Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Drive Dökümanlarla Neler Yapabilirsiniz

Blog sitelerine iletişim formu nasıl kurulur? İletişim formunda yorumlara cevap verme işlemi nasıl yapılır ? İletişim formu bloglara nası...

...
Blog sitelerine iletişim formu nasıl kurulur? İletişim formunda yorumlara cevap verme işlemi nasıl yapılır ? İletişim formu bloglara nasıl yerleştirilir ? Kurduğunuz iletişim formu arka planı nasıl değiştirilir ? Google Drive nedir? Neden Google Drive kullanmanız önemlidir. Google drive ile döküman nasıl oluştururlur ? Oluşturulan dökümanlarla resimleri nasıl yan yana koyarak blogunuzda gösterebilirsiniz ? 

Evet arkadaşlar birçok farklı yazı başlıklardan esinlenerek her acemi blogcunun bloguna uygulama yapabileceği bir yazı dizisi hazırlamak istedim. Bu amaçla yazıma başladım.Yazı akışında bunların hepsini roman gibi yazmayacağım. Her biri bir sayfalık yazı bunlar. Sizlere kolaylık olması için yazı başlıklarını ve kısa bir açıklama ile linkleri vereceğim. Size düşen görev istediğiniz zaman diliminde bu yazıları sırası ile uygulamak. 

Neden zaman dilimi yazdım? Birçok blogcu arkadaşımız, iş dolayısı ile zaman bulamıyor. Bulsa da araştırma yapacak ve uygulayacak zamanları yetmiyor. Bu nedenle, bu yazım, ilginizi çekiyor ise ne yapacaksınız? Öncelikle bu konuda biraz fikir vermek isterim. 

Anlattığım konu okuduğunuz her konu ile uyum sağlayacak bir uygulama olduğundan, bu uygulamayı yapmayanlar her zaman arayış içinde ve başarısız olacaklardır. Bir hafta da yapabilecekleri işi belkide bir sene sonra yapabilecekler. Bu nedenle önemlidir. Konuya önem veren çok şey kazanacaktır.Kazandıklarını hemen değil ama aylar sonra iyi ki yapmışım diyerek kendi kendilerine teyit ettiklerinde anlayacaklardır.

Bunlar neler şimdi görelim ve diğer konumuza geçelim;

1. Verilen her linki sırası ile okuyun, okurken adım adım uygulayın. Anlamadığınız yerleri not alın. işin sırrı bundan sonra başlıyor.
2. Aldığınız notlara yorum yazarak blog yazarına bildirin. “İşin Sırrı” Bundan sonra başlamakta yazmamın nedenini aşağıda açıkladım. Yazar yazdığınız yorumu okuyacak ve size bilgi verecek. Bu bilgi size gelecek mi? Hayır. Yazdığınız yazıya cevap gelmesi için ;Yorum yazdığınız kısımda sağda “E posta yolu ile abone ol” yazısı sizin sorunlarınızı yazdığınız yoruma, yazarın verdiği cevapların otomatikman emailinize gelmesini ve sizin konudan haberdar olmanızı sağlayan bir eklentidir. Bu alana tıklayarak yorumları bana bildiri işaretlemesseniz, yorum cevaplarını hiç beklemeyin. Boşuna beklersiniz.

3. Bir yazının iki ile üç saatte yazıldığını unutmayın. Burada bir emek vardır. Emeğe saygımız varsa, takdir etme duygularımız çalışıyor demektir.
4. Yazarın yazılarını paylaşın, G+ butonu veya Sosyal Paylaşım iconları bu işe yarar. Süs için bunlar koyulmamıştır. Bunları yapmayan zaten blog ile uğraşmasın. Boşuna zaman kaybeder. Paylaşmasını bilmezseniz, paylaşılacak bir şeyiniz de olamaz. Dünya kuralı verdiğiniz kadar alırsınız.
5. Sevdiğiniz blogları email ile abone olarak takip edin, izleme gadgetlerine kendinizi ekleyin. Kaybetmezsiniz tam tersine çok şey kazanırsınız.
6. Bloglarda misafir yazar olarak yazı yazabilirsiniz. Bu işlem size inanamıyacağınız kadar (backling) geri bağlantı sağlar. Blogunuzun değerini yükseltir. Okuyucu sayınız çoğalır. Bunun da kuralları vardır.İnceleyerek blogunuzu üst seviyelerde tutabilirsiniz.
Bu kadar anlatımdan sonra gerçek konumuza dönelim ve başlayalım. 

Her link bir konu demektir tıklayarak inceleyiniz lütfen;

1. Google Drive nedir
2. Google Drive ile döküman nasıl yapılır
3. Google Drive Dökümanını bir yazı editörü olarak kullanma
4. Dökümanlarda çerçeve kullanımı
5. Dökümanlarla İletişim formu nasıl yapılır
6. İletişim Form yorumlarına nasıl cevap yazılır
7. İletişim forumu, yorum ve cevapları blog sayfanızda aynı yere nasıl gömülür
8. İletişim forumu, Arka Plan Teması nasıl değiştirilir
9. Blogunuza yan yana resim nasıl dizilir, yan yana dört yazı yazarak yazılara devamını oku bağlantısı nasıl verilir
10. Google Drive Forumu ile Blog yazılarınızı nasıl yazabilirsiniz
11. Blog yazılarınızda nelere dikkat etmeli
12. Gmail iletinize resim nasıl eklenir
13. Wordpress bloguna İletişim Formu nasıl eklenir
Bunun gibi birçok konular mevcuttur. Google Drive kurduğunuzda bu anlattıklarımdan çok daha fazlasına sahip olabileceksiniz. Konu hakkında sizlerin de söyleyecekleri olabilir. 
Söz sizde!

8 yorum

  1. Paylaşım için teşekkürler.
    Hemen bir deneyelim bakalım. Ve en kısa zamanda izlenimlerimi paylaşırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ALPer SAGLAM, Google Drive ve Google ürünlerinden memnun kalacağına eminim.Görüşlerini bekliyorum.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Hocam drive de hazırladığım yazıyı siteye gömmek için kodu aldığım da ve yapıştırdığım da çok küçük gözüküyor.Tablo özelliği de göremiyorum sütun genişliği bir seçenek varmıdır? Yani genişliği nasıl ayarlayabiliriz?Gömülen kodun içine başka kodlar eklemek gerekebilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey tüm ilemleri dökümanda bitirip, kopyalayıp blog yzımıza yapıştırıyoruz.Yani kod falan kullanmıyoruz.Döküman yazı çerçeve gizleme ve reklendirme veya büyütüp küçültme işlemleri için hazırladığım diğer yazı ve videoya bir bakın lütfen.Daha iyi anlaşılacaktır.
      http://guney59.blogspot.com/2012/10/google-drive-ile-dokuman-nasl-yaplr.html
      Herhalde soruyu yanlış değerlendirmedim.Görüşmek üzere.

      Sil
    2. Hocam yazıyı kopyalayıp yapıştırmak konusunda sorunum yok sadece drive menüsünün sol üsttün de dosya menüsünün için de web'de yayınla kısmı var oradaki kodu kopyalayıp yapıştırdığım da çok dar bir sayfa gözüküyor.Şu şekil de başalayan ve biten kodun= iframe ve yine bitiş iframe içine bir sütun genişletme gibi bir kod varmı dır?

      Sil
    3. @sami eski
      Bey normal bir yazı için kod kullanmayın.Ama kod koymanız gereken bir sayfa yapıyorsanız iframe içinde
      height : yükseklik sayısını (1200)
      width : Genişlik sayısını (450) gibi
      rakamları değiştirerek şablonunuza göre ayarlayabilirsiniz.Tüm iframe kodları içinde bu vardır.

      Sil
    4. Hocam teşekkür ederim.

      Sil
    5. @sami eski
      Bey Yaptınız herhalde.Bende teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.