Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook Hesab Giriş Sorunu (Hacker)

Facebook hesabına giriş yapamıyor, hack ‘lendiğini düşünüyorsanız aşağıda yapmanız gereken ilk adımları kontrol edin.  Okuyucularımdan ...

...
Facebook Hacker
Facebook hesabına giriş yapamıyor, hack ‘lendiğini düşünüyorsanız aşağıda yapmanız gereken ilk adımları kontrol edin. Okuyucularımdan aldığım yorum ve iletişim üzerine, facebook hesabına giremeyen veya hacklendiğini düşünenler için bazı açıklamaları aşağıda belirtiyorum. Açıklamaları dikkatlice inceleyin ve tatbik edin. Facebook yardım dosyalarında bu tür açıklamalara ulaşmak için yarım gün aramak gerekiyor. Ne yazık ki yıllardır aynı yardım menüleri devam etmekde.Bu kadar ciddi bir konu için çok daha detaylı bilgi sunması gerekirken küçük pasajlarla anlatılanları insanların anlaması maalesef zor.
Şimdi basit iki arama yapalım ve sonuçlarını görelim :
1. Yardım menüsünde arama kutusuna hacker kelimesini yazıyorum ve çıkan sonucu aşağıda sizlere sunuyorum.
1. Hacker :
Hesabıma tekrar girebilmek için arkadaşlarımdan (ör. güvenilir kişiler) nasıl yardım alabilirim?
Hesabınız kilitlendiyse, giriş bilgilerinizi yenilemeden önce hesabın size ait olduğundan emin olmamız gerekmektedir. Arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz.
Bunun için:
Şifreni mi unuttun? bağlantısına tıklayın ve hesabınızı bulun
Hesabınıza henüz güvenilir kişiler eklemediyseniz, yardım almak istediğiniz arkadaşlarınızı seçmek için talimatları izleyin. Arkadaşlarınızı arayın ve güvenlik kodunuzu almak için ziyaret etmeleri gereken internet adresini (URL) söyleyin. Size verdikleri kodları ekranda ilgili alanlara girin.  Arkadaşlarınızı mutlaka telefonla arayın veya kendileriyle yüz yüze konuşun. Hesabınız bir başkasının eline geçtiyse, bu kişinin e-postalarınıza da erişimi olabilir.
2. Facebook hesabınıza giriş yapamıyorsanız, facebook giriş sayfasındaki “şifremi unuttum” yazan bağlantıya tıklayarak başlayın.Facebook Hesabınıza bir posta gelecektir. Postayı mailinizde göremiyebilirsiniz.Gereksizler klasörüne, istenmeyen mesajlara, spam gibi kısımlara bakın.
3. Hesabınızın çalınması; şifrenizi, güvenlik sorusunu birisi tesadüfen ve kasıtlı ulaşmış olabilir.Farklı bir yerde hesap açmış kapamamış olabilirsiniz. kontrol edin.
4. Facebook sizinle iletişime geçilebilmesi için farklı bir postanız varsa sorun yok.Ancak 2. bir posta bilginiz yoksa hemen bir tane yeni açın.Yeni bir posta hesabı açmanızın nedeni iletişim halinde olabilmeniz için size gelecek olan postalardan işlemleri takip etmeniz gerekli olmasındandır.
5. Uygulamamı güvenlik risklerine karşı nasıl korurum?
Güvenlik ancak en zayıf halka kadar güçlüdür ve uygulamanızın en zayıf halkası onu destekleyen yazılım olabilir. Sunucunuzun, ağ alt yapılarının ve üçüncü şahıs yazılım programlarının düzgün yönetimi ve bakımı uygulamanızın güvenliği için kritik öneme sahiptir. Uygulamanızın güvenli ve emniyetli olmasını sağlamak için aşağıdaki eylemleri gerçekleştirdiğinizden emin olmalısınız.
Varsayılan Şifreleri Değiştirin: Çoğu yazılım paketi saldırganların kolayca bulabileceği varsayılan şifrelerle gönderilir. Kurulumdan sonra tüm şifrelerin derhal değiştirildiğinden emin olun.
Güçlü Şifreler Kullanın: Şifreler rakamlar, semboller, büyük ve küçük harfler içermeli, en az 10 karakter uzunluğunda olmalı ve sözlüklerde bulunan kelimeler, tekrarlanan veya ardışık karakterler içermemelidir.
Yazılımınızı Güncel Tutun: Uygulamalardaki güvenlik açıkları düzenli olarak tespit edilmektedir. Bu güvenlik açıkları için yamalar yayınlandıkça bu yamaları düzenli bir şekilde yüklemeniz kritik öneme sahiptir. Uygulamanızla aynı sunucu üzerinde çalışan her şey buna dahildir. İşletim Sistemi (Windows, Linux vb.), web sunucusu (Apache, IIS vb.) ve diğer üçüncü şahıs yazılımlar (blog yazılımları, forum yazılımları vb.).
Hizmetleri İzole Edin: Uygulamanızı diğer hizmetlerden izole ederek uygulamanızın yüzeyine saldırıları en aza indirebilirsiniz. Örneğin, bir internet sitesi veya blog yayınlıyorsanız, Facebook uygulamanızı ayrı bir fiziksel sunucuda çalıştırmanızı öneririz.
Gereksiz Hizmetleri Kaldırın veya Devre Dışı Bırakın: Çok sayıda gereksiz hizmet varsayılan olarak yüklü ve etkinleştirilmiş olabilir. Aktif olarak kullanılmayan hizmetleri devre dışı bırakmalısınız. Örneğin, web sunucunuzda FTP varsayılan olarak etkinleştirilmiş ve kullanılıyorsa, bu özelliği devre dışı bırakmalısınız.
6. Facebook topluluk standartlarını ihlal edip etmediğinizi kontrol edin.
7. Facebook yardım dizini Güvenlik ile ilgili yardım sayfasını inceleyin.
8. Facebook hesabınıza giriş yapamıyorsanız, güvenlik sorunuzu cevaplayarak hesabınıza tekrar girme seçeneğiniz olabilir. Bunun için inceleyin.
9. Yukarıda anlatılanları tam olarak yaptıysanız konu ile ilgili olarak iletişim formunu buradan inceleyerek talebinizi yapın.
Tüm kontrol ve uygulamaları yaptığınız halde bir sonuca ulaşamıyorsanız ilgili hesabın kapatılmasıdır. Tabi bu hesaba giriş yapabilirseniz.
Hesabınızı kalıcı olarak silmek için:
Hesabınızı kalıcı olarak silmeniz, hesabınızı bir daha asla yeniden etkinleştiremeyeceğiniz ve eklemiş olduğunuz içeriklere ve bilgilere bir daha ulaşamayacağınız anlamına gelir. Hesabınızın kurtarma seçeneği olmadan kalıcı olarak silinmesini istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
Not: Facebook, dondurulmuş veya silinmiş hesaplarla ilişkili içerikleri kullanmaz.
Hesabınıza giremiyorsanız: Şifrenizi yenileyin.
Hesabınızı dondurmak için:
Tüm Facebook sayfalarının sağ üst kısmında bulunan hesap menüsüne tıklayın.Hesap Ayarları'nı seçin. Sol sütunda Güvenlik'e tıklayın Hesabını dondur bağlantısına tıklayın.
Hesabınızı dondurduğunuzda, zaman tüneliniz ve zaman tünelinizle ilişkili tüm bilgiler Facebook'tan anında kaybolur. Facebook'taki kişiler aramalarda sizi bulamaz veya bilgilerinizi göremez.
Hesabınızı dondurduktan sonra herhangi bir zamanda Facebook'a geri dönmek isterseniz, e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. Zaman tüneliniz tamamen geri gelecektir (arkadaşlar, fotoğraflar, ilgi alanları vs.). Hesabınızı yeniden etkinleştirmek için hesabın giriş e-posta adresine erişiminizin olması gerektiğini unutmayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.