önemlidir?Alexa hakkında, öncelikle birçok site sahibinin önem vermediği, hatta karaladığı ancak son söz olarak vazgeçilemeyecek bir sitenin olduğunu yazılarının sonuna ekleyen yazarlar çok fazladır. çok uzun yazarak sizleri bunaltmayacağım.
Alexa Dünya genelinde web sitelerinin sıralamasını tutan ve birçok site değeri ölçen sitelerin vazgeçemediği veri toplama sitesidir. Alexa sitesinde normail bir site haberi yada yazı göremezsiniz. Bu özelliğinden dolayı, bir siteden ziyade veri depolama ve analizi yapan fabrika gibidir.Google haricinde bu kadar veriyi toparlayıp analiz ederek bilgi işleyen başka bir siteye henüz raslamadım. Raslayan varsa yorumlarda lütfen belirtsin bizde öğrenelim.
Alexa uzaantısının bize sağladığı fayda neler olabilir ?
Alexa Dünya Trafik uzantısını yüklediğinizde size öneri ve bilgi vermeye çalışan siteler hakkında fikir edinebilirsiniz. Bilgi ve öneri sunan sitenin doğruluk derecesini Alexa uzantısındaki tarfik bilgilerinden anlayabilirsiniz. Bu size yol gösteren bir klavuz gibidir.
Yorumların Blog'unuz üzerindeki etkilerinden daha önceki yazılarımda bahsetmiştim.
50 bin yorum alabilirsiniz. Bir o kadar da yorum yazabilirsiniz.Site değerleri düşük olan bir sitenin size hiçbir faydası olmayacaktır. Dikkat ederseniz site değeri diye yazdım. Peki bu değeri nereden anlayacaksınız? Siteye baktığınızda böyle bir değer yoktur ve vermezler. İşte anlatmaya çalıştığım konu da buradan sonra başlamakta.
Alexa değerleri yaklaşık 27 milyondan başlar ve yazılarınız arttıkcada bu değerler düşmeye başlar.Tabi bu değerlerinde bazı kuralları mevcuttur. Özgün yazı, kaliteli yazı içerik kurallarına uyma ve site hızı gibi birçok faktörlerden oluşur. Bu faktörleri Google sizlere SEO pdf dosyalarında sunmaktadır.Ancak okunmayan bir yazının hiçbir değeri ve anlamıda olamaz. Yukarıda size ipucu verdim.bu yazıyı okuyan bu dosyaya ulaşır ve kendini geliştirir. SEO konusunda başka biryerlerde bilgi aramanıza gerek yoktur. Çünki SEO Google’un kendisidir. Buraya kadar okuyup yazılanlardan bir ders çıkarabildiğinizi düşünüyorum.Blogger şablon düzenlemeleri ve yeni uygulamalar yüzüenden en az 200 yazım Alexa tarafından okunamayacak durama geldi. Bu şu anlama gelmektedir. Yeni başlayanlar için Alexa puan düşüşleri 1000, 2000 bin gibi değerlerin düşmesi ile başlar. Belirli bir sınıra geldiğinizde bu düşüş 400 ile 1000 arasında oluşur. Konuya örnek verelim.
Örnek : 1000 yazı x 1000 puan = 1,000,000 puan düşüşü (kabaca) demektir.
Sizlere canlı bir örnek verim daha iyi anlayın. Şu anda okuduğunuz blog Alexa Trafik değeri şu şekildedir.
Alexa Trafik Rank : 122,935 Türkiye genelindeki veri
Türkiye trafik Rank : 1,915 Türkiye sıralamasındaki veri
Backling : 95
Backling hangi sitelerden aldım : Organik, Windows, Google, Blogger, Alexa, Milliyet, Hürriyet, SEOMoz, Pinterest, feedler,Wordpress, Google Sites, Tumblr, R10 vs. gibi uzayıp gidiyor.
Bunların alınmasında hiçbir özel çabam yok. Hepsi organik olduğundan direk link vermişler. Burda bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Hürriyet, Milliyet gibi büyük sitelerde de yazarlığım var. Anacak bir tane bile gadgetini koymam ve koymak da istemem. Hatta yazı bile yazmıyorum. Birçok blogger da görüyorum. Başlıkta bunların gadgetleri sidebar da gadgetleri ve foofter da gadgetleri.
Sizler yazılarınızı bunlar için mi yazıyorsunuz ? Bu kadar emeği bunlar için mi veriyorsunuz ? Bu işlem sizce organik mi kendinize sorun lütfen. Neyse zevk meselesi benim bunlara karışma gibi bir yetkim yok tabi. Ancak biraz uyanmanız için yazdım.Karar sizlerin.
Alexa Trafik Widged’ini tarayıcınıza nasıl ekleyeceksiniz ?
Çok basit olan bu eklentiyi kurmak için ;
→ Uzantı almak için Google Web Magazasında Alexa için giriş yapın.
→ Chrome’a ekle tıklayın ve izin verin. Üyeliğiniz yoksa üyelik işlemlerini yapın.
Uzantıyı kurdu iseniz tüm siteler hakkında artık karar verebilecek durumdasınız demektir. Güle güle kullanın. Konu hakkında son söz ve hüküm sizlerde buyrun.
27 Ocak 2013 tarihinde Guney59 Paylaşım blog’umun Alexa verilerini aşağıda görüyorsunuz. Bu verilerde 200 yazım okunamamıştır.Ancak bugünkü değerlere bakmak için de yazının başındaki resmi inceleyebilirsiniz.Tarih : 28 Ksım 2013
Alexa resmi sitesinde Blogger Dinamik blog’larda Alexa verilerini okuyamadıklarını yazıyordu. İşte ben okutuyorum. İspati de resimlerde görülmekte.

27 Ocak 2013 Guney59 Paylaşım Alexa verileri

6 yorum

  1. 1000 yazı x 1000 puan = 1,000,000 puan düşüşü ise okunmayan yazıları silmemiz fayda mı sağlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Andrea Pirlo :
      Merhaba, biraz yanlış değerlendirme olmuş.Alexa Yazı silmemeiz için gereken bir araç değildir.Alexa sadece ölçüm aracıdır.Doğru yada yanliş hakkında size bilgi vermez.Sadece fikir verir. Hataları düzeltmek için Web Yönetici Araçlarını kullanırız. Dinamik blog'unuza baktım ancak Alexa kaydınızı göremedim.

      Sil
    2. Blogla ilgilenemiyorum.O nedenle Alexaya girememişimdir.Yani bu düşüş olumlu anlamda bir düşüş, değil mi?Puan düştükçe alexa sıralamasında önlere doğru geliyoruz.Doğru mu anlamışım?

      Sil
    3. @Andrea Pirlo :
      Merhaba, sorun değil.Blog ile uğraşmaya başladığınızda zaten bırakamayacak konuma gelirsiniz.Şu anda bugün tarihi ile 2 yazınızı gördüm.Yüksek punalardan aşağıya düşmek başarıyı yakalamak ve kaliteyi yükseltmek olarak anılır.Puan düşdükce sıralamalara girmeye başlarsınız.Doğru anladınız.Ancak bir an önce blog çalışması yapacaksanız kaydınız yapın.

      Sil
  2. Abi detaylı anlatımın için teşekkürler. Bilmeyen arkadaşlar için çok yararlı bir konu eski günlerim aklıma geldi. Kendimi bayağı geliştirmişim tabiki senin katkın büyük bunu göz ardı edemem nokta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Halil Bilgili :
      Bey değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.Gelişmek her zaman iyidir.Ezberden yapılan hiçbir işlem sonuç vermez. Rasgele çalışan bir araçtan farkı yoktur.Her zaman birbirlerimizden edinebilececeğimiz bilgiler vardır.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.