Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Hepsiburada satıldı! Hepsiburada satıldı!

  Kazakistan'ın en büyük şirketlerinden biri olarak bilinen Kaspi.Kz, Hepsiburada'nın yüzde 65.4'lük hissesini satın alıyor. İş...

...

 


Kazakistan'ın en büyük şirketlerinden biri olarak bilinen Kaspi.Kz, Hepsiburada'nın yüzde 65.4'lük hissesini satın alıyor. İşte detaylar!

Türkiye’nin en önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Hepsiburada’nın yüzde 65,4’lük hissesi, Kazakistan merkezli finans teknoloji şirketi Kaspi.kz tarafından satın alınıyor. 18 Ekim 2024’te açıklanan bu anlaşmaya göre, yaklaşık 1 milyar 127 milyon dolar değerindeki satın alma işleminin 2025’in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Hepsiburada anlaşması 2025’te tamamlanacak

Hepsiburada’nın kurucusu Hanzade Doğan ve diğer aile üyeleri Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan ile Kaspi.kz arasında imzalanan bağlayıcı sözleşme kapsamında, ödeme iki taksitte gerçekleştirilecek. İlk taksit olarak 600 milyon dolar kapanışta, kalan 526,9 milyon dolar ise kapanışı takip eden 6 ay içinde ödenecek.

hepsiburada-satildi-kaspi-kz-2024-2

2000 yılında kurulan ve 2021’de NASDAQ’ta halka açılan Hepsiburada, 2023 mali yılında yaklaşık 4 milyar dolar toplam satış hacmine ulaştı. Platform, 101 bin iş ortağı ve 12 milyon aktif müşterisiyle Türkiye’nin en büyük e-ticaret şirketlerinden biri konumunda.

Kaspi.kz CEO’su ve eş-kurucusu Mikheil Lomtadze, satın almanın ardından her iki şirketin de kendi markalarını ve organizasyon yapılarını koruyacağını açıkladı. Lomtadze, “Toplam pazarımızı yaklaşık 100 milyonluk bir nüfusa ulaşacak şekilde genişletmek önemli bir önceliğimizdi” şeklinde konuştu

İşlemin tamamlanması için Türk düzenleyici kurumlarının onayı gerekiyor. Anlaşma sürecinde Kaspi.kz’yi DLA Pipper LLP, Akol Hukuk ve Kinstellar Almaty temsil ederken, Doğan Ailesi’ni Sullivan & Cromwell LLP, Kabine Hukuk Bürosu ve Dentons LLP temsil etti.

Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi bizle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.