Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogunuzu Yeni Açtınız Ne Yapacaksınız

Blogunuzu kurdunuz iş bitti mi ? Hayır asıl bundan sonra Blogunuzu yapılandırma, tasarlama, vitrininizi düzenleme işlemlerinize devam e...

...
Tema seçimi
Blogunuzu kurdunuz iş bitti mi ? Hayır asıl bundan sonra Blogunuzu yapılandırma, tasarlama, vitrininizi düzenleme işlemlerinize devam edeceksiniz. Acele etmeyin. 
Önce blogunuzun tasarımını ayarlayın. Ama hepsinden önce, Blog ayarlarınızı yapmanız gerekmekte. Blogger İle Acemi Blog Kurulumu (1) yazımdan sonra, blogunuzda kurulum anında bir tema seçmediyseniz, ilk gelen tema Dinamik temasıdır.Yani klasik ve dinamik temalar farklı çalışırlar.
Her iki görünümü bir önceki yazımda belirtmiştim.Yukarıda (1) ile belittiğim linke tıklayarak temalar arasındaki görüntüyü tekrar inceleyebilirsiniz.
Tema seçimi yapmak için, sağ üst kısımda bulunan ev görünümündeki gösterge paneli yazan icona tıklayın.
Açılan pencerede şablonlara tıklayın. Dinanik görünümlerin hemen altında basit ile başlayan ve alt kısımdaki şablonlardan birini seçebilirsiniz. Bir öneri olarak benim çok sevdiğim şablon temasını verebilirim.Harikalar şablonlarından soldan dördüncü olana tıklayın ve önizleme moduna geçin. 

Harikalar Awesome Inc Teması
Açılan önizlemede sağda profil bilgilerinizi göreceksiniz. Hemen orta kısımda blog isminizi ve alt kısım da da boş bir alan görülecek. Yan tarafında oklarla ileri geri hareket ettirerek şablonları inceleyebilirsiniz. Özelleştire tıklarsanız, şu anda çok erken oraya tıklamayın. şablonu biçimleyeceğiniz kısım gelir. Çekinmeden tıklayın.Uygula kısmına tıklayana kadar şablon değişmez.Değişsede korkmayın, birçok şablon değişimi yapabilirsiniz. Hiç endişe duymadan istediğiniz gibi araştırın. Blogda yapacağınız uygulamaların nerede olduklarını görsel olarak hafızanıza alın. Blogunuz silinmez kilitlenmez.Yanlışlıkla silseniz dahi geri alabilirsiniz.
Blogunuzu seçti iseniz uygula butonuna tıklayın. Artık ilk temanızı oluşturmuş oldunuz. Blogu görüntüleye tıklayın.

Aşağıda görüldüğü gibi bir tema ile karşılaşacaksınız. Harikalar temasında, Awesome Inc Şablonu.
Harikalar Awesome Inc Teması

Blogunuzun her tarafına girip çıkın ve tanımaya çalışın. Blog ayarlarını bir sonraki yazımda belirteceğim. hepsini tek kısımda incelemeniz sizi bunaltacaktır. Biraz merak her zaman iyidir.
Blogunu Kur önceki yazımıza dönmek için tıklayın. Blog kurulumu ile ilgili birçok yazıyı bu kısımda adım adım inceleyebilirsiniz.Yazı sıralamalarını bu alana taşıyacağım. Adım adım takip edebilir, blogunuzu çok kısa sürede mükemmelliğe ulaştırabilirsiniz.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
Yapacağımız işlerin, size fikir vermesi açısından videomuzu izleyebilirsiniz.



2 yorum

  1. böyle bir bilgiye taa blogumu ilk açtığım zamanlarda ne çok ihtiyacım vardı:) Çözene kadar baya uğraştım hala eksiklerim var ..bilgilerinizden yararlanacağım..iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bir meleğin günlüğü Yorum için teşekkür ederim hanfendi.Faydalı olmasına sevindim.Her zaman beklerim.Blogunuzda uygulayabileceğiniz çok fazla konuları Blog ipucları kısmından bakarsanız bulacaksınız.
      Saygılar.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.