Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Huawei ile Chery'nin Yeni Elektrikli Otomobili Luxeed R7 Tanıtıldı

  Huawei ile Chery'nin ortak geliştirdiği elektrikli Coupe SUV Luxeed R7 tanıtıldı. Henüz tüm özellikleri ve resmî fiyatı açıklanmayan o...

...

 

Huawei ile Chery'nin ortak geliştirdiği elektrikli Coupe SUV Luxeed R7 tanıtıldı. Henüz tüm özellikleri ve resmî fiyatı açıklanmayan otomobil, tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor.

Çinli teknoloji şirketi Huawei ile Chery'nin ortak olarak geliştirdiği elektrikli otomobil "Luxeed R7" tanıtıldı. Coupe SUV tipinde bir otomobil olarak karşımıza çıkan Luxeed R7, tasarımıyla da özellikleriyle de tüketicileri mest edecek gibi görünüyor.

Luxeed R7, 4.950 mm uzunluğa ve 2.950 mm dingil mesafesine sahip olacak. Bu da bu otomobili BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe gibi modellerle rakip hâline getirecek. Elektrikli tarafta ise Luxeed R7, Tesla Model Y ile Tesla Model X arasına yerleşecek.

Karşınızda Luxeed R7

Luxeed R7

Oldukça şık ve modern bir tasarıma sahip olan Luxeed R7, şerit LED farlarla donatıldı. Ayrıca tavanın ön kısmında LiDAR'ı da içeren bir dizi sensör için bölme bulunuyor. Gövdeye gömülü kapı kolları ve arka kısımda bizleri karşılayan ışık barı da dikkat çeken tasarım detayları arasında yer alıyor.

Elektrikli Luxeed R7

Firma, aracın iç tasarımını ve motor özelliklerini açıklamadı. Ancak Çinli kaynaklar, Luxeed R7'nin motoruyla ilgili bazı bilgiler ulaştılar. Bu bilgilere göre yukarıda gördüğünüz otomobilde 288 hp güç üreten tek motorlu ve 489 hp güç üreten çift motorlu konfigürasyonlarla karşımıza çıkacak. Aracın menzilinin ise 855 kilometre civarında olacağı iddia ediliyor.

Yılın üçüncü çeyreğinde büyük bir lansman yapıp piyasaya sürülmesi beklenen otomobilin başlangıç fiyatı ise 41.400 dolar civarlarında olacak. Aracın Çin dışına çıkıp çıkmayacağı şimdilik bilinmiyor.


Kaynak: https://www.carscoops.com/2024/06/luxeed-r7-is-the-first-huawei-backed-coupe-suv/
 
 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.