Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Alexa trafik sıralamasını gösteren eklenti

Alexa.com Dünya genelinde milyonlarca sitenin trafik verilerinin barındırıldığı veri bankası konumunda site yapısına sahiptir. Blog veya ...

...
Alexa trafik kutusu
Alexa.com Dünya genelinde milyonlarca sitenin trafik verilerinin barındırıldığı veri bankası konumunda site yapısına sahiptir. Blog veya web sitenizin Dünya genelindeki trafiğini öğrenmek için aşağıdaki eklentiyi kullanabilirsiniz. Henüz Alexa sitesine kayıtlı değilseniz sitenizi Alexa’a kaydetmek için buradaki linki okuyabilirsiniz. Bu arada birçok yazar arkadaşımız halen Alexa widgetlerini kullandığını görüyorum. Alexa artık widget hizmeti vermiyor. Site tarafik verilerini görebileceğiniz Alexa tarayıcı eklentisini kullanabilir veya aşağıda HTML kodlarını verdiğim pencereyi gadget olarak ekleyerek istediğiniz zaman Dünya genelindeki verilerinizi kontrol edebilirsiniz.
CANLI DEMO

Alexa trafiğini gösteren pencere eklenti kurulumu :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Yerleşim gadget ekle → HTML/JavaScript gadgetini açın ve aşağıdaki kodları ekleyin.
<form method="get" action="http://www.alexa.com/data/details/traffic_details" target="_blank">
<input name="url" maxlength="255" size="35" type="url" placeholder="Site URL Gir..."/>
<input value="Alexa Rank'ını Öğren" type="submit"/>
</form>
3. Mavi renkli text yazıları değiştirebilirsiniz.
4. Site URL’nizi girin, Alexa Rank’ını Öğren butonuna basın ve sonuçları görün. Ayrıca blog okuyucularınızda Alexa trafik durumunu merak ederek öğrenmek isteyebilirler.
5. Hayal gücünüzü kullanın, Statik bir sayfa açıp, birkaç satır açıklamadan sonra HTML modunda kodları ekleyip menü çubuğuna bağlantı vererek te kullanmanız mümkündür.
Alexa trafik penceresinin Statik sayfaya eklenmiş görüntüsünü aşağıdaki resimde görüyorsunuz. Yukarıdaki resimde ise Ana sayfada gadget olarak eklenmiş görüntüsü mevcut.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.