Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome’un sevilen özelliği Android’e geliyor!

Google Chrome masaüstünde kullanılan bir özellik, Android kullanıcılarına da geliyor. Artık arka planda ses dinlemek mümkün olacak. Google C...

...


Google Chrome masaüstünde kullanılan bir özellik, Android kullanıcılarına da geliyor. Artık arka planda ses dinlemek mümkün olacak.


Google Chrome, Android kullanıcıları için kullanışlı bir özellik getiriyor. Artık makaleleri arka planda sesli kitap gibi dinleyebileceksiniz, hem de uygulama kapalıyken veya telefonunuz kilitliyken. Chrome’un kodlarında keşfedilen bu özellik “Arka Planda Sesli Okuma” olarak adlandırılıyor. Peki bu özellik bize hangi kolaylığı sağlayacak?

Google Chrome Android’e arka planda ses çalma özelliği getiriyor


Aslında, Chrome’da “Bu Sayfayı Dinle” seçeneği ile makaleleri sesli olarak dinlemek mümkün. 

Ancak, bu sesi dinlemeye devam etmek için uygulamanın açık ve aktif olması gerekiyor. Yeni güncelleme ile, artık makaleyi dinlerken başka işler yapabilecek veya telefonunuzun ekranını kilitleyebileceksiniz.



Chrome’un masaüstü sürümünde bir süredir bu arka planda oynatma işlevi mevcut. Android uygulamasının da nihayet bu özelliği kazanması, mobil kullanıcılar için güzel bir yenilik olacak. Artık makaleyi dinlerken başka bir sekmeye geçmek veya farklı bir uygulamayı kullanmak mümkün olacak. Bu özellik, özellikle hareket halindeyken içerik tüketmeyi sevenler için büyük bir avantaj.


Ayrıca Google Chrome Android uygulaması için gelen yeni özellik, görme engelli veya okuma zorluğu çeken kişiler için de oldukça faydalı. Daha önce erişemedikleri bilgi ve eğlence içeriklerine ulaşmalarını kolaylaştıracak. Ancak, bu özelliğin hala geliştirilme aşamasında olduğunu ve resmi olarak ne zaman yayınlanacağına dair net bir bilgi olmadığını belirtmekte fayda var.



Yine de, Google’ın bu özelliği aktif olarak test etmesi, yakında kullanıma sunulabileceğini gösteriyor. Şimdiye kadar gördüğümüz kadarıyla, bu güncelleme kullanıcı deneyimini oldukça iyileştirecek gibi görünüyor. Hem multitasking ( 
aynı anda birden çok iş yapmak, çoklu görev.) yaparken makaleleri dinleyebilecek hem de ekran kilitliyken bile içeriklere erişebileceksiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kullanışlı mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.







Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.