Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Kod Çerçevesi yapımı

Blogger blog yazılarınızda Kodlarınızı Çerçeve içine alabileceğiniz kullanımı basit bir yönetimi sizlerle paylaşmak bir zevk olacak. Uygu...

...
Google Drive
Blogger blog yazılarınızda Kodlarınızı Çerçeve içine alabileceğiniz kullanımı basit bir yönetimi sizlerle paylaşmak bir zevk olacak. Uygulamayı hiçbir HTML, CSS, kodu kullanmadan blogunuzda çalıştırabileceksiniz. Bu uygulama ile blog tasarım şablonunuzu kullanmıyorsunuz. Anlattığım bu konu kesinlikle ilginizi çekeceğine eminim. Blogger editöründe yapacağınız bir işlem ile artık rahatlıkla kod örneklerini blog'unuz da gösterebileceksiniz. Bloglarımızda maalesef henüz bu kod uygulama butonumuz yok. Herhalde ilerleyen zaman diliminde uygulamayı başlatırlar.
Blogger kullandığınıza göre, Google gmail hesabınızda var demektir. Google Dökümanların yeni adı Drive'i halen kullanmadıysanız Drive'e giriş yapıyorsunuz. Drive'ım, Yeni dosya kısmından kendinize bir Google döküman açıyorsunuz.

Google Drive ile ilgili geniş bilgiye "Google Drive yardım" linkinden ulaşabileceğiniz.

Yapacağımız işlemleri sırası ile takip edelim:
1. Drive'i açtık.
2. Google Drive'ım kısmından döküman oluşturduk
3. Dökümanınıza bir ad verin (Örnek: Yazı editörüm)
4. Menü kısmındaki Tablo yazan yere tıklıyoruz ve bir tablo ekliyoruz. Eklediğimiz tablo boş bir çerçeveden ibaret. Örnek : Boş çerçeve aşağıda görülmekte olup, konunun net anlaşılması için dolgu rengi ile belirtim.

5. Yukarıda gördüğünüz bir çerçeveden ibarettir. Kenar çizgileri kalındır ancak burada göremiyorsunuz.
6. Blogger bloglarınızda eklemek istediğiniz kodunuzu Drive'de bu çerçeve içine koyabilirsiniz. Çerçeveyi de kopyalayıp blog'unuza yapıştırıyorsunuz
7.Burada dikkat edeceğiniz birkaç önemli nokta var.
Blogger Editöründe sağ tarafda altta yer alan kısma tıkladığınızda "HTML'yi olduğu gibi göster" ve diğeride "Yazılan HTML'yi yorumla" Sizin seçiminiz kod uygulayacağınız için HTML dilinde yorum yapmamasını sağlamak olacağından "HTML'yi olduğu gibi göster" olmalıdır."ÖNEMLİ"
Yoksa koyduğunuz kodu yorumlayacağından istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz.
Tüm yapacaklarınız işlem bu kadar. Yukarıda verdiğimiz boş Çerçeveydi. Şimdi kod koyduktan sonraki dolgusuz çerçevemizi görelim.

8. Blogger editör seçeneklerdeki menü görselini inceleyerek anlatılanları pekiştirebilirsiniz.
Html olduğu gibi göster

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.