Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Üst Sayfa Kategori Uygulaması Resimli Anlatım

Blog Üst Sayfada kategori uygulaması nasıl yapılır.Blogger bloglarımızda en çok istenilen konulardan biride, Ana Sayfa üst Barda Kategori ...

...
Ana Sayfa Videolar Kategorisi
Blog Üst Sayfada kategori uygulaması nasıl yapılır.Blogger bloglarımızda en çok istenilen konulardan biride, Ana Sayfa üst Barda Kategori uygulamasının nasıl yapıldığı sorusudur. Kategori etiketiniz yazılarınıza bağlantı veren linkden ibarettir.Tüm yazılarınıza, verilen bu kelime etiketinden ulaşabilirsiniz. Uygulamayı Dinamik ve Klasik Bloglarınızda kullanabilirsiniz.Yapılacak işlemleri adım adım inceleyelim.
Tasarım (Kontrol Paneli) → Sayfalar →Yeni Sayfa → Web Adresi tıklatın
Web adresine tıkladıktan sonra açılan sayfa yapılacak işlemler
Yeni sayfa Web adresi kategori oluşturma
Resimde görülen madde numaraları açıklaması ;
Madde No 1: Yazılarınızı hangi etiket altında toplamak istiyorsanız seçeceğiniz kelimeden ibarettir.Bu aşamadan sonra isimlendirdiğiniz etiket ismi adı altında tüm yazılarınıza etiketleme yaparken verdiğiniz ismi yazacaksınız. Bir örnekle açıklayalım.
Siz videolarınızı “Videolar” adı altında toplamak istiyorsunuz. Başlık kısmına bu ismi yazacaksınız.Videolarınız ile ilgili tüm yazılarınızda bu etiketi kullandığınızda, etiketinize tıkladığınızda video ile ilgili ne kadar yazı varsa hepsi bir yerde toplanacaktır.
Madde No 2: Videolar etiketinize atayacağınız link yolunu bu alana yazacaksınız.
Örnek :
http://guney59.blogspot.com/search/label/Videolar
Sonuç : Videolar başlıklı (Kategori) etiketinize tıklandığında bu başlık adı altında yazılarınızın en eskiden yeniye doğru gösterilmesini sağlamış olacaksınız.
Aynı yöntemi kullanarak 20 adet etiket (Kategori) yapabilirsiniz.
Madde No 3: Yapılan işlemleri kaydedin. Sayfanızı kaydedin.
Sayfanızı kaydettikten sonraki görüntüsü

Videolar sayfa görüntüsü
Konu hakkında sorun yaşarsanız lütfen yorum yazmaktan çekinmeyin.
Yorum yanındaki e posta ile bildir konusunu tıklamanız konu hakkında size
bilginin ulaşmasını sağlayacaktır.İstediğiniz zaman posta işleminden çıkabilirsiniz.
Daha değişik fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın.Kolay gelsin.
NOT : YAZIMIZ GÜNCELENMİŞTİR.
LÜTFEN VİDEOLU ANLATIMI İZLEMEK İÇİN GİRİŞ YAPINIZ.

18 yorum

  1. Merhaba herşeyi yaptım ama videolar kategorisine nasıl paylaşım yaparım onu anlamadım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba mehmet bey;
      Yorum için teşekkür ederim.
      Videolar(Videos) bu yazdığınız son kısımdaki Videos kaldırın.Yaptığınız doğru ancak kelime fazlası var.
      Mausu kategori üstüne getirin ve tutun altta sol kenarda yaptığınız görülecek.Videos kaldırdınızmı sorun hallolur.
      eniyisicin.blogspot.com/search/label/videolar

      Sil
    2. öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Kategoriyi dediğiniz gibi yaptım ama içine dosya atamıyorum.Videolara etiket ekledim olmadı biraz ayrıntılı şekilde anlatır mısınız.Anasayfaya atıyor yayınları.

      Sil
    3. Yorum için tekrar teşekkür ederim Mehmet bey;
      1.Öncelikle yaptığınız kategori bir etiketten ibaret(Video)
      Yapılacak işlem kısaca:
      2.Yeni kayıt açıyorsunuz.Açtığınız sayfada eklemek istediğiniz video kodlarını yapıştırıyorsunuz.Sağ alt kısımda seçeneklere tıklayın, açılan menüde şu ibareyi işaretleyin.Yazılan HTML'yi yorumla " bu ifade yapıştırdığınız kodu yorumlayıp video haline getiren kısımdır."HML olduğu gibi göster işaretliyse video gözükmez."
      3.Kodu yapıştırdıktan sonra sol üstte HTML tıklayıp, Oluştur tekrar tıklıyorsunuz.Sonuç olark videonuz görülecektir.Diğer menülerle aşağı yukarı sağa sola alabilir üstüne altına yazı yazabilirsiniz.
      Kolay gelsin görüşmek üzere.Google Plus g+ sizi ekledim.

      Sil
    4. Şu linkide incelerseniz çok daha rahat anlayacaksınız.

      http://guney59.blogspot.com/2011/12/4-bloga-video-nasl-eklenir-resimli.html

      Sil
    5. Teşekkürler şimdi oldu.
      Fark ettiğim bir şey var ben videoları anasayfa ya paylaşmıştım şimdi hem anasayfa hem de videolar kategorisinde görünüyorlar.Ama bu problem değil.Tekrar teşekkür ederim

      Sil
    6. Merhaba mehmet bey blogunuzu inceledim çok güzel olmuş.Her içerik paylaşımı anasayfada çıkar.Anacak verdiğiniz etiket yani kategori isimlerine tıklandığında ayrı bir sayfada hepsi çıkar.Yaptığınız tüm videolara aynı karakterle kelimeyi yani Video kelimesini etiket olarak atamanız dahilinde Tüm videolar o verdiğiniz Video etiketinde toplanır.Sağ tarafdaki sidebar kategoriyi ekleyebilirsiniz.Gadgati açın ve düzenleden Video kelimesini bulun işaretleyin yeterli.Görüşmek üzere kolay gelsin.Sitenize Alexa sayacınıda eklerseniz çok daha güzel olacaktır.
      http://guney59.blogspot.com/2012/03/alexa-trafik-witgetini-bloguna-sitene.html

      Sil
  2. Merhaba Adnan Bey ben üst kategori oluşturmaya çalışıyorum ama yazıyı yayınlayıp etiketlememe rağmen kategori altında değil her yerde çıkıyor. Ana sayfada oluyor. Eğitim kategorisi açıyorum sizin yazdığınız gibi /search/label/egitim diye bitiriyorum URL'yi fakat kaydedip kapatınca tekrar düzenle butonuna bastığımda orada javascript:; yazısını görüyorum. Sonuç olarak ne URL verebiliyorum ne de istediğim yazıyı istediğim kategori altına yollayabiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yorum ve uyarı için teşekkür ederim.Aynı konuyu yaptım dediğiniz gibi javascript çıkıyor.Blogger da kod çalışması yapılıyor.Herhalde bazı şeyler yine değişecek.Sidebarda yaptığım kategoride problem olmadı.Sidebarda yaptığım kategoriyi headera yanı başlık kısmına taşıdım problem olmadı.Şu anda bunu deneyebilirsiniz.Test blogumdada yaptım sizin sonuçlara ulaştım.Google yardım gruplarındada birçok problemler okudum.Kod çalışması var.Şu anda sidebar yani yan sutunda kategori yapıp üst bara taşımakta fayda var.Bu konu için bir yazı yazacağım.Görüşmek üzere.Saygı ve sevgilerimle.

      Sil
    2. Yaptığım uygulamaya verdiğim linkten bakın lütfen.
      http://adnanguney.blogspot.com/

      Sil
  3. Adnan bey, tek kelimeyle harikasınız. O kadar anlaşılır ve basit anlatıyorsunuz ki, benim gibi pek aşina olmayanlar dahi rahatlıkla -soru sormaya gerek kalmadan- yapabiliyor. Bu elbette hiç sormayacağım anlamına gelmiyor :)
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ahmet Koyutürk Bey ; Yorum ve övgü için çok, çok teşekkür ederim.Yazılarımın hepsini test ederek ve deneyerek yazıyorum.Birebir yaşayarak yazıyorum ki! Okuyucularım konuyu tam anlasın ve uygulamayı tam ve rahat yapabilsin.Sizlere doğru ve bilinçli olarak yardımcı olabilmek, Web dünyasına da yardımcı olmak anlamına geliyor. Web'i, iyi kullandığımızda yapamayacağımız hiçbir konunun olmadığını düşünüyorum.Google organik tüm yazı ve yorumlara çok değer verir.Yazılan her yorum size geri döner.Bunu denemek için şu anda blogunuzdaki istatistikleri bugun bir kenara yazın ve bir hafta sonraki rakamları kontrol edin.Hatta bu işlemi Alexa Trafiğinizden de kontrol edin.Çok şeyin değiştiğini göreceksiniz.Bu sistemi birçok denemeler sonucunda size aktarıyorum.Lütfen deneyin ve sonucu bildirin.Yazımızı okuyacak diğer arkadaşlarımıza da örnek olmasını istiyorum.Tabi ki yorumlarınızı bekleyeceğim.Bizim en büyük teşvik kaynağımız Yorumlardır.Görüşmek üzere.
      Saygı ve Sevgilerimle.

      Sil
  4. Çok teşekkür ederim Adnan hocam. Gayet basit ve anlaşılır bir anlatım olmuş.

    http://internettenkazanmayontemleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Bill Jobs : Teşekkür ederim. Ancak blog'unuzda böyle bir uygulama göremedim.Network Marketing uzun zamandır görev yaptım ve Müdür sıfatındayım.Bu bir tanıtım amaçlı link olmaktan başka bir işe yaramaz.Size backling de vermez. Tam tersi zarar verir.Daha önceki yazılarınızdan tanıdığım için yayınladım.Yoksa genelde bu tür uygulamaları spam olarak işaretlerim.

      Sil
  5. merhaba öncelikle yazınız için teşekkürler fakat hepsini yapmama rağmen bloguma girdiğimde hiç bir fark göremiyorum yani çıkmıyor kaydetmeme rağmen. widget yapmıstım ben instagram için oda çıkmadı.. sorun ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @irem uygur :
      Merhaba, anlattığım konu bir widget eklentisi değildir.Sayfalar sekmesinde yapılan bir uygulamadır.Yazı altında Video linki mevcut izlediniz mi? Birde bana blog linkini verirseniz inceleme fırsatı bulurum.

      Sil
  6. Merhabalar Adnan bey yazılarınızı bol miktarda bu gün okuma fırsatı buldum. Bu sayede bende dinamik görünüme geçtim. Sorunum yeni görünümden ben wep adresi kısmını bulamadım direk sayfa açılıyor. yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysun say ;
      Hanım merhaba hayırlı olsun farkı yaşamaya başlayacaksınız demektir.Verdiğim bağlantıda gerekli açıklama mevcut.Tekrar hoşgeldinizTeşekkür ederim.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2014/02/blogger-sayfalar-sekmesi-degisti.html

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.