Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Spam ve Kötü Amaçlı Yazılımlara DİKKAT

Google’un Blogger ürünü olan Blogspot uzantılı Blogları kullanıyoruz. Yorum olarak size gönderilen Spam, Kötü amaçlı yazılımı farkında olm...

...
Spam ve Kötü amaçlı yazılımlar

Google’un Blogger ürünü olan Blogspot uzantılı Blogları kullanıyoruz. Yorum olarak size gönderilen Spam, Kötü amaçlı yazılımı farkında olmadan onaylayabilirsiniz! Onayladığınız bu yorum içinde birçok amaca hizmet eden spam, kötü amaçlı yazılım bulunmaktadır.

Yeni ve gelişmekte olan bloglar da görülmeyen ancak gelişimini sağlamış okuyucu sayısını yükseltmiş, Alexa ve Google PR değerleri yükselişe geçmiş blog yazarlarının çık sık rasladığı konulardan biri de bu istenmeyen mailler ve yorumlardır.

Google servisleri arasında spam ve kötü amaçlı yazılımlarla mücadele eden özel birimler bulunmaktadır. Bu birimlerin tek yaptığı iş Dünya genelinde yapılan saldırı ataklarının önünü kesmek tertemiz bir Web yaratmaktır. Web üzerinde yapılan bu atakların yaklaşık %80’inin önü kesilmektedir. Ne yazıkki birçok blog yazarının bu konudan haberi dahi yoktur. Bir sabah yatağından kalktığında çok sevdiği blog’unun artık açılmadığını görebileceğini maalesef üzelerek söylemek durumundayım.


Blogunuz neden kapatılabilir veya ulaşılamayabilir;

1. Google içerik ve kriterlerine ters düşecek içerik yayınlarından,
2. Web Yönetici Araçlarında blog’unuzun kontrolünü yapabileceğiniz araçların kullanılmaması ve bilinmemesi,
3. Web Yönetici Araçlarının ne işe yaradığını bilmediğinizden dolayı, Web Yönetici Araçlarından size gelebilecek (Hollanda veya İrlanda üzerinden) mailde yapılan açıklamalar karşısında ne yapabileceğinizi bilmediğinizden size verilen 48, 72 saat veya saldırı durumu aciliyeti ve önemine göre anlık müdehale yapamayacağınızdan,
4. Kişisel Telif ve DMCA konusu hakkında bilginiz olmadığından,
5. Blog mülkü nedir? Yani sahip olduğunuz blog'unuzun sahipliğinin doğrulanması için Web Yönetici Araçlarında yapmanız gereken işlemleri tamamlamadığınızdan, yukarıda kısaca açıklama yaptığım konuları kesin bilmeniz gerekir.

Blogger, Dünyaca tanınan şirketlerden Google’un satın aldığı ve insanların kullanımına ücretsiz sunduğu bir hizmettir. Bu servis hizmetini bilinçsiz kullandığınızda sonucu da hüsranla bitebilir. 
Birçok blogda görüyorum, ilkokul talebesinin dahi yapmayacağı karalama ve yanlışlıklarla doludur. İş olsun diye blog açmayın. İş olsun diye Google hesabı oluşturmayın. İçerik kriterleri, yayıncı politikaları, kanunlar ve yardım dosyaları gibi birçok enstrüman sizlere sunulmuştur. Bu hizmetleri okuyun ve kendinizi geliştirin.

Şu örnek açıklamayı lütfen okuyun;
1. YouTube de okuyucunun biri şu şekilde yorum yapmış, yorum şu şekilde ;

“Tamamen alıntı...!” yorum bu.
Bu arkadaşımızı incelediğimde havadan sudan anlamayan biri olduğunu gördüm. Henüz kendi kişiliği oturmamış bir karakter sergilemekte. Tüm bilgilerini elimde saklıyorum. Yorum yaptığı yazı ve video’u tam 3 saatte hazırladım. Bu tür insanlar emek düşmanı ne olduğu bilinmeyen dengesiz, saygısız ve bence gereksiz insandır.
Dünyayı henüz iki ayağı altında tersden gören biridir. Zamanı geldiğinde acıyı tatdığında o da düzelecek ve ayakları üzerinde görmesini öğrenecektir.

Şimdide en önemli konu olan Spam ve kötü yazılım örneğine bir bakalım;2. Aşağıda açıkca bilgilerini verdiğim kişi ve kişilerden sadece birini örnek olarak sizlere göstermek ve bu tür konularda dikkatli olmanızı önereceğim.
→ Konunun geçtiği yer : Yeni kurduğum kendi sitem : www.adnanguney.com (kapadım)
→ Konu başlığı : Google Sites Facebook Yorum Sayfası Ekle
→ Yorumu yapan Blog : Paravan olarak kurulmuş Blogger, Blogspot uzantılı yabancı bir ülkeye ait blog
→ Blog’un da 4 yazı var başka birşey yok. Satış içerikli otomatik boot kullanan spam ve kötü amaçlı bir blogger blogdan ibaret.
Lütfen verdiğim iki resmi inceleyin:
→ 1. Resimde yazı içinde hiçbirşey görmeyeceksiniz. Baktığınızda sadece yazıdan ibaret bir konu göreceksiniz.
→ 2. Resimde bu yazı içinde göreceğiniz gizli likler yer almakta
Resim 1 : Yorum kısmında Spam ve Kötü amaçlı yazılım görülmüyor.

Spam ve Kötü amaçlı yazılımın


Resim 2 : Yorum kısmında Spam ve Kötü amaçlı yazılımda tarayıcı translate’i Orj. konumuna aldığımda ortaya çıkan, yazı içindeki Rezil kötü amaçlı spam linkler.



Sizlere yukarıda yazıya bağlantı veren hiçbir link vermedim. Bu bağlantılara bakılmadığını yaptığım araştırmalardan çok iyi biliyorum.Bu nedenle yarın birgün böyle konuyu yaşadığınızda ne yapmanız gerektiğini kategoriler menüsünde Google Gmail başlıklı yazılardan ulaşabilirsiniz.

Yaptığım işlemleri merak ediyorsanız;
Blog, Spam olarak Google bildirildi ve devam edenlerde bildirilecek. Kara liste olarak işaretlendi. Çok ısrar edici olursa paravan blog'unu açamayacak konuma getirilmesi için gereken yapılacak. Ayrıca Spam ve kötü amaçlı yazılımlar ile ilgili konuları aşağıdaki linkten inceleyerek bilgi edinebilirisiniz.

Kötüye kullanım bildirin

Resimleri tarayıcı yeni sekmede açarsanız büyük olarak inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.