Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 11 ile Telefonunuz Uygulaması Baştan Aşağı Yenileniyor

  Telefonunuz uygulaması , yenilenen görsel arayüzü ile çok daha işlevsel hale geliyor. Milyonlarca kullanıcının merakla beklediği Windows 1...

...

 

Telefonunuz uygulaması, yenilenen görsel arayüzü ile çok daha işlevsel hale geliyor.

Milyonlarca kullanıcının merakla beklediği Windows 11, 5 Ekim’de desteklenen bilgisayarlara geliyor ve sayılı günler kaldı. Bildiğiniz üzere yeni işletim sistemiyle görsel tasarım tamamen değişiyor. Microsoft’un Ekran Alıntısı Aracı, Fotoğraflar uygulaması, Paint ve Saat uygulaması gibi birçok yerel uygulamayı baştan tasarladığını görmüştük. Şimdi ise sırada Telefonunuz uygulaması var.

Surface etkinliği sırasında paylaşılan tanıtımlara göre, Windows 11 ile birlikte gelen Microsoft Telefonunuz (Your Phone) uygulaması da yeni tasarımına kavuşacak. Android telefonlar ve masaüstünüzü birbirine bağlamanıza yardımcı olan uygulama, yerleşik bildirim merkezine odaklanan yeni bir tasarımı benimseyecek.

Yenilenen tasarım, Android telefonunuzda neler olduğuna odaklanmanıza yardımcı olacak. Yenilemenin bir parçası olarak, bildirim merkezi sol bölmeye taşınıyor. PC’nizde bildirim almaya alışkın değilseniz, telefonunuzda yüklü herhangi bir uygulamadan gelen bildirimleri tamamen kapatabilirsiniz. Bunu yapmak için uygulamaya özel bildirimleri kapatmak üzere sessiz düğmesini kullanmak yeterli. Ayrıca önemli bir bildirim aldıysanız, uyarıyı bildirim merkezinin en üstüne sabitlemek için sabitle simgesine tıklayabilirsiniz.

Ekran görüntülerinden görebileceğiniz üzere, gezinme çubuğu artık uygulama penceresinin üst kısmında yer alıyor ve kullanıcıların mesajlara, fotoğraflara, uygulamalara ve arama sayfalarına erişmesine olanak tanıyor. Bu seçenekler, metin mesajlarını okumanıza ve yanıtlamanıza, telefonunuzdaki fotoğrafları görüntülemenize ve yönetmenize yardımcı oluyor. Ek olarak, Surface Duo ve Galaxy telefonlarla PC’nizde telefon görüşmeleri yapabilir ve hatta Android uygulamalarını kullanabilirsiniz.


Telefonunuz uygulamasındaki bazı değişimler, yaklaşmakta olan Windows 11 güncellemesiyle birlikte uygulanabilir. Bu araçla birlikte herhangi yeni bir özellik olup olmayacağı ve bu güncellemenin kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz tam olarak belli değil.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.