Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Şablon (Tema) Nasıl Yüklenir

Blogger, Blog kullanan birçok yazarın vazgeçemediği uğraşlardan biride, Blogunun Temasını ( Şablon ) değiştirmesidir. Blogunuzun görsel ...

...
Blogger Tema Tasarımı

Blogger, Blog kullanan birçok yazarın vazgeçemediği uğraşlardan biride, Blogunun Temasını (Şablon) değiştirmesidir. Blogunuzun görsel şekli olan şablon'u (temayı) nasıl değişeceksiniz? Yüklediğiniz şablonda, problem yaşadığınızda veya vazgeçtiğinizde, blogunuzun eski şablonunu geri nasıl yükleyeceksiniz? Unutulmaması gereken diğer konuda yeni tema kurdunuz. Asıl iş bundan sonra başlıyor. 

Yeni kurduğunuz şablonu yapılandırmanız gerekiyor. Temanızı da bir süre sonra yapılandırdınız. Bunca emek ve zaman harcadınız. Bir gün çok hoşunuza giden bir tema daha gördünüz. Bu temayı yüklemek istediğinizde aynı emekleri tekrarlamanız gerekecektir. Sizce değer mi bilmem. Ancak benimde çok sevdiğim temalar zaman zaman oluyor, bu temayı bir kere seçmem gerektiğini biliyorum. 

Bunca emeğin defalarca çöpe atılmasını istemiyorum. Henüz böyle bir karar vermedim. Sizde kararınızı verirken gerçekten seçtiğiniz tema üzerinde kesin karar verdikten sonra yükleyin. Bir daha değiştirmeyin. Yoksa temayla uğraşmaktan başka birşey yapamaz duruma gelebilirsiniz. Şimdi anlatacağım konuyu tam olarak çözümlerseniz hem yeni bir tema kurmasını, hemde en kötü ihtimali, göz önünde bulundurarak eski temanıza dönmenizi garantilemiş olursunuz.

Tema ( Şablon ) kurulmadan önce yapılacak işlemler :

Bu konuda daha önce yazdığım bir yazımı size önererek başlıyorum. Yazının adı Blogunuzu iki şekilde yedekleneceğini biliyormusunuz? Bu yazımı okumadan kesinlikle temanızı yüklemeyin. Yazının özünde blogunuzun tema yedeğinin yüklenmesi ve blogunuzun tam yüklenmesi konusu anlatılmakta.

Yeni Blogger Teması nasıl yüklenir :

1. İndireceğiniz tema büyük bir ihtimalle zip dosyası şeklindedir. İndir butonuna tıkladıktan sonra, indirme yeri olarak masa üstünü seçin.
2. İndirdiğiniz dosyayı zipten çıkarın. Nasıl çıkaracaksınız? Verdiğim örnek resimde zip dosyasına, mausunuzla sağ tıklayın ve buraya çıkar'a tıklamanız yeterli olacaktır. Masa üstüne dosya çıkarılacaktır. Bu çıkardığınız dosyanın içinde bulunan (XML) uzantılı dosya sizin şablonunuzdur unutmayın.

Zip dosyası

3. Blogunuza giriş yapın → Şablon → Sağ üstte Yedekle/Geri Yükle tıklayın
4. Açılan pencerede Dosya seç → Masa üstüne çıkardığınız dosyanın içindeki XML uzantılı dosyaya tıklayın → Hemen altında Yükle yazan sekmeye tıkladığınızda yeni şablonunuz yüklenmiş olacaktır.

Blogger şablon yedekleme

5. Tüm yapacağınız işlem bundan ibarettir. Tema ( Şablon ) kurulmadan önce yapılacak işlemler ile ilgili kısmı tam anlamadan temanızı değiştirmeyin. Sonradan problemler yaşar geriye denemezsiniz. 

Artık tüm işlemler bundan sonra başlıyor. Yeni temanızda menüleri özelleştirecek, sosyal paylaşım URL’nizi yazacak. Yeni gadgetler ile süsleyeceksiniz. Slaytlar için arayış içine girecek nasıl yapılır soruları ile beraber yaşayacaksınız. 

Bu tür sorunları yaşamamak için tema tasarımcının bu konuda ne gibi yardımları oluyor diye sitesini kesin araştırın. Gerekli bilgi ve destek verildiğine kanat getirdiğinizde artık temanızı rahatlıkla değişebilirsiniz. Temanızı tasarlamak için menü çubuğunda bulunan Tema Tasarım kategorisindeki yazılardan faydalanabilirsiniz.

4 yorum

  1. Hocam merhaba umarım uyumamışsınızdır.Son yayınladığım yazım da şablon kullandım bu tarz yazmayı düşünüyorum sizin bu konuda ki fikrinizi bilmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey şu anda sizin blog da iletişim sayfasına bakıyordum ve mesaj geldi.Evet gördüm Driver'in gücü diyelim.Çok güzel olmuş.Hücre arka plan uygulaması yapmıssınız.Birde yazı editöründe iken + ve hemen akabinde isim girerseniz o kişinin adı çıkar.Aynı Google Plus paylaşım da olduğu gibi.İsimleri bu şekilde de kullanabilirsiniz.Aynı zamanda o kişiye bilgi de gider.İletişim forum cevabı gelmedi yalnız.Geç yatıyorum Sami bey.Sorun yok.Resimleri bir tafdan eklemeye bakın.Yazılar boş kalmasın görselle desdeklensin.

      Sil
    2. Hocam çok teşekkür ederim görüşmek üzere.

      Sil
    3. @sami eski
      Bey, Bende teşekkür ederim.Görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.