Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger ile Kolayca Yazı Resim Video Hazırlama

Blogger yazarlarının bilgilerini tazeleyip, yeni Blogger kullanıcılarına yol gösterecek, blog yazı başlığı , yazı içeriği , kelimelere b...

...
Blogger yazarlarının bilgilerini tazeleyip, yeni Blogger kullanıcılarına yol gösterecek, blog yazı başlığı, yazı içeriği, kelimelere bağlantı linki verme, resim, video, etiket, arama açıklaması ve sosyal paylaşım iconlarını kullanarak paylaşım ile ilgili konular. Aşağıda anlatılan konular kendinizi kontrol etmeniz ile birlikte,Google aramalar, Web yönetici araçları ve Seo ile ilgili bağlantıları içermektedir. Yukarıda anlatılan konu başlıklarını sırası ile görelim.
Yazınız için başlık seçimi :
1. Blogger kumanda panelinde yeni yayın olarak ilk başladığımız yerdir. Yazınızı en iyi özetleyen birkaç kelimeyi geçmeyecek şekilde yapılandırmak gerekir.
2. Başlık penceresindeki Bağla sekme başlığında bulunan (B) harfine kadar olan başlık uzunluğu çok normal bir başlık seçeneğidir. Başlık, ara boşluk ve karakter sayımı yapamadığımızdan 300 px. genişliğindeki bu kısmı geçmeyecek şekilde, yazı içeriğinizi özetleyen bir başlık açıklaması olmalıdır.
3. Yazı editörü kumanda panelindeki (F) harfi ile yazı font ayarı yapabilir yazı tipi boyutu çift (T) harfi ile büyütüp küçültebilirsiniz. En iyi seçim : Yazı tipi : Georgia, yazı tipi boyutu da normal seçimdir. Yaklaşık 10px, 11px yazı boyutuna tekamül eder.
4. Yazı içeriğinizde ilgili alanları ayırmak için alt başlık isimlerini (B) kalın belirtebilirsiniz. Kalın belirtilen alanlar Google arama bootları tarafından izlenirler. Aşırıya kaçmayın.
5. Başlık kelimelerinin ilk harfi büyük olabilir. Ancak tüm harflerin büyük olması doğru değildir.
Yazı içerik kullanımı :
1. Yazınızın editördeki il 2,5 satırlık cümle aralığı arama motorlarınca ilk okunan kısımdır. İlk cümlelerin blog yazınızın tümünü açıklayan kelimelerden oluşmasına ve başlık ile uyumlu kelimelerden olmasına özen gösterin.
2. Yazınızı tanımlayan kısa bir anlatım ile cümlenizi bağlayın. Yazı biçimlemesi ile tamamlayın.
Yazınıza resim ekleme :
1. Tüm yazılarınız da mutlaka görsel nitelikte bir resim olması önemlidir. Google Picasa ve Google Plus Fotoğraflara blog post yazılarınız otomatik kaydedilir. Google Görseller seçeneğinde arama yaptığınızda sizinde resimleriniz burada çıkar. İçeriklere eklenen resimler yaklaşık %10 civarında sitenize okuyucu kitlesi oluşturur.
2. Resim alt nitelik tanımının kullanılması için, resime tıklayın özellikler kısmında 2 ad. çıkan metin penceresine resmi tanımlayan kısa bir açıklama girin. Yaptığınız işlem aynı zamanda resimleri etiketlemek ile eş değerdedir.
3. Google arama ile herhangi bir konuyu arayan okuyucu kitlesi için eklediğiniz kelimeler okuyuculara öneri olarak sunulur. Resim ile ilgili açıklamaları Resim Editörlerinden inceleyin.
Yazınızdaki kelimelere bağlantı linki verme :
1. Bağlantı linki, ilgili yazı cümlenizdeki konuyu daha geniş anlatan kelimeler için okuyucuya yol gösteren linklerdir. Ancak okuyucular bu tür bağlantıları zul görür ve pek te tıklamazlar. Bağlantı linklerini incelemediklerinden dolayıda birçok konuyu tam olarak anlayamazlar. Umarım bu alışkanlık ilerde değişir.
2. Bağlantı linkleri abartılı olmadığı sürece, Google örümcekleri çok sever. Çünki yazınızı daha değerli ve anlamlı kılar. Abartılı olmadan 4/5 ad. farklı ve anlamlı bağlantı verin.
3. Bağlantı vereceğiniz kelimeyi seçin, bağlantı vereceğiniz yazı sayfasını yeni sekmede açın ve tarayıcınızdaki linki bağlantı penceresine yapıştırıp çalışıp çalışmadığını mutlaka test edin.
4. Bağlantı link penceresinde iki seçenek mevcuttur. Yeni sekmede açma ve Nofollow, yani linkin arama örümcekleri tarafından takip edilmemesini istediğiniz bağlantılar için kullanılır.
5. Yazılarınızı düzenlemek için açtığınızda bağlantı linkinin yeni pencerede açılma ayarları sıfırlanır. Bu konuyu unutmayın.Bağlantı linkini yeniden yapılandırmanız gerekir.
Yazınıza etiket ismi verme :
1. Blogger ile yazdığınız yazılarınıza verdiğiniz hiçbir etiket’in Google arama örümcekleri tarafından okunmayacağını unutmayın. Blogger şablon kodlarına, Blogger tarafından eklenen kodlardan dolayı etiketlerin okunmaması için yapılandırılmıştır.
2. Etiketler kategori oluşturmanıza yarayan bir araçtan farksızdır. Birçok yazınıza bir kelimeye link vererek açılmasını sağlayabilirsiniz. Etiket linki şu şekildedir.
Eklentiler : Bir etikettir. Buradaki mantık şudur. Eklentiler ismindeki kelimeyi guney59 blog’un da ara listele veya aç.
Yazınız için Arama açıklaması ekleme :
1. Blogger yazı editörü sağ kısımda bulunan arama açıklaması, yazınızı özetleyen yukarıda bahsettiğim 2,5 satırdan oluşan cümlelerden oluşur. Bu açıklamaları bu pencereye yapıştırabilirsiniz. Google arama örümcekleri blogger’a özel bu penceredeki cümleleri kullanarak arama sonuçlarında gösterebilir. Hiçbir açıklama yazmasanız bile ilk satırlarınız tanımlanır.
2. Blog’unuz için, Web araçlarını en iyi şekilde kullanmanızı öneririm. Bugün değer vermeden baktığınız blog’unuz yarın çok değerli bir blog olabilir. Geriye dönük işlem yapmak çok zor olduğundan blog’unuza gereken önemi göstermeyi unutmayın.
3. Blogger arama açıklama penceresi görülmüyor ise şu ayarları kontrol edin.
Blogger kumanda paneli → Ayarlar → Arama tercihleri → Meta etiketler, penceresini açın ve blogunuzu tanımlayan kısa bir açıklama yazın.
Sosyal paylaşım iconları :
1. Tüm yazınızı yazdıktan sonra ilk paylaşan siz olun. Yazılarınız paylaşılmaz ise okuyucularınızın bilgisi olamaz. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan tüm yazılarınız ile okuyucu kitlenizi genişletebilirsiniz.
2. Ayrıca Google Chrome tarayıcı uzantısı olan AddThis eklentisini kullanarak sosyal paylaşım icon’larınızı daha geniş olarak kullanabilirsiniz.
Blog yazı editöründe YouTube video nasıl eklenir :
Blog editörüne YouTube video’su nasıl eklenir ile ilgili linki inceleyin. YouTube ile ilgili diğer konuları okuyun. Biraz uzun gibi görülen ancak her blog yazarının bilmesi gereken çok önemli konuları mümkün oldukca kısa yazarak sizlerle paylaştım. Umarım faydalı olmuştur.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.