Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress Sayfa Yukarı Git (Back to top) butonu ekle

Ücretsiz kullandığınız Wordpress Blog'unuza ( Back To Top ) Sayfa yukarı git butonu eklentisini şablon kullanmadan nasıl ekleyeceksin...

...
Wordpress Uygulaması Back to top Yukarı Git
Ücretsiz kullandığınız Wordpress Blog'unuza ( Back To Top ) Sayfa yukarı git butonu eklentisini şablon kullanmadan nasıl ekleyeceksiniz, yapılacak işlemleri takip ederek, eklentiyi blog'unuza kurabilirsiniz. Wordpress Blog'unu ücretsiz olarak kullandığımızdan PHP kodlarına kod ekleme gibi bir şansımızın olmadığını ücretsiz blog kullanıcıları bilirler ve yaşarlar. Bende bu kullanıcılar arasında bulundum ve tabandan tüm konuları yaşayarak
deneyimlerimi geliştirmeye çalıştım. Şahsi felsefem içi boş vitrini güzel bir blog yapmak değil, dopdolu bir blog yazıları ile insanlara fayda sağlayacak sade temalı bir blog ile verilmesi gerekeni vermek. Yaklaşık 10 saat bilgisayar başında çalışmalar yapıyorum. Emekliyim ve zaman ile kavgam yok. Zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum.
Özgün yazmaya gayret gösteriyorum. Bu gayretimin karşılığını da SEO, Alexa, Google verilerinden yeterince alıyor ve takip ediyorum. Yaklaşık bir aylık blog'umun 15 milyondan, 1.300 milyonlara gelmemi sağlayan ,web hakkında okuduklarım ve okuduklarımı olabildiğince uygulamaya çalışmam. Akışları takip ederek ne olduğunu hissetmem ve hedeflerimi bu doğrultuda yönetmeye çalışmam oldu.


Yeni blogcularada aynı yolda ilerlemesini tavsiye ederim. Konu dağılmadan hemen konumuza geçelim. Şık ve güzel bir tasarım görünümündeki bu butonu, sayfanıza eklemek için yapacaklarımızı sırası ile anlatalım. Yukarıda görülen, görselin küçük ve şık görüntüsü yer almakta. Bu görsel butonu sayfanıza İngilizce yada Türkçe olarak kullandığınızda sayfanızda çok kibar bir görüntüye sahip olacaksınız.
Bu kod ne işe yarar derseniz, ismi üstünde herkesin bildiği gibi yazılarınızı okuyan ve sayfa sonuna gelen okuyucu kitlenizin maus'la sürükleme yapmadan tek tıkla sayfa başına çıkmasına yardımcı olan kullanışlı bir araç.
Türkçe ve ingilizce olarak her iki şekilde de kullanabilirsiniz.
Yukarı Git ▲ Back to Top ▲
Şimdi sırası ile yazılanları uygulayarak bu küçük dostumuzu sitemize adapte edeceğiz. Oda bizi kırmadan görevini devam ettirecek. Gelen okuyucu misafirlerinize eşlik edip onlara rehberlik ederek yönlendirecek.
Ekleyeceğimiz kodumuz aşağıda verilmiştir. Seçim sizin ekleyeceğiniz kodlardan birini seçin ve şu adınları izleyin;
Başlangıç → Görünüm → Bileşenler → En alt kısımdan Metin kutusu seç ve kenar çubuğuna taşı (sidebar) → Metin kutusu açın ve şağıda verilen beğendiğiniz kodu yapıştırarak kaydedin.

Ekleyeceğimiz kodlar
<a href="#" style="text-decoration:none">Back to Top ▲</a>
<a href="#" style="text-decoration:none">Yukarı Git ▲</a>


Back to top Yukarı Git Uygulaması
Yukarıda verilen Resimdeki numara açıklamaları:
1.Kenar çubuğunuzun sidebar kısmıdır
2.Metin Widget’i
3.Metin kutusuna yapıştırılacak kod alanı ve yapıştırılmış kodumuzun görüntüsü
4.Kaydet, Kapat.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.