Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Özel Tema Şablonuna Slayt Resmi Yükleme

Blogger, özel tema şablonuna slayt resmi yüklemek için, blogunuzun resim yükleme aracını kullanarak slayt resimlerinizi yükleyebilirsiniz....

...
Blog Resim Editörü
Blogger, özel tema şablonuna slayt resmi yüklemek için, blogunuzun resim yükleme aracını kullanarak slayt resimlerinizi yükleyebilirsiniz. Blogger’un resim yükleme aracı ve her bilgisayarda bulunan Paint programı ile hiçbir yabancı servise bağımlı kalmadan kendi resimlerinizi hazırlayın. Resimlerinizin pix’elini bozmadan ölçülerini belirleme, blogunuza yükleme, resim ur’sini alma ve özel şablonunuzdaki slayt (slider) resimleri değiştirme konusunda yapılması gereken işlemleri aşağıda açıklamadan önce konu hakkında biraz bilgi verelim.

Blogger Blog resim yükleme aracı :

Blog yazılarımıza resimlerimizi yüklediğimiz editörün bir parçasıdır. Bu kısımda dikkat edeceğimiz bir ayrıntı bulunmaktadır. Bunlar nelerdir ?
1. Blog yazınıza resim yüklediniz fakat resmi beğenmediniz ve resmi sildiniz. Sizce resim silindi mi ? Hayır. Siz sadece yazı yazarken yüklediğiniz resmi yazınızdan sildiniz.
2. Resminiz Picasa da depolanmaktadır. Kullanmadığınız sildiğiniz resimleri Picasa’dan kaldırarak depo alanınızı genişletin. Yanlış resim kaldırmayın lütfen.
3. Bazı yazılarınızda eski resimleri URL alarak kullanabilirsiniz.
Picasa Nedir :
1. Picasa’yı konumuza göre anlatmak gerekirse, Google’un depolama alanı olduğunu biliyoruz.
2. Blogger’a yüklediğiniz resimler Picasa da depolanır. Bu nedenle Picasa’ı bilgisayarınıza kurun. Resimlerinizi düzenleme, silme gibi işlemlerde size lazım olacaktır.
3. Resimlerinizi bilgisayardan açmak için Picasa seçeneğini seçerseniz, bir resmi incelemek için tıkladığınızda Linebox olarak inceleyebilirsiniz. (Büyük ebatta resim görselini izleme, bindirme biçimi) Bu kadar açıklama yeterli olacaktır.Hemen ana konumuza geçelim.

Blogger Özel Tema Şablon için Slayt resimlerini değiştirme ve yükleme :

1. Örneğimizde kullanacağımız malzemeler
→ Blogger resim editörü
→ Bilgisayarınızda bulunan Paint proğramı (Her bilgisayarda vardır.)
→ 1680x1050 px (Genişlikxyükseklik) ebadında JPG. formatında 256 kb boyutunda bir PC arka plan resmi seçtim. Resmi büyük seçmemin amacı konuyu daha iyi anlayabilmeniz içindir.

Blogger, özel tema şablonunuzdaki resmin ebadını öğrenme :

→ Resmin üzerine gelin ve maus sağ tıkayarak öğe denetleye tıklayın
→ Alt kısımda tarayıcı geliştirici paneli açılacaktır. koyu renkli kısma mausu yanaştırın resim bilgisini gösteren yazı ve küçük ebatta resim çıkacaktır.
→ Burada yazan bilgileri not alın. Örnek: 520x254 px Bu sizin şablonunuzdaki resim ebadıdır.Unutmayın tüm resimler aynı ebatta olmak zorundadır. Yoksa biri küçük diğeri büyük çirkin bir slayt olur. Resimdeki örneği inceleyin.
Blogger slayt resim
→ Resim ölçüsünü aldık. Demek ki resmimizi bu ölçülerde yapmamız gerekiyor.
Point resim
Masa üstünde resmimizi slayt için nasıl biçimleyeceğiz :
→ Paint açın. Biraz önce siz söylediğim örnek 1680x1050 pxdeğerindeki resmimizi bakın slayt (615x300 px) ebadlarına nasıl getireceğiz.
→ Paint sağ üstte mavi ok tıklayın ve yeni seçin
→ Alt kısımda yapıştır okuna tıklayın masa üstündeki resmi seçin bir isim verin yada numara farketmez.
→ Resim büyük bir şekilde karşınızda durmakta.bu resmi 615x300px. ebadına göre biçimleyelim.
Point de resim ölçekleme :
→ Seç’in yanında 3 seçenek var. 2. seçenek resmi yeniden boyutlandır. Tıklayın.
→ Pixel yazısında üst ve alta ölçüleri yazın henem alt kısımda bulunan “en boy oranını koru” tik kaldırın. Tamam tıklayın.
→ Şu anda resminiz (615x300 px) ebadlarında oldu. Ancak net bir görüntü almak için görünüm yazısının altındaki kırp tıklayın bitti. Hazırladığınız resmi şimdi masa üstüne kaydedeceğiz.
Point de hazırlanan resmin kaydedilmesi :
→ Kaydet iconunun altındaki oku tıklayın. Açılan pencerde,
→ Farklı kaydet ⇒ JPG seçin. Bir isim verin ve masa üstüne kaydedin.
Masa üstüne kaydettiğimiz resmimizin, URL’sini alıp blog şablon içinde bulunan diğer resim URL’si ile değişeceğiz.
→ Yeni bir yazı için, Blog panelini açın
→ Resim yükle tıklayın.
→ Biraz önce yüklediğimiz resmi seçin yazı paneline yükleyin. Zaten bu resmi kullanacağımızdan blogger picasa’a yüklemenizde bir sakınca yok.
→ Yüklediğiniz resme tıklayın çıkan seçeneklerden, Orjinal boyutu’u seçin
→ Sağ maus Resim URL’sini kopyala tıklayın.
→ Şablon editörünü açın ve slayt resimlerinin bulunduğu kısma gelin oradaki resim linkini seçin, biraz önce kopyaladığınız linki yapıştırın.
Özel şablonda Slayt resimleri nerede olabilir :
Aşağıda verdiğim yazıyı kopyalayın, CTRL+F ile arama yapın göreceksiniz.
Şablonlara göre isim değişebilir unutmayın.Ancak genelde “Content Slider”isminden bulabilirsiniz. Featured Content Slider Started
→ Tüm resimlerinizi bu şekilde yapabilirsiniz.
→ Biraz önce blog’unuza kaydettiğiniz resmi silebilirsiniz. Çekinmeyin artık o resim Picasa dosyanızdadır. Tüm resimlerinizi bu tarz bir çalışma ile hazırlayabilirsiniz. Biraz uzun bir yazı oldu ancak başka türlü kısa bir anlatım olması mümkün değil. Siz 10 dk. da okuduğunuz yazıyı ben 2 saat de ancak yazabildim. Herhalde bana da hak verirsiniz diy mi?

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.