Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Hesabımın Sınırları Nelerdir

Blogger'da blog kullanıcıları olarak bazı uygulamaları bilmek durumundayız.Bu nedenle buradaki önemli "sınırların" çoğunun ...

...
Blogger'da blog kullanıcıları olarak bazı uygulamaları bilmek durumundayız.Bu nedenle buradaki önemli "sınırların" çoğunun pek de sınırlayıcı olmadığını göreceksiniz. Ancak merak ediyorsanız tek bir Blogger hesabının neler içerebileceği hakkındaki bilgileri aşağıda inceleyebilirsiniz.Blog sayısı: Hesap başına 100 blog oluşturabilirsiniz.
Yayın sayısı: Bir blog'da oluşturabileceğiniz yayın sayısına ilişkin herhangi bir sınır yoktur. Arşiv yayınlayıp yayınlamadığınızdan bağımsız olarak, yayınlarınızın tümü (siz elle silmedikçe) hesabınızda kaydedilir.Yayınların Boyutu: Tek tek yayınlar için belirli bir boyut sınırı yoktur ancak çok büyük yayınlar sayfa boyutu sınırını aşabilir. (Bir sonraki maddeye bakın.)Sayfa Boyutu: Tek tek sayfaların (blogunuzun ana sayfası veya arşiv sayfaları) boyut sınırı 1 MB'tır. Bu sınır birkaç yüz sayfa metin için yeterli olacaktır, ancak blogunuzun ön sayfasında yüzlerce yayın listelemeniz sorun oluşturabilir. Bu sınıra ulaşırsanız "006 Lütfen Blogger Destek birimine ulaşın" şeklinde bir hata iletisi görürsünüz. Ana sayfanızdaki yayın sayısını azaltarak bu sorundan kaçınabilirsiniz. Bu sayede sayfanızın daha hızlı yüklenmesi gibi bir ek avantaj da elde edersiniz.Yorum sayısı: Yayınlara eklenebilecek yorum sayısı için herhangi bir sınır yoktur. Arşivlenen yayınlarda olduğu gibi, blogunuzda yorumları gizlemeyi tercih ederseniz önceden varolan yorumların tümü hesabınızda kayıtlı olarak kalacaktır.Resim sayısı: Picasa Web ile paylaşılmış olarak 1 GB'a kadar toplam depolama alanı mevcuttur.Resimlerin Boyutu: Blogger Mobile yoluyla resim yayınlıyorsanız resim başına 250 KB'lık bir sınır vardır.Ekip Üyeleri: Blog başına 100 üye sınırı vardır.Etiket Sayısı: Blog başına 2000 ve yayın başına 20 benzersiz etiket oluşturulabilir.Blog Açıklaması: HTML olmadan 500 karakterle sınırlıdır. Ek karakter veya HTML eklendiğinde açıklama önceki bir ayara geri dönebilir."Hakkımda" Profil Bilgisi: Maksimum 1200 karakter.Profil İlgi Alanları ve Favoriler: Her alan için maksimum 2000 karakter.

16 yorum

  1. HOCAM BU YAYINLARDA HARF / KELİME / KARAKTER BAZINDA BİR SINIRLAMA VAR MI? ÇÜNKÜ BENİM BLOGTA ÇOK UZUN KARAKTERLİ YAYIN YAPTIĞIM ZAMAN ANA SAYFADA GÖRÜNEN YAYIN SAYISI AZALIYOR. HAZIR KODLARDA SORUN VARDIR DERSENİZ EĞER, HAZIR KODLAR KULLANMADAN BİLE YAPSAM YİNE AYNI SORUN OLUYOR. BENDE MECBUREN YAYINLARI BÖLÜYORUM. SİZCE BU SINIRLAMA VAR MI YOKSA BENİM BLOGLARIMDA BİR SIKINTI MI VAR? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. BLOGUMA BAKMAK İSTERSENİZ HOCAM http://kuranikerimaski.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @KURAN AŞKI; Blogunuzda bir sorun göremedim. Siz IE tarayıcı mı kullanıyorsunuz ? Sayfa yazınız uzun ancak Chrome da okunuyor. Çok uzun sayfa yazmak da okuyucuyu sıkar. En doğalı devamı şeklinde bir sonraki sayfaya bağlantı oluşturmaktır.

      Sil
  2. hocam öncelikle ben blogger da yeniyim o yüzden IE ne demek bilmiyorum. bende firefox ve crome kullanıyorum. şimdi sorun yok hocam çünkü yazıları böldüm. 2-3 yayının birleşmiş hali olduğunda bu sorun oluyor.

    YanıtlaSil
  3. HOCAM ŞİMDİ BAKARSANIZ EĞER SİTE TEK YAYIN HALİNE DÜŞTÜ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @KURAN AŞKI; Biraz önce güzeldi şimdi bozulmuş.sayfanın alt kısmına eklediğiniz kod içinde ana sayfada görülmesi gereken sayfa sayısını belirten kod var. Bu gadgeti açın. İçinde numpost 1 yazar.Bir rakımını kaç ad görülmesini istiyorsanız o rakamı yazın ve kaydedin.
      Şu şekilde bir kod olacak : var postperpage=1; bir rakamını değiştirin.

      Sil
  4. HOCAM ONLARIN HEPSİ 7. ONLARI DÜZELTTİM BU KONUDA ARAŞTIRMA YAPTIM AMA YİNE OLMUYOR. AMA ŞUNU FARK ETTİM YAZIM ÇOK UZUN OLURSA ŞU AN OLDUĞU GİBİ HEMEN BU HALE GELİYOR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @KURAN AŞKI; O zaman kod da bir sıkıntı var demektir.Ben kodları görüyorum.Her ikiside 7 rakam var. Benim hazırladığım ve kullandığım kodu kullanabilirsiniz. Eski kodu silin bu verdiğim kodu gadget olarak ekleyin.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2012/05/blogger-sayfa-navigasyonu.html

      Sil
  5. onların düzgün olduğunu 2. sayfaya geçince görebilirsiniz. diğer sayfalarda hep 7 adet yayın gözüküyor. ama uzun yayın olan yerlerde sadece 1 yayın oluyor hocam.

    YanıtlaSil
  6. değiştirdim. ama yine aynı sorun var hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @KURAN AŞKI;Çok uzun bir sayfa bu nedenle na sayfada diğer yazıları atıyor.Şimdi şunu deneyin. Yazı kesme yada atlama aralığı kullanmasını biliyor musunuz ? Yazı editöründe resim eklediğimiz iconun sağında ikinci olan. Üzerine mausu götürün atlama aralığı yazar.4. madde inanırlar kelimesinin yanına mausu tıklayın ve yukarıdan atlama aralığına tıklayın. Kesme çıkacaktır. Bu şekilde kaydedin bir deneyin. Yazınız çok uzun.Yazı başlıklarına 1.2.3 gibi sırala ile devamı oluşturmaya bakın.Bu tür uzun yazılar temayı etiler ve bozar.

      Sil
  7. şimdi oldu hocam ama iki tane devamı oku yazısı çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @KURAN AŞKI;Bu çok doğal blog içindeki kodlar buna neden oluyor.Çözümü var merak etmeyin.Buraya kadar gelmeniz daha fazla şeyleri yapabileceğinizin işareti. Şimdi öncelikle blogunuzu yapılandırabileceğiniz yer olan blogumun başlık çubuğundaki Tema tasarıma tıklayarak ordaki yazıları takip edin.Ancak ben şimdi bu iki devamını oku için size link veriyorum.Linktekileri yaptığınızda bir ad devamını oku olacaktır.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2014/02/ana-sayfa-devamn-oku-cift-ismi-gizle.html

      Sil
  8. Tamamdır hocam teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @KURAN AŞKI; Rica ederim bende teşekkür ederim.Gördüm şu anda olmuş.Size söylediğim kısmı okumayı unutmayın.Birçok özelleştirme yapabileceğiniz bir menü. Tema tasarım.İyi geceler kolay gelsin.

      Sil
  9. iyi geceler hocam kesinlikle okuyacağım. tekrar teşekkür ederim sağolun var olun.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.