Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Drive kullanıma başladı

Google Drive Bugün kullanıma başladı, peşinden birçok yenilekleride getireceği kesin ; Google Drive Bulut Depolama hizmetlerine bugu...

...
Google Drive
Google Drive Bugün kullanıma başladı, peşinden birçok yenilekleride getireceği kesin ;
Google Drive Bulut Depolama hizmetlerine bugun başladı.Kullanıcılarına hizmet karşılığı
1 TB’a kadar bulutta verileri depolama hizmeti sunacak.Gogle Dökümanlarında bu arada ismi değişti.Forumda Döküman ismi yerine Drive ismine terk etti.
Arkadaşlarınızla veya kişisel ortak çalışma ,araştırma proje üzerinde yapılan çalışmalar artık Google Drive adı altında uygulanacak.

Belge, fotograf , video, PDF dosyalarınızı Drive’ye yükleyerek istediğiniz mekandan ulaşmanız mümkün olacak.
Google Drive kullanarak nelerden faydalanılacak ;
Tablolar, belgeler, dökümanlar, sunumlar, forumlar ortak bir çalışma haline getirilerek Google Drive ile birleştirildi.Yazı ve döküman içeriklerinizde paylaşıma, izin verdiğiniz her konuda ortak bir çalışma alanı sağlayabileceksiniz.Çalıştığınız içeriklerde yorum yapabilir ve yorum alabilirsiniz.
Çalışmalarınıza bilgisayarınızdan uzakta bir yerde iseniz dökümanlarınıza ulaşabilirsiniz.Evden internetten, ofisten, kırdan, hava alanından, mobil cihazınızdan pc’nize yüklemeler yapabilir ve paylaşabilirsiniz.
Görme engelliler de düşünülmüş ve ulaşabilmeleri sağlanmış. Drive “OCR” optik karakter arama teknolojisi ile görsel dosyalara ulaşma, arama yapma gibi özelliklerde düşünülmüş.
5 GB Ücretsiz Bedava kullanım hakkı yanında ücretli servisleri ile de hizmet vermekte.
Yakın zamanda Google Gmail hesaplarınızla Driver’den istediğiniz dosyalarıda ekleyerek aktarabileceksiniz.
3. Parti işlemler ile Chrome Web Mağazasından istediğiniz eklentileri ekleme şansınada sahipsiniz.
Üçüncü Parti işlemleri fax yollama, web site şablon tasarım, video düzenleme gibi kullanabileceğiniz araçlar.
Bu uygulamaları kullanabilmek için Chrome Web Mağazası’nı ziyaret etmek yeterli. Drive’ı kullanmaya hemen bugün drive.google.com/start adresinden başlayabilirsiniz.
Paylaşımlarınızın kime açık olup olmadığına dikkat edin.Yanlışlıkla özel verilerinizide paylaşıma açmış olabileceğinizi unutmayın.
Drive de dosyalama ve etiketleri sürükle ve taşı sistemide güzel bir uygulama olmuş.Bu sayede bazı konularınızı kategorilere ayırmanızda ve dosyalama yapma gibi olanaklarada sahipsiniz.Dökümanları kullandığınızda sizi karşılayan ekran görüntüsü ;

Google Drive Başlangıç ekranı
Dosyayı indirdikten sonra bir dizin halinde (C) sürücünüzde yerini alıyor.Ve dosyalarınız aynı zamanda bilgisayarınızda.Görüntüyü mü merak ediyormusunuz? Resim üzerinde iken sağ tık yeni sekmede açarak bakabilirsiniz.
Dizin görüntüsü
Merak ediyorum acaba ? Yarın bir gün host işlemlerinede başlayacakmı.Göreceğiz.Bu gidişle başlayacak diyorum.Sizinde fikriniz varsa fikrinizi yazabilir en azından g+1'e tıklayabilirsiniz.
Türkçe dil ayarlarını resimde görüldüğü gibi yapıyorsunuz.
Drive ana sayfa > Dişli tıkla > Ayarlar (setting)> Dil (Türkçe) >
 Saat Dilimi (GMT+02.00 İstanbul > Kaydet
Resim 1: Dişli ayarlara tıklayın
Dişli ayarlar
Resim 2: Açılan pencerede ülke dilinizi seçin ve kaydedin.


Drive Türkçe dil ayarları (Setting)
Resimleri büyük izlemek için resime tıklayarak açın. Problem yaşarsanız Picasa'ı kurup çalıştırın.Tüm resimleriniz bir formatda toplanacaktır.Rahat rahat büyütüp izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.