Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome Yeni sürüm ve Tarayıcı Bilgileri

Google Chrome, Yeni sürüm değişimi ile birlikte, Ayarlar görüntüsünü de değiştirilerek görünüm küçültmüş. Tarayıcınızda arka plan uygula...

...
Chrome Tarayıcı Bilgileri
Google Chrome, Yeni sürüm değişimi ile birlikte, Ayarlar görüntüsünü de değiştirilerek görünüm küçültmüş. Tarayıcınızda arka plan uygulaması aktifse geçmiş sekmesinde internete giriş yaptığınız tüm linkler dakikasına kadar işlenmiş durumdadır. İsteğe bağlı bu linkleri kaldırabilir veya unuttuğunuz bir sayfaya tekrar giriş yapabilme seçeneği olarak kullanabilirsiniz. Google’un arka planda çalışma isteğine onay vermenizin bir faydası da, kendi server’lerinde linkleriniz kayıtlı olmasından dolayı ön bellekten çok hızlı olarak tarayıcınızı açabilme özelliğini taşımasıdır. Dilediğiniz zaman Chrome hakkında kısmından giriş yapıp geçmiş alanında bulunan saatin yanındaki kutuları işaretleyerek istemediğiniz linkleri kaldırabilir yada tüm tarama verilerinizi temizleyebilirsiniz.
Ayarlar hesap özeti kısmını açtığınızda “Güvenlik amaçlı tekrar şifre girmeniz gerekli” Google hesabınız ile ilgili tüm verilerinize ulaşmanız mümkün. Bu kısımda birçok ayarları değiştirebilir veya inceleyebilirsiniz. Bu bölüm özel bilgiler kapsadığında olduğundan dolayı resimlemeyi uygun bulmadım. Siz kendi bilgilerinizi inceleyebilirsiniz.
Aşağıdaki resimde hesap ayarları (1) madde no’su ve (2) madde no’su ile de yer imlerinizi senkronize edebileceğiniz alan gösterilmektedir.

Chrome Ayarlar
Hemen alt kısımda, Gelişmiş ayarlarlar göster yazısına tıkladığınızda diğer ayarlara ulaşabilirsiniz. Google Chrome'u kurduktan sonra yapılması gereken ayarlar, hakkındaki yazımı inceleyerek güncel kalmaya çalışmanızı size önemle tavsiye edebileceğim bir konudur. Tarayıcınız, Google Chrome henüz kurmadı iseniz Google Chrome kurulum ve özellikleri yazımızı okuyarak farklı eklentileri de kurmanız mümkündür. Google Chrome tarayıcınızda devamlı kullandığınız site iconlarını ekleyerek kolay ulaşım için tarayıcınızı yapılandırın.
 site iconları
Zaman zaman tarayıcınızın ön belleği çok fazla bilgi depolaması yaptığında tarayıcınızdaki çerezleri silmek isteyebilirsiniz. Goole plus kullanıyorsanız ! Birçok ülke dillerini translate (çeviri) yapabilen eklentiyi bilgisayarınıza kurarak “çin, japon, ibranice, vs.” değişik ülke dillerini kendi dilinizde okuyabilir, hatta gmail mesaj servisinde yazışmalarda yapmanız mümkündür. Eklentinin adı Google+ için Google Çeviri linkten giriş yaparak bilgisayarınıza kurun.

Tarayıcınızda firefox kullanıyorsunuz. Bazı resimleri videoları açamadığınız mutlaka olmuştur. Devamlı uyarı alıyorsunuz, şunu yükle bunu yükle. Nerde ne yapacağınızı da bilmiyorsunuz. Mutlaka bu konuları yaşamış olmalısınız. Nedenini biliyor musunuz? Firefox yan uygulamanızı denetleyin başlıklı yazımı incelemenizi neler yapabileceklerini görün.
 Firefox Yan Uygulamalar
Burada anlatılanlar ve verilen bağlantı linkleri, bilgisayarınızı ve tarayıcınızı en iyi konuma getirmeniz için hazırlanmıştır. Umarım beğenirsiniz. Farklı bir fikriniz varsa lütfen yorum kısmından bilgi geçin. 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.