Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web Sitesi Yaratma Kılavuzu (W2)

GİRİŞ W2 Bu Kitapta Ne Var? Kitapta kendi kişisel Web sayfanızı nasıl oluşturacağınız anlatılıyor. İnternet hakkında eğlenceli hem tekni...

...
Web klavuzu

Web klavuzuGİRİŞ W2
Bu Kitapta Ne Var?
Kitapta kendi kişisel Web sayfanızı nasıl oluşturacağınız anlatılıyor.
İnternet hakkında eğlenceli hem teknik hem de tarihi temel bilgi.
Ada Lovelace kimdir? İlk bilgisayarda böcekler ne arıyordu?
Temel HTML bilgisi: Gerekli tüm kodlar ve etiketler. Sıkıcı ama gerekli tüm bilgiler veriliyor.
Kolaylıkla bulabileceğiniz ücretsiz FrontPage Express ve Netscape Composer programlarını nasıl yükleyeceğiniz ve kullanacağınız detaylı olarak anlatılmıştır.
Bu programları kullanarak bir Web sayfası nasıl oluşturacağınız adım adım örneklerle gösterilmiştir.
Ömür boyu kullanabileceğiniz bir e-posta adresinin alınması ve bunun kullanılması.
Örnek olarak www.yahoo.com adresindeki Yahoo!’dan bir e-posta hesabının nasıl alınacağı anlatılmıştır.
Sayfalarınızı yükleyebileceğiniz ücretsiz adreslerden nasıl kendinize yer alacağınız ve buraya sayfalarınızı nasıl yükleyeceğiniz.

www.freeservers.com adresinden kendiniz için bir Web alanını nasıl alacağınız anlatılmıştır.
Sayfalarınızı İnternet’e Cute FTP, Microsoft Web yayımcısı ve Netscape Composer ile nasıl yükleyeceğinizi öğreneceksiniz.

Sitenize zahmetsiz bir sayaç eklemeyi ve gelenlerin sayısını öğrenmeyi istemez miydiniz?
Web sitenizi yaparken yardımcı olabilecek yararlı adreslerin uzun bir listesi. Ücretsiz resim veren yerlerden, ses dosyalarını çekebileceğiniz sitelere kadar birçok adres.


Başınız sıkıştığında göz atabileceğiniz yararlı bir sözlük.
Ve bir sürü öğüdü... bu kitapta görebilirsiniz.

Kitap Kimler İçin?

Bu kitap, kendi Web sayfasını hazırlamak isteyen ve bunun için para ödemek istemeyen fakat temel bilgisayar bilgisi olan kullanıcılar düşünülerek hazırlanmıştır.
Bu temel bilgi HTML ve Web tasarımını içermese de, İnternet’e bağlanan, Web sitelerinde gezinen, bir bilgisayarı olan ya da kullanabileceği bir bilgisayara erişimi olan bir kullanıcının kendi Web sitesini yapması için gerekli tüm teknik donanım okuyucuya verilmeye çalışılmıştır.

Bu kitap kendi Web sayfamı oluşturmamda yardımcı olabilir mi?

Evet. Bir hafta sonunda dışarı çıkmayıp ve bu kitapla bilgisayarın başına oturup kendi Web sitenizi hiçbir para ödemeden hazırlayabilirsiniz ve işiniz bitince http://www ile başlayan bir Web adresiniz olacaktır.

Kitapta Kullanılan Anlatım Teknikleri

Kitap içinde sıkça karşılaşacağınız bazı anlatım tekniklerinin açıklamaları aşağıda verilmiştir:
Şekil B.1 Şekil B.1

DosyaYeni ifadesi ile yeni bir dosya açmanız için Dosya menüsünden Yeni seçeneğine tıklamanız gerektiği anlatılmak isteniyor.
Herhangi bir programın menüsünde bir seçeneği işaretlemeniz istendiğinde bu oklarla ayrılmış menü seçenekleriyle gösterilmiştir.

Örneğin ; Word dokümanında Dosya Yeni denildiğinde, önce menüden Dosya başlığını, ardından da bu başlık altındaki Yeni seçeneğini tıklamanız gerektiği anlatılmak istenmektedir. Eğer birden fazla alt başlık varsa bunlar aynı hiyerarşi sırasına göre verilmiştir.


Menü seçenekleri kitapta Dosya Yeni yazı tipiyle gösterilmiştir.
Windows işletim sistemi ya da diğer uygulamalarda hem Türkçe hem de İngilizce sürümü kullananlar göz önünde bulundurularak söz konusu programlardaki komutlar ve seçeneklerin Türkçe sürümdeki karşılıkları (parantez içersinde İngilizce sürümdeki karşılıkları ile birlikte) metin içersinde gerekli görülen yerlerde verilmiştir.

Örneğin;
Yeni bir klasör açmak için menüden YeniKlasör (NewFolder) seçeneğini tıklayın.
Şekil B.2 Şekil B.2

Masaüstünde yeni bir klasör açmak için masaüstünde herhangi bir yere fareninizin sağ düğmesi ile tıklayın ve açılan bağlam menüsünden (Windows Türkçe sürümde) Yeni Klasör ya da (Windows İngilizce sürümde) NewFolder seçimini yapın.

Çift tıklama:
Farenin imleci (genellikle ok şeklindedir) ekranda herhangi bir yerdeyken farenin sağ tuşuna peşi sıra iki kere basmaktır.


Tıklama:
Farenin imleci ekranda herhangi bir yerdeyken farenin sağ tuşuna bir kez basmaktır.

Sürükle ve Bırak (Drag and Drop):
Herhangi bir öğeyi çift tıklayarak ya da farenin sol tuşu basılıyken bırakmadan seçtikten sonra, imleç bir oka dönüştüğünde farenin sağ tuşu basılıyken dosya içerisinde bir başka yere taşıma işlemidir.

CTRL+Karakter ya da ALT+Karakter:
Klavyeniz üzerindeki CTRL ya da ALT tuşu basılıyken (bu tuşlara basmaya devam ederken) bir başka tuşa basmaktır.

Kitapta anlatılan HTML kodlarında etiketler ve özellikleri (aşağıda verilen kod satırı örneğinde de görüldüğü gibi) özel stillerle verilmiştir.

Burada <FONT> </FONT> etiketleri özel bir stil kullanılarak verilmiştir. FACE= times new romanözelliği verilirken de aynı stil kullanılmış ama “times new roman” seçimi kullanıcıya bağlı bir seçim olduğu için koyu harfle belirtilmemiştir.

Okurun burada kendi seçimini yapabileceği anlaşılması için buradaki gibi bir stil farklılığı düşünülmüştür. metni bu aralığa girin ifadesinde ise okurun buraya kendinin yazacağı bir metnin belirtilmesi amaçlanmıştır.
<FONT FACE= “times new roman”> metni bu aralığa girin </FONT>

Devam edecek... Bir önceki yazımızı incelemek için W1 


Web Sitesi Yaratma Kılavuzu adlı yazıların tümünü blogumuzun menü kısmından Web Klavuzu  ismine tıklayarak izleyebilirsiniz.Tüm yazılar ; W1, W2, W3 şeklinde sıralanacaktır.Blogun Arama kutusuna W1 yazmanız yeterlidir. İlgili yazı hemen açılır.


Devam edecek...  Bir önceki yazıları incelemek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.  
W1 ,W2,W3,W4,

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.