Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Haritalar, artık sahte yorumları ifşa edecek!

  Google Haritalar, artık yapay zeka yoluyla veya inorganik bir biçimde kendini öven işletmeleri afişe edecek. İşte detaylar... Google Hari...

...

 


Google Haritalar, artık yapay zeka yoluyla veya inorganik bir biçimde kendini öven işletmeleri afişe edecek. İşte detaylar...

Google Haritalar, milyonlarca kullanıcının işletmeler hakkında bilgi edinmek için başvurduğu bir platform olarak dikkat çekiyor. Ancak son zamanlarda, yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte sahte ve AI tarafından üretilen değerlendirmeler, platformın güvenilirliğini tehdit ediyor.

Google Haritalar, artık daha sert önlemler alacak

Google, yaşanan bu soruna karşı harekete geçerek Sahte Etkileşim politikasını güncelledi ve sahte değerlendirmelere başvuran işletmelere yönelik sert önlemler almaya başladı.

Search Engine Roundtable’ın raporladığı ve sosyal medyada paylaşılan ekran görüntülerinin de doğruladığı üzere, Google artık sahte değerlendirme talep eden işletmelerin Google Haritalar profillerinde açık bir uyarı gösteriyor. Güncellenen politika kapsamında, kurallara uymayan işletmelere çeşitli kısıtlamalar getiriliyor.

Bu kısıtlamalar arasında sahte değerlendirmelerin kaldırılması, belirli bir süre yeni değerlendirme ve puanlama alamamak ve işletme sayfasında sahte değerlendirmelerin kaldırıldığına dair halka herkesin görebileceği bir uyarı gösterilmesi yer alıyor. Daha önce sadece Birleşik Krallık’taki işletmeler için geçerli olan bu uygulama, Eylül ortasında yapılan güncellemeyle tüm bölgelerdeki işletmeleri kapsayacak şekilde genişletildi.

Şu an için bu uyarılar yalnızca Birleşik Krallık’taki bazı kullanıcılar tarafından görülebiliyor. Ancak Google’ın kararlı tutumu, bu uygulamanın yakın zamanda global ölçekte yaygınlaşacağını ve sahte değerlendirme talep eden tüm işletmelerin Google Haritalar profillerinde bu uyarıların görüneceğini gösteriyor.

Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlarda veya sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

 

 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.