Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google’ın yeni sesli asistanı artık Türkçe konuşabilecek!

  Google’ın I/O 2024 etkinliğinde tanıttığı Gemini Live artık Türkçe olarak kullanılabilecek. İşte ayrıntılar! Google ’ın I/O 2024 etk...

...

 


Google’ın I/O 2024 etkinliğinde tanıttığı Gemini Live artık Türkçe olarak kullanılabilecek. İşte ayrıntılar!

Google’ın I/O 2024 etkinliğinde tanıttığı ve Android’de Advanced aboneler için ilk kez Made by Google etkinliğinde kullanıma sunulan Gemini Live artık Türkçe olarak kullanılabilecek. Bu sayede, Gemini Live ile Türkçe konuşarak anında yanıtlar alabileceksiniz ve bilgi akışınızı kendi dilinizde sağlayabileceksiniz.

Gemini Live artık Türkçe konuşabilecek

Son zamanların ana akımı yapay zeka alanında en aktif şirketlerden biri olan Google, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin sesli asistanına rakip olarak piyasaya sürdüğü Gemini Live ile dünya genelindeki kullanıcıların kendi anadillerinde rahatlıkla etkileşim kurması için çalışmalarını sürdürüyor.

Gemini Live artık Türkçe konuşabilecek

Bu kapsamda ilk etapta sadece İngilizce olarak kullanılabilen Gemini Live’ın Türkçe dil desteğiyle Türkiye’de kademeli olarak kullanıma açıldığı belirtiliyor.

Google’ın yapay zekası Gemini’nin bir parçası olan Gemini Live, kullanıcılara daha doğal bir sohbet deneyimi sunmayı amaçlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, asistanla uzun süre boyunca kesintisiz ve akıcı diyaloglar kurabiliyor. Ayrıca, konuşmalar arasında bağlamı koruyarak iletişimi daha anlamlı hale getiriyor.

Gemini Live, önceki sohbetleri hatırlayarak kullanıcılarla daha kişisel ve anlamlı etkileşimler sunma yeteneğine sahip. Aynı zamanda, duraklamalar ve kesintiler gibi gerçek hayatın doğal konuşma akışını daha iyi yönetebiliyor. Kullanıcılar, farklı ses seçenekleriyle deneyimlerini kişiselleştirerek kendi tercihlerine uygun bir etkileşim yaşayabiliyorlar.

Özellik şu anda yalnızca Android cihazlarda kullanılabiliyor, ancak gelecekte iOS platformuna da gelebileceği konuşuluyor. Apple’ın üst düzey yöneticilerinden Craig Federighi, Haziran ayında yaptığı bir açıklamada, Gemini’nin iOS’a entegre olma ihtimalini dile getirerek, Apple’ın gelecekte yapay zeka destekli uygulamalara daha fazla yer vereceğini vurguladı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.