Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Pinterest Dünya Haritasında Türkiye Yok Mu

Milyonlara hitap eden, Sosyal paylaşım sitesi Pinterest , Dünya haritasında Türkiye’i bulamadı.Pinterest,  Türkiye’nin 76 milyonluk nüfus...

...
Pinterest
Milyonlara hitap eden, Sosyal paylaşım sitesi Pinterest , Dünya haritasında Türkiye’i bulamadı.Pinterest, Türkiye’nin 76 milyonluk nüfusu olduğunun herhalde farkında değil. Türkçe birçok ülke diline göre zor fakat anlamlı bir dildir. Bir kelime veya cümleden birçok anlam çıkarabilirsiniz. Bu özellik hiçbil ülke dilinde mevcut değildir.Uzun zamandır, Pinterest kişisel ayarlar sekmesinden hangi dilleri eklediğini,bayarlardan nelerin değiştiğini merakla takip edenlerden biriyim. Pinterest ayarlar sekmesine girip hangi dillerin eklendiğini kontrol ettiğimde inanın şaşkına döndüm.
Pinterest ’in düşünce yapısına göre, Arapca, Farsca,vs. demek ki çözümlenebilir bir dil yapısına sahip. Pinterest’in ülke dillerinde yaptığı yeniliklerini çok ilginç değerlendirirken aynı zamanda kınıyorum. Tüm sitelerin imdadına yetişen Google Translate olmasa, sitelerin okuyucu sayılarının bu kadar kabarık olması mümkün olamayacaktı. Google her zaman olduğu gibi dev’liğini korumakta.Pinterest profil hesap ayarları sayfasında Dil sekmesini incelediğimde Türkiye’nin yer almamasını utanç verici olarak niteliyorum.Siz de fikirlerini beyan ederek paylaşın.

Pinterest profil hesap ayarları Dil sekmesi görüntüsü :

Pinterest profil hesap ayarları Ülke sekme görüntüsü :

Türkiye gibi büyük bir Ülke Vatandaşı olarak, Pinterest sitesine üye iseniz, hesabınıza giriş yaparak hesap ayarlarınızda, Dil ve Ülke durumunuzu inceleyebilirsiniz. Umarım Pinterest bu durumunu gözden geçirerek en kısa zamanda gereken düzenlemeleri yapar.
Pinterest ! Dünya Haritasında, Türkiye’nin konumu aşağıdaki linkte verilmekte lütfen inceleyin?
Türkiye haritası (wiki)

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.