Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, OpenAI’a karşı yapay zeka bloğu kuruyor!

  Gemini ve Google DeepMind ekipleri birleşiyor. Şirket, OpenAI gibi rakiplerine karşı daha hızlı çalışmak istiyor. Google, yapay zeka...

...

 



Gemini ve Google DeepMind ekipleri birleşiyor. Şirket, OpenAI gibi rakiplerine karşı daha hızlı çalışmak istiyor.

Google, yapay zeka ekiplerinde yeniden yapılanmaya gidiyor. CEO Sundar Pichai, liderlik yapısında ve önemli yapay zeka bölümlerinin organizasyonunda değişiklikler açıkladı. Bu hamleler, geliştirme süreçlerini hızlandırmayı ve araştırma ile ürün ekipleri arasında daha yakın iş birliği amaçlıyor.

Gemini ve Google DeepMind ekipleri birleşiyor

Google, Gemini’ın tüm ekiplerini DeepMind’ın gözetimi altına yerleştiriyor. Daha önce sadece araştırmaya odaklanan DeepMind, artık Gemini gibi temel modelleri geliştirmek ve yeni yetenekleri ürünlere daha hızlı entegre etmekten sorumlu olacak.

Gemini Live android nedir nasıl kullanılır

Gemini uygulama geliştiricilerini doğrudan DeepMind bünyesine katmak, geri bildirim döngülerini iyileştirmeyi ve güncellenmiş yapay zeka modellerinin daha hızlı dağıtımını sağlamayı hedefliyor. Bu ayrıca eğitim sonrası çalışmaları ve sürekli iyileştirmeyi daha verimli hale getirecek.

Değişiklikler, Google’ın temel yapay zeka araştırması ve uygulama geliştirme çabalarını birleştirecek. Bu, geçen yıl Google Brain ve DeepMind’ın Google DeepMind adı altında tek bir birimde birleştirilmesinin ardından gelen bir adım.

Google ayrıca, cihazlar ve ev teknolojisine odaklanan Asistan mühendislik ekiplerini Platformlar ve Cihazlar bölümüne kaydırıyor. Bu, Asistan ürün geliştiricilerini, akıllı hoparlörler ve ekranlar gibi özellikler geliştirdikleri arayüzlere daha yakın konumlandırıyor.

Google, OpenAI gibi şirketlerin yapılarını örnek alıyor. Böylece uygulamalarına hız kazanmayı hedefliyor. Bu değişiklikler, Google’ı gelişmiş yapay zeka teknolojilerini daha hızlı geliştirmek ve dağıtmak için konumlandırıyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.