Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Microsoft tarih verdi! Windows 11’in can sıkan sorunları giderilecek

  Microsoft, Windows 11 24H2 güncellemesi ile gelen sorunların çözülmesi için yakında bir yama yayınlayacağını duyurdu. Microsoft’un so...

...

 

Microsoft, Windows 11 24H2 güncellemesi ile gelen sorunların çözülmesi için yakında bir yama yayınlayacağını duyurdu.

Microsoft’un son Windows 11 24H2 güncellemesi, birçok yenilik ve performans iyileştirmesi sunarken, bazı kullanıcılar için delirten sorunları da beraberinde getirdi. Özellikle Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) aracıyla ilgili yaşanan problemler, kullanıcıların dikkatini çekmiş durumda. Microsoft bu ve buna benzer sorunların giderilmesi için kolları sıvadı.

Windows 11 24H2 güncellemesi ile gelen sorunlar, Kasım’da yayınlanacak bir yama ile çözülecek

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 24H2 güncellemesini yükleyen kullanıcılar, SFC komutunu çalıştırdıklarında bozuk dosyaların onarıldığına dair mesajlar alsalar bile, aslında bu dosyaların düzeltilmediğini fark ettiler. Sorun, ilk olarak Windows Insider test kullanıcıları tarafından rapor edilmişti, ancak buna rağmen 24H2 güncellemesinin final sürümüne kadar düzeltilmedi.

windows-11-ai-pc-oyun-performansi

Microsoft ise hatasını kabul etti ve Kasım ayında gelecek bir yama ile bu hatanın giderileceğini duyurdu. SFC gibi temel bir aracın işlevsiz hale gelmesi, özellikle sistem bakımını düzenli yapan kullanıcılar için büyük bir hayal kırıklığı.

Bununla birlikte, Windows 11 24H2 güncellemesi sadece SFC sorunu ile sınırlı değil. Kullanıcılar ayrıca bazı Chromium tabanlı tarayıcılarda metin alanları üzerinde fare imlecinin kaybolduğunu rapor etti. Bir diğer önemli sorun ise, güncelleme sonrası kullanıcıların depolama alanlarını dolduran ve silinemeyen büyük boyutlu önbellek dosyaları.

Yaklaşık 8.63 GB boyutundaki dosyalar, disk temizleme araçları ile silinemiyor. Microsoft, bu hatanın da farkında olduğunu belirtti ve bu sorunun da gelecekteki güncellemelerle giderileceğini bildirdi. Kullanıcılar, bu tür güncellemelerin getirdiği yeniliklerden tam anlamıyla faydalanmak istese de, yaşanan teknik aksaklıklar bu süreci zorlaştırıyor.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.