Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Adsense Bilinmesi Gereken Proğram Politikaları

Google Adsense reklam kullanımında Blog/Web Site sahiplerinin mutlaka bilmesi gereken proğram polikaları. Her site mülk sahibi yayıncı ko...

...
Adsense Proğram Politikaları
Google Adsense reklam kullanımında Blog/Web Site sahiplerinin mutlaka bilmesi gereken proğram polikaları. Her site mülk sahibi yayıncı konumundadır. Tüm yayıncıların bu politikalara uyması gerekir. Bu nedenle politikaları okuyarak bilmek gerekir. Adsense, Google'ın izni olmadan bu politikalara uyulmadığı takdirde site reklam sunumunu durdurma ve AdSense hesabınızı devre dışı bırakma hakkına sahiptir. Hesabınızın devre dışı bırakılması, AdSense programından çıkarılmanız anlamına gelmektedir. 

Adsense politikaları zaman zaman güncellendiğinden yapılan değişiklikleri takip edip güncel yayınlar hakkında her yayıncının “ Şartlar ve Koşullarımız “ başlıklı yazı linkine tıklayarak, bulunduğu ülkeyi seçip bilgi edinmesi kaçınılmaz bir durumdur.

Geçersiz tıklamalar ve gösterimler hakkında;

Yayıncılar, kendi reklamlarına tıklayamaz veya manuel olarak uygulananlar da dahil olmak üzere, gösterim ve/veya tıklama sayısını yapay olarak artıran hiçbir yöntem kullanamaz. 

Reklam tıklamaları kullanıcıların gerçek ilgisinden kaynaklanmalı. Yapay tıklama ve farklı tıklama yöntemi kullanmak yasaktır. Nedeni ne olursa olsun sitenizdeki reklamlara tıklamamanız gerekmektedir. Tıklamaları teşvik etme Site/Blog sahipleri yayıncı olarak kabul edildiğinden, farklı kişilerden kendine ait reklamlarına tıklamalarını isteyemez veya tıklama almak için hiçbir aldatıcı uygulama yöntemi kullanamaz. 

AdSense programına katılan yayıncıların aşağıdakileri yapmasına izin verilmez: 

Kullanıcılara, reklam görüntülemeleri veya arama yapmaları için ödeme yapamaz ya da bunları yapması için üçüncü bir tarafa ödeme taahhüdünde bulunamaz. 

"Reklamlara tıklayın", "bizi destekleyin", "bu bağlantıları ziyaret edin" gibi ifadelerle veya benzer bir üslup kullanarak, kullanıcıları Google reklamlarını tıklamaya teşvik edemez. 
  • Oklarla veya diğer grafiksel öğeler ile, kullanıcıların dikkatini reklamlara yönlendiremez. 
  • Tek reklamların yanına yanıltıcı resimler yerleştiremez. 
  • Reklamları, kayan kutu komut dosyasının içine yerleştiremez. 
  • Reklamları, o sayfadaki diğer içerikten ayırt edilemeyecek şekilde biçimlendiremez. 
  • Site içeriğini, reklamlardan ayırt edilmesi zorlaşacak şekilde biçimlendiremez. 
  • Google reklam birimlerinin üstüne yanıltıcı etiketler yerleştiremez. 
Örneğin, reklamlar "Sponsorlu Bağlantılar" veya "Reklamlar" olarak etiketlenebilir, ancak "Favori Siteler" veya "Günün Fırsatları" olarak etiketlenemez. 

Yukarıda kısaca aktardığım konuları okuduysanız, konu hakkında çok geniş bilgi sahibi olmak için açıklamaların yapıldığı sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. 

Blog’unuza Adsense reklamını nasıl koyacaksınız? Blog Adsense hesabınızı nasıl aktif edeceksiniz ? Adsense hesap onay hataları nelerdir ? Adsense reklamlarının blog içinde çalıştırılması başlıklı videolu anlatım gibi konuları incelemek için Adsense Kategorisinde bulunan diğer yazıları okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.