Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Büyük Resim Yükleme Hataları

Yeni Blog yazarları , yazılarında büyük resim kullanarak bloglarının yavaş açılmasına neden olmaktadırlar. Blog yazılarınızda güzel gözük...

...
Blogger Büyük Resim Yükleme
Yeni Blog yazarları, yazılarında büyük resim kullanarak bloglarının yavaş açılmasına neden olmaktadırlar. Blog yazılarınızda güzel gözüküyor düşüncesi ile büyük resim yüklerseniz blog’unuz çok geç açılır. Geç açsa ne olur diye düşünebilirsiniz. Blog’unuzun geç açılması okuyucu sayınızı azaltacağını söylesem acaba yeterli olur mu? Web de sörf yaparken geç açılan sitelere bakmadan çıkıyorum. Benim gibi düşünerek siteden çıkan birçok okuyucu kitlesi mevcut. Diğer bir hatada İntro yani sitede otomatik açılan davet edici yazılar. Örneğin sosyal paylaşım siteme katılın, beni beğenin veya reklam gösterimi gibi konulardan oluşurlar. İntrolar Google kriterlerine uymayan bir eklenti biçimi olup, örümceklerin siteyi dizine eklemeden çıkmasına dahi neden olabilir. Resim konumuza tekrar dönerek devam edelim.
1. Blog okuyucularınızda azalma görülür,
2. Resimler büyük olduğundan, yazılarınızın listelendiği ön sayfa boyutu uzar,
3. Bu uzama sonucu okuyucu sıkılır ve sitenizi terk edebilir,
4. Google arama bootları sayfalarınızı okumaya çalışır. Okuma işlemini çabuk yapamazsa sitenizi terk eder. Bunun sonucunda site yazılarınız Google Dizinine eklenemez veya çok geç eklenir.
5. Google arama, geç açılan bir siteyi önermesini herhalde düşünemezsiniz. Bunun sonucunda aramalarda hiç görülmeyebilirsiniz.
Yukarıda sizleri bilgilendirici bazı konulara değindim. Bir resmin neleri engellediğini ve resim konusunun ne kadar önemli olduğunu biraz anlamış olmalısınız. Peki ne yapacağız;
Resimlerinizi şu şekilde optimize edebilirsiniz :
1. Başlık resminizi geniş olarak seçebilirsiniz. (Sadece bir resim)
2. Yazı altındaki resimlerinizi orta seçeneği ile yayınlayın
3. Resime tıkladığınızda küçük, orta, geniş, çok büyük ve orjinal seçeneklerini göreceksiniz. Bu seçenekleri kullanarak resimlerinizi optimize edebilirsiniz.
4. Resim seçeneklerinden “Özellikler” resminizi arama motorlarına tanıtan kısımdır. Buraya resim hakkında bir açıklama girin.  Anlattığınız konu ile resim arasında ilişkili açıklama yapmaya özen gösterin.
5. Okuyucu kitlesinin % 10,15 oranında Google görsellerden gelebileceğini unutmayın. Resimlerinizi optimize etmek gerçekten yazı yazmak kadar önemlidir.
6. Blogger resimleriniz Picasa sitesinde barındırılır. Picasa da Blogger resimleriniz için 1 gb alan izniniz vardır. Bu da yaklaşık 300 bin resime tekamül eder.
Resim ayarları ile ilgili resmimizi yukarıdan inceleyebilirsiniz. Resmi daha iyi görebilmeniz için yeni sekmede açarak izleyin.

2 yorum

  1. Merhabalar Adnan Hocam.

    Resim konusu ile ilgili bir şey de ben ilave etmek istiyorum. Sizin tespitlerinize katılmakla birlikte resimlerimizin bir proğram nezdinde 600x450 px ebadına küçülterek bloglarımızda paylaşmamızın salık verildiği bir yazı da okumuştum.

    Bu yararlı paylaşımınız için teşekkürlerimi sunarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Recep Altun
      Bey merhaba, hoşgeldiniz.Her zaman ilave yapabilir önerileriniz benim için çok değerlidir.Haklısınız bu proğramdan bahsetmiştim.Hatta notlarımda bu konuda geniş bir yazıda yazma düşüncem var.İşin ilginç yanı blog site ve yorum derken bayağı bunalmaya başladım.Bu nedenlede yazıları biraz aksatıyorum.Paint her bilgisayarda vardır.Çok işlevsel bir proğram.Şu ayazımda biraz anlatmıştım.
      http://guney59.blogspot.com/2013/07/dinamik-blog-menu-cubuguna-resim-yaz.html
      Aslında işin özü blog yada siteyi şişirmeden ücretsiz bir barındırıcı sahibi olmak.Picasa 1 gb alanı var buda yakjlaşık 300 bin resim demek.Bulut depo barındırıcılardan kullanmak gerekir.Henüz bana lazım olmadı ama hepsinden bir demet var.Zamanı gelince kullanacağım.Görüşmek üzere teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.