Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Gmail Epostanıza Dosya Nasıl Eklenir

Google Gmail e-posta ileti seçeneklerini kullanarak dosyalarınızı kolaylıkla gönderebilirsiniz. Google Gmail e-posta hizmeti haricinde o...

...
Google Gmail Dosya Nasıl Eklenir
Google Gmail e-posta ileti seçeneklerini kullanarak dosyalarınızı kolaylıkla gönderebilirsiniz. Google Gmail e-posta hizmeti haricinde office dökümanlarınızı kullanabileceğiniz hizmetler de sunmaktadır. Resim, harita, ajanda, günlük görevler, yazışma yapabileceğiniz evrak türlerini gibi birçok hizmeti tek bir yerden kullanma olanağını sizlere sunmaktadır. Google Gmail, Google Drive ile entegre edilmiş olup, her iki aracı tek yerden yönetebilirsiniz. Google Drive 5 GB dosya barındırma hizmetini kullanarak döküman ve dosyalarınızı ücretsiz barındırma şansına da sahipsiniz.
Hepsinden önemlisi de , Google’un güvenliği altında çalışma zevkini yaşamanızdır.

E-posta iletinize dosya ekleme

Oluşturmak istediğiniz e-posta iletiniz için aşağıdaki adımları uygulayın :
1. Gmail hesabınızda iken  E-posta Yaz düğmesini tıklayın.
2. Gmail'de,Oluşturma penceresinin alt tarafında bulunan ataş simgesini tıklayın.
Ataş simgesini
3. Dosyalarınıza göz atıp, eklemek istediğiniz dosyanın adını tıklayın.
4. Aç'ı tıklayın.
Birden fazla dosya eklemek için, dosyalarınızı seçerken Ctrl (PC) veya ⌘ (Mac) tuşunu basılı tutun. Internet Explorer 9'da, tek seferde birden fazla dosya seçilemez.
İpucu: Ekleri, doğrudan oluşturma penceresine sürükleyip bırakın. Resimleri sürükleyip bıraktığınızda, bu resimleri iletide satır içine ekleyebilir veya ek olarak iliştirebilirsiniz. Eklediklerinizi kaldırma : Bir iletiye eklediğiniz dosyayı kaldırmak isterseniz iletinin alt tarafında, dosya adının sağında bulunan x simgesini tıklayın.
İleti eklerini kaldırma

Diğer ekleme seçenekleri

Google Drive'dan dosya eklemek; fotoğraf, bağlantı, ifade ve Google Takvim etkinlikleri yerleştirmek için farenizle + simgesinin üzerine gelin. Simge üzerine geldiğinizde yana açılan seçenekleri göreceksiniz.
+ İşaretinin açılmadan önceki görünümü
Dosya gönderme açılır + seçenekleri
+ İşaretinin açıldıktan sonraki görünümü
Dosya ek boyut sınırı :
Dosya boyutu 25 MB (megabayta) kadar olan iletilerinizi gönderebilirsiniz. Bu boyuttan büyük eklerinizi göndermek istiyorsanız dosyaları Google Drive'dan ekleyebilirsiniz.
İzin verilen dosya ek boyutunuzu diğer e-posta hizmetlerini kullanan kişilere bu boyutlardan büyük ekler gönderemeyebilirsiniz.
Dosya ekiniz, gönderilemeyecek kadar büyükse bu alıcılara daha büyük boyutlu dosyalar ulaştırmak için de Google Drive'ı kullanarak dosya ekleyebilirsiniz.
(Söz konusu kişileri Gmail'e davet etmeniz de mümkündür.)
Olası virüs bulaşması risklerinin engellenmesine yönelik bir güvenlik önlemi olarak Gmail, yürütülebilir dosyalar (örnek : ( .exe uzantılı dosyalar) göndermenize veya almanıza izin vermez.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.